top of page
  • Foto van schrijverEveline

De Ultieme Summerfestival & Evenementen Guide voor 't Gooi

Bijgewerkt op: 22 mei 2023

Met de zomer komt ook weer het festivalseason! Er staan deze zomer meer tientallen festivals en evenementen gepland in 't Gooi. Van Hilversum tot Naarden, van Huizen tot Laren en alles daar tussenin of omheen.

Voor ieder wat wils. Daarom heb ik in deze guide de festivals en evenementen onderverdeeld in culinaire, culturele en muzikale festivals & evenementen. Lees snel verder en scoor je tickets op tijd!


Culinair

Foodtruck Festival Hoppaaa

Dit jaarlijks terugkerende foodtruckfestival komt ook dit jaar weer 3 dagen naar Hilversum. 20 foodtrucks, een huisbar, een Wijnclub en een Cocktailbar. Er is live muziek en er zijn workshops voor kids. Er is meer dan genoeg te zien, proeven en beleven tijdens deze dagen in Hilversum.

Kun je er in Hilversum niet bij zijn? Ze komen ook 16 t/m 18 juni in de Pekingtuin in Baarn en 1 t/m 3 september op het Manifestatieterrein in Huizen.

Wanneer: 27 t/m 29 mei 12.00 - 21.00 uur

Waar: Dudokpark 1, Hilversum

Kosten: Gratis entree

Meer info: website


Wijnloop Wandeling Laren

Tijdens de wijnloop wandel je door het centrum van Laren en kun je bij alle deelnemende winkels steeds een andere wijn proeven. Een week voorafgaand aan de Wijnloop haal je met je ticket een wijnglas op waar je mee kunt proeven. Wanneer: 3 juni 15.00 - 18.00 uur

Waar: Laren

Kosten: €18,95

Meer info: website


't Slokje Bierfestival

Elke jaar in Hilversum vindt 't Slokje Bierfestival plaats, een festival georganiseerd door 't Slokje Bier Events in samenwerking met Roast Bar & Grill.

Het vindt dit jaar 3 dagen plaats op het Keiplein in Hilversum met livemuziek, streetfood en natuurlijk speciaalbieren.

De toegang is gratis, maar er zijn ook verschillende arrangementen beschikbaar. Een festivalglas is verplicht en hierbij kun je consumptiebonnen kopen. De arrangementen variëren in de prijzen €25 - €45.

De line-up verschilt per dag en bevat muziek van R&B, Soul, Hip-Hop en Funk tot Upbeat Blues en zelfs het foute uurtje ontbreekt niet deze dagen. De hele line-up vind je via de website hieronder.

Wanneer: 2 t/m 4 juni 16.00 - 20.00 uur

Waar: Keiplein, Hilversum

Kosten: Gratis entree

Meer info: website


Druif Wijnfestival

Dit jaarlijks terugkerende, meerdaagse wijnfestival staat elk jaar weer op mijn persoonlijke favorietenlijstje. Vorig jaar waren er 3 edities op 3 locaties en dit jaar hebben we 2 edities op 2 locaties.

De eerste editie vindt plaats op 10 & 11 juni, op wijngaard Land & Boschzigt en de tweede editie vindt plaats op 9 juli bij Fier Bussum.

Lokale wijnwinkels verkopen losse glazen wijn om te proeven, er is muziek en er zijn heerlijke hapjes.

Wanneer: 10 juni & 11 juni 12.00 - 19.00 uur en 9 juli 13.00 - 21.00 uur

Waar: Biologische Tuinderij Land en Boschzigt en Fier Bussum

Kosten: €9,50 (met 1 ticket ben je op zowel 10 als 11 juni welkom)

Meer info: website


De Langste Tafel van Hilversum

Op het Weversplein in Hilversum organiseren Restaurant Proeverij de Open Keuken en Eetcafé de Gulle Graef 'De Langste Tafel van Hilversum'. De Langste Tafel van Hilversum wordt gedekt midden op beiden terrassen met een 4-gangenmenu uit de gezamenlijke keukens. Daarbij worden de lekkerste bieren van tap of de mooiste wijnen worden geschonken en is er livemuziek. Reserveren kan via de website hieronder, er zijn 400 plekken beschikbaar die avond!

Wanneer: 1 juli 17.00 - 23.00 uur

Waar: Weversplein, Hilversum

Kosten: €65

Meer info: website


Villa Vin Fromage

Een exclusief culinair event in het chique en gezellige 'Villa Trompenberg' in Hilversum. Dit jaar vindt de tweede editie plaats in samenwerking met Kaaskamer Hooi & Klomp en il diVino Wijnwinkel met spannende pairings. Daarna zijn er natuurlijk heerlijke hapjes en wijnen om (met korting) mee te nemen naar huis.

