top of page
  • Foto van schrijverEveline

13 x nieuw & binnenkort geopend in Hilversum // juli & aug 2021

Bijgewerkt op: 17 sep. 2021

Deze serie is weer terug van weggeweest! Elke maand ga ik jullie weer op de hoogte houden van de nieuwste hotspots die openen in Hilversum of recent zijn geopend. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Abonneer je dan op de nieuwsbrief, dat kan hier.


Er zijn recent weer een aantal mooie hotspots geopend, maar er staan er ook al heel veel op de planning, lees snel verder:


Grand Café Bas

Grand Café Bazs, horend bij Bazs Horeca, (her-)opent een nieuw Grand Café! De opening was op 14 juli met live jazz muziek met een hapje en drankje. Deze zomer staan er 7 tal Jazz optredens gepland (o.a. Paul Poulissen, Wilco Koster en Derk de Kloet). Houd ze dus in de gaten!

Havenstraat 15, 1211 KG // https://bazs.nl


© Good Grounds

Good Grounds

Good Grounds is een beetje van alles; het is een werkplek, ontmoetingsplek, je kunt er duurzame en lokale producten shoppen voor jezelf of voor een ander en je kunt er terecht voor een kop koffie of lunch. Nieuw in de Gooische Brink.

Kerkstraat 63 – 21, 1211 CL // www.goodgrounds.store


Pizza Beppe

Pizza Beppe opent haar 8ste locatie in Hilversum! Andere vestigingen zijn in Amsterdam, Utrecht en Breukelen. Pizza Beppe is het eerste restaurant in Nederland dat is erkend door de Associazione Verace Pizza Napoletana. Dat betekent dat de pizza's op authentieke Napolitaanse wijze worden bereid. Je kunt vanaf nu eten en drinken of bestellen.

Herenstraat 43, 1211 BZ // https://pizzabeppe.nl


Xenos

De Xenos is wel een begrip in Nederland, daar hoef ik niet veel over te schrijven. Eerder zat er een groot pand op de Groest, maar werd gesloten waarna de dichtstbijzijnde Xenos te vinden was in Bussum. Maar no worries, Xenos is terug van weggeweest in Hilversum in de Hilvertshof.

Groest 86, 1211 ED // www.xenos.nl


Salumeria Primo

De broers Luca & Ennio Zaccariello, onder andere bekend van Italiaans restaurant Primo, zitten niet stil! Na de opening in mei van hun zusje; vegan restaurant 'Plan V' lees hier meer) hebben ze nu ook een Italiaanse delicatessenwinkel geopend! Je kunt er terecht voor verse pasta's, sauzen en andere heerlijke delicatessen. Nu geopend.

Bussumerstraat 51, 1211 BJ // https://salumeriaprimo.nl


Biologische Slagerij

Niet helemaal een opening, maar wel een feestelijke heropening in een nieuw pand! Biologische Slagerij is namelijk verhuisd van de Bussumerstraat naar de Groest sinds 23 augustus. De locatie is groter en centraler. Ze verkopen biologisch vlees van lokale boeren, maar ook broodjes, maaltijden en soepen. En wist je dat ze zelfs vegetarische en veganistische vleesvervangers bieden?

Groest 3, 1211 CX // www.biologischeslagerij.nl


Boekhandel Voorhoeve & Matthijs Boon

Wat hebben boekhandel Voorhoeve en Matthijs Boon met elkaar te maken? Komt-ie: sinds de verhuizing van boekhandel Voorhoeve naar het voormalige C&A pand op de kerkstraat, kwam er ruimte voor deze mooie samenwerking! Naast een café waar je plaats kunt nemen voor een kop koffie en natuurlijk een boek, is hier de derde locatie van Matthijs Boon geopend. Je kunt er dus ook terecht voor het lekkerste brood van Hilversum e.o.

Er zijn 2 verdiepingen voor boeken, er is een radio- en opnamestudio en een café. Snel even checken dus!

Kerkstraat 82, 1211 CR // https://libris.nl/voorhoeve/winkels


Opening soon...

BBQ Pit Woods

Kennen jullie Le Journal nog? Dit jaar helaas gesloten, maar er vinden al verbouwingen plaats voor een nieuw restaurant. Chefkok Roy Brouwer heeft het oude pand van de Gooi en Eemlander overgenomen en heeft grootse plannen! Er is een open keuken, en bar om drankjes aan te drinken en er komt een dansvloer.

De keuken wordt, zoals de naam al zegt, een BBQ restaurant. De verbouwing is nog volop bezig. Opening soon!

Groest 21, 1211 CZ


Bistro de Boot // opening 4 september 2021

Bistro de Boot wordt een G&T bar in Hilversum! De Boot gaat bekend staan om haar G&T's. Gin cocktails gemaakt door de gezelligste bartenders. Hou je niet van G&T? No worries, want ze hebben ook cocktails en voor de mensen die liever geen alcohol drinken of mogen drinken: mocktails. Opent op 4 september.

Havenstraat 15, 1211 KG

© Ivy Office

Ivy Office // opening oktober 2021

Een bijzonder concept in een prachtig interieur, binnenkort op de Gijsbrecht. Het is een plek waar ondernemers, young professionals en buurtbewoners samenkomen om het beste uit hun productiviteit te halen.

Je kunt een zitplek, privekamer of vergaderruimte per uur huren en zij zorgen voor een rustige omgeving, razendsnel internet en koffie!

Gijsbrecht van Amstelstraat 213, 1214 BA // www.ivyoffice.nl


Brasserie Monsees // opening oktober 2021

In het oude pand van Brasserie 22, op de hoek van de Biersteeg en de Kampstraat, is eindelijk een nieuwe bestemming gevonden! Eigenaren Loes & Sander Monsees hebben het pand in augustus overgenomen en de opening zal medio oktober 2021 plaats vinden.

Het wordt een brasserie met prachtige gerechten als je de sneak peeks op social media mag geloven...

Biersteeg 22, 1211 GC // www.brasseriemonsees.nl© De Stookplaats

De Stookplaats / Werf 35 // opening 2022

Gelegen in Hilversum's oudste industriële complex, nu Werf 35, opent binnenkort een creatieve, culturele broedplaats. Ze bieden de ruimte aan start-ups en kleine bedrijven met een gevarieerde creatieve achtergrond om in een inspirerende omgeving te werken.

Daarnaast is er ruimte voor sociaal culturele gelegenheden zoals voorstellingen, lezingen, tentoonstellingen en een wekelijkse borrel.

In de zomer start de transformatie van de Stookplaats. In 2022 ontstaat hier 2.500 vierkante meter nieuwe broedplaats in Hilversum.

Mussenstraat 9, 1223 RB // https://werf35.nl

Comments


bottom of page