top of page
  • Foto van schrijverEveline

9 x wandelen & borrelen in 't Gooi

Wat is lekkerder om na een stevige wandeling of fietstocht op te warmen met een kop warme chocolademelk met slagroom of gewoon een heerlijke borrel inclusief borrelhapjes? Hieronder deel ik mijn favoriete hotspots in 't Gooi om lekker te borrelen in de natuur. Inclusief kidsproof plekken. Lees hieronder snel verder.


Buiten in de Kuil


Buiten in de Kuil

Buiten in de Kuil is een hele leuke hotspot in het bos, waar het altijd druk is met fietsers en wandelaars. Het is een plek midden in het bos en je beleeft er alle seizoenen op z’n best. In het najaar en de winter bijvoorbeeld met een houtkachel. Na een rondje wandelen in het bos kun je hier lekker borrelen of opwarmen met een kop warme chocomelk. Ook een leuke plek met kids.

Zevenlindenweg 9, Lage Vuursche // buitenindekuil.nl


Bij de Tuinman

Deze leuke hotspot vind je op De Hoorneboeg aan de rand van de Hilversumse heide. Op de menukaart staan groentes in de hoofdrol, zoveel mogelijk uit eigen de eigen moestuin. Daar kijk je vanaf het terras op uit terwijl je van je wijn of smoothie geniet na een lekkere wandeling. Ook maken ze er hun eigen cider en hebben ze hele leuke evenementen, dus houd ze in de gaten! Hoorneboeg 4, Hilversum // bijdetuinman.nl


Heidezicht

Een laagdrempelig café-restaurant pal aan de Bussumerheide. Met aangrenzend een grote speeltuin, dus leuk om met kids naar toe te gaan. Er zijn naast koffie en een kidsmenu, ook borrelplanken en andere lekkere borrelhapjes beschikbaar.

Randweg 203, Bussum // https://heidezicht.comBrasserie Zonnestraal


Brasserie Zonnestraal Over de heide, door de Loosdrechtse bossen en je komt aan bij Brasserie Zonnestraal. Gevestigd in Landgoed Zonnestraal. De brasserie heeft een groot terras met uitzicht op het bos en heeft een lekkere menukaart, inclusief om aan je borrelbehoeftes te voldoen. Dit restaurant gaat wel dicht om 17.00u. Ook leuk; in de winter kun je hier heerlijk buiten aan het vuur zitten.

Loosdrechtsebos 19, Hilversum // www.brasserie-zonnestraal.nl


De Eendracht Blaricum

Voorheen de Tafelberg, nu de Eendracht Blaricum. Je kunt er uiteraard binnen zitten, maar ook op het grote terras met uitzicht op de heide. Ook is er een fijne loungehoek buiten met een buitenbar. Kids kunnen in de speeltuin spelen, of voor op de heide, terwijl jij heerlijk van een glas wijn geniet. Zei ik al dat ze een buitenbar hebben? ;-)

Oude Naarderweg 2, Blaricum // www.deeendracht-blaricum.nl


Theehuis ‘t Bluk

Bij Theehuis 't Bluk heb je eersterangs uitzicht op de Zuiderheide, met een beetje mazzel staan de witte runderen voor je neus. Er is een enorm terras en ook deze is kidsproof: is een grote speeltuin aanwezig is. Er is een uitgebreide borrelkaart met borrelplanken voor meerdere personen, een wijnkaart en bier. Genoeg keuze voor je borrel na de wandel of een fietstochtje.

Zuiderheide 2, Laren // www.bluk.nlGrand Café Groenveld


Grand Café Groeneveld

Nog zo een leuke spot in Baarn als je rond de tuinen hebt gewandeld (prachtig in het najaar!) van Kasteel Groenveld. Er zijn high tea's en high wines te boeken, maar je kunt ook last minute langs voor een lunch en borrel. In het weekend is er ook een foodtruck voor take-out.

Groeneveld 2, Baarn // https://grandcafegroeneveld.com


De Generaal

Op zoek naar een leuke hotspot in Baarn? Als je na het wandelen, fietsen of mountainbiken ergens op wilt warmen of borrelen, kun je terecht bij Eethuys-Café De Generaal, in het oude station van Baarn. Leuk om met kids eerst het de speurtocht te wandelen en daarna iets lekkers te eten en drinken bij De Generaal. Meer info over de speurtochten vind je hier.

Lt. Generaal van Heutszlaan 5, Baarn // degeneraal.nl


Proeflokaal de Serre Een van mijn favoriete hidden gems aan de rand van Hilversum; Proeflokaal de Serre. Na een wandeling bij 1 van de mooie landgoederen in 's Gravenland, kun je hier lekker eten van de moestuin, een vers stukje taart eten of gewoon heerlijk van een borrel genieten. Tijdens de koude dagen kun je binnen voor de open haard zitten, maar je kunt ook heerlijk terecht op het terras met tapas of heerlijke borrelplanken. Inclusief wijn van de Hilversumse wijngaard aan de overkant!

Leeuwenlaan 34, 's-Graveland // www.proeflokaaldeserre.nl

Comments


bottom of page