Wanneer: 16 juli 14.00 - 17.00 uur

Waar: Villa Trompenberg, Chr. de Wetlaan 1, Hilversum

Kosten: €52,95

Meer info: website


Proost & Kroost

Na een groot succes vorig jaar, is dit jaar de tweede editie van Proost & Kroost in Hilversum. Op het terrein van Werf35 is er bier, lekkere wijnen, goede cocktails en borrelplanken voor de ouders. Het kroost gaat gratis mee en er is genoeg te doen voor de kids om zich te vermaken, terwijl de ouders lekker borrelen. Denk aan muziek en spelletjes. De deelnemers van dit jaar zijn uitgebreid met een aantal nieuwe aanwinsten. De deelnemers zijn Matthijs Boon Brood & Banket, Chef aan de Werf, Echte Liefde Kaas en Delicatessen, Your Coffee en Il Divino wijnwinkel, en nieuwkomers Ketelhuis aan de Werf en Nori & Rice. Tickets zijn te koop bij de deelnemers.

Wanneer: 27 augustus 13.00 - 20.00 uur

Waar: Mussenstraat 15, Hilversum

Kosten: €8, kids tot 12 jaar hebben gratis toegang

Meer info: instagram


Cultureel

Kunstfestival IkToon

Hét eendaagse kunstfestival van Hilversum. Meer dan 30 verenigingen met honderden amateurkunstenaars maken muziek, dans, theater, poëzie, film, beeldende, schilder- en fotokunst. Naast allerlei optredens zijn er ook workshops te volgen, zoals 'spoken word' van de stadsdichter van Hilversum, een workshop storytelling voor kinderen, een ukelele workshop en nog veel meer. Het gehele programma vind je hier.

Wanneer: 10 juni 10.30 - 17.00 uur

Waar: Dudokpark 1, Hilversum

Kosten: Gratis entree

Meer info: website


Uit De Schaduw Festival

Cinetree, Get it Done en Buitenplaats de Hoorneboeg presenteren het Uit De Schaduwfestival in Hilversum. Tijdens dit eendaagse festival staat de 'psychische variatie' centraal. Er worden taboes over mentale gezondheid verbroken middels workshops, talks, ontmoetingen met (ervarings-) deskundigen en meer. Met onder andere bekende namen als Hanna en Juda Verboom, Jim van Os, Jesse Laport, Bishop Zac Niringiye, De Fontein en Typhoon. Het hele programma vind je via de link naar de website hieronder.

Dit is trouwens ook meteen de start van een nieuw seizoen Bosbios!

Wanneer: 17 juni 10.00 - 20.00 uur

Waar: Buitenplaats de Hoorneboeg, Hoorneboeg 5, Hilversum

Kosten: €99,00

Meer info: website


Oldtimer Festival Huizen

Dit jaar vindt het tiende (!) Oldtimer Festival plaats bij de Krachtcentrale in Huizen. Traditiegetrouw zijn er weer leuke activiteiten georiganiseerd, zoals een automobilia-markt met een twintigtal kramen met uiteenlopende spullen, zoals auto (jaar)boeken, autobladen, kunst en meer. Rock & Rollband ‘Crazy Cadillacs’ komt met live-popmuziek en looporkest ’Jazzband’ uit Deventer in Peaky Blinders kleding komen ook live optreden. Daarnaast zijn er 5 foodtrucks voor de versnaperingen. Check het hele programma hieronder via de website.

Wanneer: 1 juli, 9.00 - 17.00 uur

Waar: De Krachtcentrale, Havenstraat 185, Huizen

Kosten: Gratis entree

Meer info: website


Openlucht film in het Dudokpark

Zet zaterdag 19 augustus in je agenda: de gratis openluchtfilm in Dudokpark is terug! Filmtheater Hilversum heeft net als vorig jaar weer dit (gratis) evenement opgezet in het Dudokpark met muziek, een foodtruck en natuurlijk een film. Vanaf 19.30 uur kun je een plekje zoeken (neem een stoeltje of een klein kleedje mee) en rond 21.30 uur begint de film. Welke film het wordt, volgt nog...

Wanneer: 19 augustus, 19.30 uur tot het eind van de film

Waar: Dudokpark 1, Hilversum

Kosten: Gratis entree

Meer info: website


Muziek

Midzomermuziekfestival aan de Vecht

Dit jaar vindt de derde editie plaats van dit muziekfestival met een variatie aan muziekstijlen van pop, klassiek en jazz. De line-up dit jaar bestaat uit klassiek-ensemble Bazar, pop/singersong - Fay Lovsky met Steam Power en jazz - Artvark Saxophone Quartet.

