top of page
  • Foto van schrijverEveline

12 x groene winkels in Hilversum

Bijgewerkt op: 19 feb. 2021

De lente is alweer langzaam onderweg en ik krijg weer kriebels naar meer groen in de tuin en in huis. Gelukkig heeft Hilversum superveel spots voor mensen met groene vingers voor je huis- en tuinplanten. Of voor prachtige boeketten.


Hieronder heb ik mijn favo groene, botanische shops voor je op een rijtje gezet:


House of Bloomz

House of Bloomz

In 2o19 is deze toffe hotspots geopend in winkelcentrum de Kerkelanden; House of Bloomz. Als je de winkel binnen loopt komen de mooie kleuren, heerlijke geuren, verse bloemen, planten en de mooiste woonaccessoires op je af! Ze hebben bijvoorbeeld woonaccessoires van 100% leuk en Heinen Delfts Blauw. Ze hebben kleurrijke boeketten in alle maten en kleuren. Abonnement ook mogelijk!

Kapittelweg 149, 1216 HX // https://houseofbloomz.nl


Vergeet Me Niet

Deze plek is niet snel te vergeten en ook niet te missen. Midden op de hoek van de Jan van der Heijdenstraat en de Lorentzweg is deze winkel te vinden. Hier heb je naast boeketten vooral een groot assortiment van binnen en buiten planten. Groot en klein. Elke dag worden ze binnen gehaald en weer buiten uitgestalt en je vindt er elk seizoen wel weer wat leuks. Zo vond ik er afgelopen zomer een citrusboom welke nu staat te shinen in onze tuin!

Jan van der Heijdenstraat 168, 1221 EM


Hessing Flowers & More

Hessing, gelokaliseerd in winkelcentrum Seinhorst, doet haar naam eer na. Flowers & more. Wat naast prachtige boeketten hebben ze een ruime keuze uit de leukste seizoensgebonden planten voor binnen en buiten. Ook leuke accessoires voor in de tuin, op je balkon en voor binnen.

Seinstraat 106, 1223 DC // https://hessingflowershilv.nl


Bloemenhuis Lobelia Hilversum

Lobelia is een favoriet, omdat de bloemen vaak langer dan 2 weken goed blijven. Er is keuze uit veel soorten bloemen, bossen in alle formaten. Denk aan 'hysterische boeketten', maar ook verrassingsboeketten en veldboeketten. Ze komen het desgewenst thuis bezorgen. Leuk als verrassing voor je lover! Abonnement is ook mogelijk.

Daarnaast hebben ze een ruim assortiment aan binnenplanten. Echt het kijkje nemen waard.

Gijsbrecht van Amstelstraat 150, 1214 BD // https://lobeliabloemen.nlBLUMST

De tweede shop op de Gijsbrecht; BLUMST. BLUMST is recent geopend en een echte aanwinst voor de Gijsbrecht! Er is keuze uit meerdere boekengroottes en ze hebben ook bloemenabonnement. Particulier of zakelijk. Vanaf €20 en ook makkelijk te pauzeren.

Gijsbrecht van Amstelstraat 192, 1214 BE // www.blumst.nl


Botanica Bloemenspeciaalzaak

Botanica heeft voor ieder wat wils. Je kunt boeketten kopen van klein, normaal tot XXL. Je kunt een abonnement afsluiten zodat je altijd een mooi boeket op tafel of op kantoor hebt staan. Ook geeft meesterbinder Aleida Derks workshops op aanvraag hoe je een goede boeket maakt!

Hilvertsweg 132, 1214 JL // www.botanicabloemen.nl


Jacq's Bloemboetiek De Binnentuin

Op de Emmastraat, vlakbij hotel Gooiland, zit deze leuke boetiek. Ook naast boeketten een groot assortiment aan bloeiende, groene kamerplanten en buiten planten. Jacqueline Suijk is de eigenaar van het bedrijf en zit er al ruim 10 jaar, samen met vaste medewerker Babette en haar moeder Jeannette. Bezorgen is ook een optie!

Emmastraat 30, 1211 NH // www.bloemboetiekdebinnentuin.nl


Bloemenkiosk Kerkstraat

Deze kiosk middenin het winkelcentrum is een begrip in Hilversum met een grote stand vol bloemen. Zoek je iets? Hier slaag je altijd.

Kerkstraat 77, 1211 CM
Bloemenboetiek De Roos

Deze is 2014 geopende boetiek is ook een pareltje in Hilversum. Ze hebben hier naast bloemen echt een heel groot assortiment aan planten. Veelal seizoensgebonden. Je vindt hier bijzondere pareltjes zoals kleine cactussen, maar ook bijvoorbeeld olijfbomen voor buiten. Je kunt hier heerlijk struinen door de planten en met een leuke nieuwe groene vriend thuis komen.

's-Gravelandseweg 10, 1211 BR // www.bloemboetiekderoos.nl


Bloemenkiosk Terra Tera

Over begrippen in Hilversum gesproken; Terra Tera op de Havenstraat, aan de Oude Haven. Oprichtster en eigenaresse Thera richtte het bedrijf op in 1996. Het was haar droom om een bloemenstal te creëren waar de klanten zicht thuis voelen. En dat is gelukt! Ze verkoopt naast prachtige bossen bloemen ook plantjes, bollen en accessoires. Nog een leuk weetje: elke week schrijft ze een nieuwe en inspirerende quote op een bord. Hoe leuk!

Havenstraat 133, 1211 KK // http://terratera.nl


Dille & Kamille Hilversum

Misschien een vreemde bijt in dit lijstje, maar bij Dille en Kamille hebben ze best een grote plantencollectie. Zowel binnen- als buitenplanten. Inclusief leuke potten in verschillende kleuren en accessoires om goed voor je planten te zorgen, zoals boeken, scharen enz. Ik heb hier een aantal van mijn planten gekocht en ze groeien na 2 jaar nog als kool! Als je op zoek bent naar een 'start plantje' kun je hier goed terecht!

Groest 36, 1211 EC // www.dille-kamille.nl/hilversum/


Intratuin Hilversum

Het heet Intratuin Hilversum, maar ligt eigenlijk net buiten Hilversum; in Kortenhoef. Ik heb deze toch in het rijtje meegenomen, omdat dit wel het grootste tuincentrum is in de buurt van Hilversum.

Voor wie dit tuincentrum nog niet kent: het is een massale winkel met allerlei planten voor binnen en buiten, alle tuin accessoires die je je kunt bedenken en woonaccessoires. Daarnaast kun je er terecht voor je seizoensdecoratie, BBQ en ook bloemen. Momenteel hebben ze ook een groot online assortiment om thuis te shoppen.

Kromme Rade 2-A, 1241 LK Kortenhoef // www.intratuin.nl/intratuin-hilversum

Comments


bottom of page