top of page
  • Foto van schrijverEveline

7 x vegan & vegetarische hotspots 🌱

Er zijn genoeg restaurants waar ze wel 1 of 2 vegetarische gerechtjes hebben (bij Chef aan de Werff zijn de vegetarische gerechten bijvoorbeeld heerlijk!), maar waar kun je nu echt goed vegetarisch of vegan eten?

Even kort het verschil tussen vegetarisch en vegan. Vegetarisch betekent dat je geen vlees en vis eet, maar bijvoorbeeld wel producten die van dieren komen. Denk aan kaas, eieren, maar ook honing. Vegan of veganistisch wordt ook weleens een plantbased diet genoemd. Vegan betekent niet alleen vegetarisch, maar ook geen dierlijke producten zoals kaas, melk, eieren en honing.


Hieronder de lekkerste restaurants met vegetarische en vegan gerechten en/of opties op de kaart:



Koffie & JIJ

Koffie & JIJ is een hele fijne hotspot in het centrum. Het is een spot met huiskamergevoel om te studeren, werken of gewoon lekker bij te kletsen met vrienden.

Op de menukaart zijn veel gerechten die vegan zijn of die gemakkelijk vegan kunnen worden gemaakt. Daarnaast zijn er ook verschillende glutenvrije gebakjes en gerechten. Daarnaast hebben ze een high tea en high wine welke vegan gemaakt kan worden.

Eerder hadden ze een 'no meat thursday' met een geheel vegetarisch menu en een vegan kerstmenu. Wie weet wat ze in de toekomst nog plannen!

Kerkstraat 98, 1211CS // www.koffieenjij.nl



Paisan

Een mediterraanse keuken met biologische en seizoengebonden producten. Ze hebben een chefs menu. Wat maakt dat ze dan toch in dit rijtje thuishoren? Je kunt het chefs menu ook vegetarisch of vegan bestellen! Daarnaast hebben ze het 'Gastvrij voor vegetariërs' keurmerk. Daarom dus.

's-Gravelandseweg 46, 1211 BT // www.paisan.nu


Your Coffee

Your Coffee is een fijne ontbijt- en lunch hotspot om even bij te komen van het shoppen en in de zomer van het terras te genieten.

Maar naast het feit dat ze een heel lekker menu hebben en een fijn terras, is de menukaart ook nog eens heel overzichtelijk! Er zijn logo's voor vegetarisch, glutenvrij, koolhydraatarm, lactosevrij en zelfs zwager-proof. Daarnaast zijn er vele vegan opties en veel gerechten vegan te bestellen. Ook een bezoekje waard dus.

Kerkstraat 38A, 1211 CP // https://yourcoffeehilversum.nl


Juice Republic

Kan het ergens groener dan bij Juice Republic? Bij binnenkomst komen de geuren en kleuren van de diverse groentes en fruit je tegemoet. Ze maken verse sappen voor je in deze juicebar. Naast de verse sappen, kun je hier ook voor een healthy lunch terecht.

Leeuwenstraat 24, 1211 EV // instagram


Eazie

Eazie op de Groest staat voor easy, healthy food met asian flavors. Je kunt kiezen uit verse pokebowls, salades, wraps, sappen en wokmaaltijden. Op het menu kun je naast vlees/vis kiezen uit: vegetarisch, vegan, low carb en eiwitrijk. Wil je nog meer weten over allergenen en/of calorieën en ingrediënten? Je kunt de NutriCheck® doen op de website. Je kunt hier ook gluten-, lactose- en sojavrije gerechten kiezen bijvoorbeeld.

Groest 58, 1211 EC // https://eazie.nl/restaurants/



Daily V

Daily V is de nieuwste aanwinst van Hilversum en zit gevestigd in Foodhall MOUT. Het is de eerste en enige plantbased foodbar in Hilversum! En wat voor een... Ze hebben vegan junkfood zoals een big ass burger, döner roll en hotdog. Ze serveren curry's en ze hebben de kleurrijkste breakfast bowls van het Gooi! Daarnaast zijn hun toetjes gluten- en suikervrij. Do we need to say more? Get your ass to MOUT! ;-)

Foodhall MOUT, Marktplein 1, 1211 DZ // http://daily-v.nl


Vers saladebar

Vers Saladebar zit op de Kerkbrink en ze koken de gehele dag verse producten. Je kunt er eten of je eten lekker op de bank bestellen. Ze hebben heerlijke comfortfood zoals verse stamppotten, grote salades, verse soepen. En alle stamppotten zijn ook nog eens plantbased!

Kerkbrink 63-41, 1211 CL // Facebook



Bij de Tuinman

Bij de Tuinman is het restaurant van Buitenplaats de Hoorneboeg en zit op een prachtige locatie; namelijk aan de Hoorneboegse heide. De hele kaart is vegetarisch en de meeste gerechten zijn ook vegan, danwel vegan te bestellen. De meeste producten komen direct uit de moestuin, gelegen tegen het restaurant aan. Daarnaast werken ze samen met lokale tuinders en boerderijen.

Let wel: ze zijn alleen het weekend open. Heerlijk dus om te zitten na of voor een wandeling over de heide.

Hoorneboeg 4, 1213 RE // https://bijdetuinman.nl


Mis je hotspots? Laat het ons weten!

bottom of page