top of page
  • Foto van schrijverEveline

De Gijsbrecht bestaat 100 jaar!

De Gijsbrecht, 1 van de leukste winkelstraten van Hilversum, bestaat 100 jaar! En dat wordt gevierd. Het weekend van 24 en 25 juni staat in het teken van dit feest. Op 24 juni kunnen 100 gasten aanschuiven bij een uniek midzomerdiner in de buitenlucht en op zondag 25 juni barst het feest los met 'Gijsbrechts Zotte Zondag'.

Op zaterdagavond brengt de Gijsbrecht het lekkerste van de straat samen in een uniek diner inclusief bijpassende wijnen. De Gijsbrecht-chefs Michele (Studio Pasta), Mans (Brasserie Mans), Luc (Vishuys de Lucs) & Nicky (slagerij De Kroes) hebben een prachtig menu samengesteld dat zij samen gaan koken. Een 5-gangen diner inclusief bijpassende wijnen. Alle ingrediënten en lekkers komen bij Gijsbrecht-winkels vandaan. Er wordt die avond gegeten aan een lange tafel met 100 stoelen. Er zijn nog kaarten beschikbaar, te bestellen via mail: gijsbrechtevencie@gmail.com.

Het menu ziet er als volgt uit:

Het menu:

18.00 uur ontvangst met een Kir Royal


Voorgerecht: Trio gerookte rib-eye, vitello tonnato met Hollandse garnaal en boule d’homard


Tussengerecht: Tortelloni van spinazie en ricotta met pecorino en een saus van boter en salie

Sgroppino


Hoofdgerecht: Surf ’n Turf van kalfshaas met jus de veau van calvados & op huid gebakken dorade met saus van witte wijn, kappertjes, dragon en mosterd


Dessert: Kaasplank


Koffie met zoete lekkernijen


Op zondag 25 juni is het van 13.00 tot 19.00 uur 'Zotte Zondag'. Er zijn kraampjes van de omliggende winkels, heel veel lekkers, terrasjes, muziek & entertainment van onder andere de Beatrixband, Spoken Word, Hiphop-dansers, oud Hollandse spelletjes, rad van fortuin, de buurtfanfare en Gijsbrecht a la Montmartre; een schilderswedstrijd. Ook is er aandacht voor de geschiedenis van de Gijsbrecht.

Atelier in het Gras organiseert samen met de Gijsbrecht op zondag 25 juni een schilder- en urban skechingwedstrijd. Schilders, aquarellisten, schetsers en urban sketchers worden uitgenodigd om de Gijsbrecht op hun manier mooi weer te geven. Aan het einde van de middag zijn er vak- en publieksprijzen voor de beste schilderijen, én een veiling. Alle Gijsbrecht-schilderijen zijn na het feestweekend te zien in de Gijsbrecht-etalages en allemaal te koop.


Meer informatie over het diner vind je hier en meer informatie over de Zotte Zondag vind je hier.

 

Wanneer: Zaterdag 25 en zondag 26 juni 2023

Waar: De Gijsbrecht van Amstelstraat, Hilversum

Meer info: website

留言


bottom of page