top of page
  • Foto van schrijverEveline

Gooise Rainbow Week

De derde Gooise Rainbow Week in het Gooi vindt plaats in de week van 10 tot en met 15 oktober! Tijdens de Rainbow Week kleurt de Hilversumse binnenstad en de omliggende plaatsen in de Gooi en Vecht in de regenboog kleuren. Iedereen, ongeacht seksuele voorkeur, geaardheid en afkomst, is welkom! Ook dit jaar wordt de week weer wordt afgesloten met het Rainbow Ball in de Vorstin.Gooise Rainbow Week

In de Gooise Rainbow Week staan er diverse activiteiten op het programma. Dit jaar is er extra aandacht voor de 50+er, de jeugd en de LHBTI-ers met een beperking. Tijdens de Rainbow Week wordt op zoveel mogelijk manieren aandacht gevraagd voor sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van LHBTI-personen in de Gooi- en Vechtstreek.


Ook deze week worden bovenstaande onderwerpen omgezet in hele leuke activiteiten. Denk aan een hoge hakken race in de Biersteeg in Hilversum tijdens de opening van de Rainbow Week. Meerdere filmvertoningen bij Filmtheater Hilversum, zoals de premiere van Anne+. De uitreiking van de Rainbow Award (stemmen kan nog steeds hier). Een mini Pride walk en natuurlijk de grote afsluiter: de Rainbow Ball in de Vorstin!


Voorgaande twee jaren werd de Rainbow week door de Gemeente Hilversum georganiseerd. Met ingang van dit jaar is de organisatie in handen van de nieuwe Stichting Gooi en Vecht Inclusief.


Stichting Gooi en Vecht Inclusief

Op 15 juni 2021 werd de oprichting van de stichting Gooi & Vecht Inclusief bekend gemaakt tijdens een livestream uitzending vanuit café Brabant in de talkshow ‘Koffie Verkeerd’. Hilversum blijft als Regenboog gemeente de nieuwe Stichting Gooi en Vecht Inclusief steunen, maar wel meer op de achtergrond.

Programma 

Meer info over het programma kun je vinden op Gooi & Vecht inclusief, op https://gooienvechtinclusief.nl

Comentários


bottom of page