Twee series van drie concerten worden op korte afstand van elkaar gegeven, en zo kunnen bezoekers de concerten afwisselen en zoveel mogelijk bekijken. Lokale restaurants en cafés zorgen voor hapjes en drankjes. De intieme concerten vinden plaats in twee prachtige privétuinen aan de Vecht in Loenen en Vreeland, en in Nieuwersluis.

Daarnaast is er dit jaar Festival PLUS, waarbij je kunt varen vanaf Nieuwersluis met twee top studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Varend genieten van muziek én het cultureel erfgoed langs de Vecht. Het volledige programma vind je hier.

Wanneer: 25 juni 11.00 - 18.30 uur

Waar: Vreeland, Nieuwersluis & Loenen aan de Vecht

Kosten: Tickets variëren van €15 tot €40, check de tickets hier

Meer info: website


Blaricum Music Festival

Dit 10-daagse festival staat volop in het teken van klassieke muziek met elke dag een concert op meerdere locaties in Blaricum. Denk aan orkestconcerten, intieme kamermuziek en masterclasses. De locaties variëren van De Vituskerk, De Dorpskerk en Het Theater. Check het volledige programma hier.

Wanneer: 29 juni t/m 8 juli

Waar: Blaricum

Kosten: €30 - €45

Meer info: website


90s Silent Disco in de Grote Kerk in Naarden

Dit unieke feest wil je niet missen! Na een uitverkocht tour door het Verenigd Koninkrijk komt dit evenement voor het eerst naar Nederland, in de Grote Kerk in Naarden. een Silent Disco evenement met 90s muziek. DJ's draaien de beste hits in de jaren '90 op deze unieke locatie, van pop- tot dance muziek, R&B en partymuziek. Er spelen 3 DJ's en met je koptelefoon kun je dus uit 3 kanalen kiezen. Er zijn 2 tijdsloten waar je tussen kunt kiezen. Let op: het is een 18+ evenement.

Wanneer: 1 juli 18.00 - 20.30 uur of 21.00 - 23.30 uur

Waar: Grote Kerk, Marktstraat 13, Naarden

Kosten: €29,89

Meer info: website


Pop & Jazz Festival Hilversum

Nieuw in Hilversum: een Pop & Jazz festival in Gooiland! Lions Hilversum neemt na 36 jaar de organisatie van het "Goois Jazz Festival" over van de Kiwanis Naarden. In een volledig vernieuwd format vindt dit vermaarde festival vanaf 2023 plaats in Gooiland Hilversum met 4 podia en 12 bands. De line-up is onder andere Shirma Rouse, New Cool Collectieve, Steffen Morrison, Female Fusion, Majorie Barnes & Big Band.

Wanneer: 1 juli, 19.00 - 0.00 uur

Waar: Gooiland, Koningshof 1, Hilversum

Kosten: €39,50

Meer info: website


Stadsfestival Hilversum

Ook een nieuw festival in Hilversum: Stadsfestival Hilversum! De eerste editie and she's opening with a BANG! De line-up bestaat onder andere met grote Nederlandse namen als Racoon, Snelle, Jett Rebel, Queen must go on en The Dirty Daddies. Early Bird tickets zijn al uitverkocht, dus scoor de laatste tickets snel hieronder want hier wil je bij zijn!

Wanneer: 8 juli 13.00 - 0.00 uur

Waar: Marktplein 1, Hilversum

Kosten: €43 (€33 voor kinderen van 12 - 17 jaar, onder de 12 gratis entree)

Meer info: website


Wonderfeel Festival

Dit terugkerende, populaire festival is ook dit jaar weer van de partij. Dit driedaagse buitenfestival staat weer in het teken van klassieke muziek met de ongedwongen sfeer van een popfestival. Op het 25 hectare natuurgebied in 's-Graveland liggen de zeven Wonderfeelpodia een miniwandeling van elkaar verspreid. Ze bieden voor ieder wat wils: van Mozart tot Aart Strootman, van Rameau tot Pärt met lijntjes naar jazz, wereld- en popmuziek. Daarnaast is er dagelijks een kinderprogramma. Check het hele programma hier.

Wanneer: 21 t/m 23 juli (wisselende openingstijden)

Waar: Landgoed Schaep en Burgh, Noordereinde 60, 's Graveland

Kosten: €69 voor enkel de vrijdag, €74 voor de zaterdag of zondag, €175 voor alle dagen. <18 is gratis

Meer info: website

 

Mis je een evenement die absoluut in dit rijtje thuis hoort? Neem dan contact op! Dat kan hier:
Comments


bottom of page