top of page
  • Foto van schrijverEveline

5 x de beste ijssalons in Hilversum

Summer is in town! Dat betekent op zoek naar verkoeling en dus lekker ijsjes eten! Maar waar kun je nou de lekkerste ijsjes halen in Hilversum? Hieronder vind je een heerlijk ijsje... Ehm, lijstje:


IJssalon Buon Gusto Buon Gusto op de Gijsbrecht is een traditionele Italiaanse ijssalon waar het ijs dagelijks vers bereid wordt. Naast sorbetijs (vegan!) is er een ruime keuze aan coupes. Wist je trouwens dat je er ook desserts kunt bestellen, zoals ijstaarten, semifreddo en freddini? Gijsbrecht van Amstelstraat 117 // website IJssalon Pistache IJssalon Pistache is dit jaar alweer 14 jaar geworden en dus een vaste hotspot in Hilversum. Logisch, want het aanbod aan smaken is eindeloos. Elke dag is er keuze uit 25 smaken en er zijn meer dan 60 smaken beschikbaar. Naast de normale ijsjes, is er ook een uitgebreide keuze waar rekening wordt gehouden met allergenen en is er suikervrij ijs beschikbaar. Dit wordt simpel aangegeven met bordjes in de ijssalon. Wist je dat je ook een ijskar/piccolo kan huren? Meer info vind je op de website hieronder. Hilverstweg 193 // website

Kings Friet & IJs Kings heeft 2 vestigingen, dus dubbel zoveel ijs. Voorheen was het 't Italiaantje op de Stationsstraat, maar ze zijn gefuseerd. De lekkere ijssmaken hebben ze gelukkig niet ingeleverd! Er is melkijs, sorbetijs en suikervrij ijs. Naast 30 vaste smaken zijn er elke maand 2 tot 3 wisselende smaken. Er is zelfs vegan ijs! Genoeg reden om even langs te gaan dus... Emmastraat 2 en Stationsstraat 35 // website


IJscuypje Hilversum

Op de Groest, met ingang aan de Herenstraat zit nu een vestiging van IJscuypje. 1 van m’n favoriete ijssalons toen ik nog in Amsterdam woonde. Er is keuze uit roomijs met biologische zuivel, sorbetijs met 60% fruit en er zijn veel vegan opties.

Groest 94 // website


La Dolce Vita

De nieuwste aanwinst van Hilversum in de Kwekerij aan het Oosterspoorplein. Geopend sinds april door Simone. In de zomer van 2022 begonnen met een ijskar en enthousiasme om ambachtelijk Italiaans ijs te verkopen. En als je langs het station komt, mag je deze absoluut niet missen!

Elke dag geopend, behalve op maandag en dinsdag.

Oosterspoorplein // website
Comments


bottom of page