top of page
  • Foto van schrijverEveline

9 x delicatessenwinkels in Hilversum

Bijgewerkt op: 29 dec. 2022

Heerlijk voor (en na) de feestdagen of met oud & nieuw: even langs een delicatessenwinkel om de lekkerste producten in huis te halen. Kies voor een fijne borrelplank, een kaasplankje of andere lekkernijen. Hieronder vind je mijn 9 favoriete delicatessenwinkels in Hilversum.Echte Liefde

Echte Liefde kaas & delicatessen

Midden in het centrum van Hilversum zit dit kleine, mooie winkeltje. Wie mij al langer volgt, weet dat dit een favoriet is! Naast binnen- en buitenlandse kazen verkopen ze ook charcuterie, chutneys, confituren, mosterd, olijfolie, wijn en speciaalbier.

Je kunt er terecht voor custom made kaasplankjes, borrelplankjes, lekkere kaasfondue. Nu ook te bestellen voor thuis.

's-Gravelandseweg 3, 1211 BN // www.echteliefdekaas.nl


Delicatessenwinkel Bazs

Nieuw (of eigenlijk na 3 jaar weer terug!) op de Gijsbrecht is delicatessenwinkel Bazs. Verhuisd van de Havenstraat naar de Gijsbrecht is in oktober deze heerlijke delicatessenwinkel geopend. Je kunt er terecht voor wijnen, tappenades, olijfjes, kazen en charcuterie. En voor de zoetekauwen zijn er ook koekjes en bonbons! Ook maakt chefkok en eigenaar Wim lekkere afhaalmaaltijden en kun je er terecht voor leuke geschenkpakketten.

Gijsbrecht van Amstelstraat 111, 1214 AW // https://bazs.nl/delicatessenwinkel
Salumeria Primo delicatessen

De broers Luca en Ennio Zaccariello zitten niet stil! Eerst openden ze restaurant Primo met een traditioneel Italiaanse keuken. Daarna openden ze vegan Italiaans restaurant Plan V. En recent hebben zee besloten een mooie winkel te openen waar iedereen de echt Italiaanse ingrediënten kan kopen zodat men thuis de heerlijke traditioneel Italiaanse gerechten kan maken. Denk aan allerlei Italiaanse delicatessen als vleeswaren, pasta's, wijnen, heerlijk verse broodjes en nog veel meer!

Bussumerstraat 51, 1211 BJ // https://salumeriaprimo.nl


La Cuiselle

Bij traiteur La Cuiselle, ook op de Gijsbrecht kun je terecht voor uitgesproken delicatessen uit o.a. Frankrijk, Griekenland en Italië. Olijfoliën, truffelproducten, kaviaar en exclusieve smaakvolle (balsamico)azijnen. Ook hebben ze een groot aantal biologische producten in het assortiment.

Ook fijn; elke vrijdag en zaterdag hebben ze een extra groot assortiment met alles om héérlijk het weekend mee te starten. Lekkere drankjes, (huisgemaakte) pate's, tapenade's, worsten, kazen en crackers. Of ze maken op maat een verrassend borrelpakket. Checken dus op de Gijsbrecht!

Gijsbrecht van Amstelstraat 189, 1214 AZ // https://lacuiselle.nl


© Kaaskamer Hooi & Klomp

Kaaskamer Hooi en Klomp

Van Hollandse boerenkaas tot zachte kaasjes, van harde kazen tot biologische kazen. Koe, schaap of geit. You name it, they've got it. Daarnaast verkopen ze vleeswaren van Brandt & Levie, brood, speciaalbieren en wijn. Ze verkopen ook Nederlandse wijnen, van bijvoorbeeld de Kleine Schorre uit Zeeland. Hier een favoriet in huis!

Gijsbrecht van Amstelstraat 182 c, 1214 BD // www.hooienklomp.nl


Griekse delicatessen Siadaris

"Proef, ruik en beleef het echte Griekenland", aldus Siadaris. En daar is niks van gelogen. Ze verkopen typisch Griekse lekkernijen die dagelijks vers worden bereid. Denk aan mezedes, zoals: tzatziki, aubergine salade, taramosalata. Bladerdeeg met feta. Calamari. Ze hebben natuurlijk ook Griekse kruiden, olijfolie, kazen en wijn.

Gijsbrecht van Amstelstraat 148, 1214 BD // https://siadaris.nl


Het Olijvenhuis

Aziz Youssoufi, eigenaar van Het Olijvenhuis, verkoopt heerlijke vers gemaakte tapenades en spreads, de mooiste rijpe olijven en huisgemaakte notenmixen. Nog leuker: je kunt verse olijfolie uit het vat halen, op jouw gewenst maat. Alleen de hoogste kwaliteit olie: de eerste koude persing, zonder chemische toevoegingen. In de winkel verkoopt hij ook leuke bakjes en schalen in authentiek Marokkaans aardewerk, hiermee maak je je borrel helemaal compleet!

Gijsbrecht van Amstelstraat 132-A, 1214 BC


© Alexanderhoeve

Alexanderhoeve

Bij Alexanderhoeve in Seinhorst kun je terecht voor heerlijke Hollandse kazen, maar ook allerlei zachte en harde kazen om jouw borrelplank compleet mee te maken. Blauwader, roodkorst, geitenkaas... Ze maken een heerlijk plankje voor je klaar. Daarnaast hebben ze een grote bar vol met verse noten.

Seinstraat 102, 1223 DC // https://hilversum.alexanderhoevekaas.nl


Hugo van der Graaf - Kaas & Noten

Voor de lekkerste en verste Beemsterkaas moet je bij Hugo van der Graaf zijn in de Kerkelanden. Of kaas van de Blije Geit. Maar ook voor andere boerenkazen, oude kazen, jong kazen, buitenlandse kazen, zachte kazen, harde kazen. You name it.

Maar ook verse noten en bakproducten kun je hier scoren.

Kapittelweg 141, 1216 HX // www.kaasopmaat.nl

Comments


bottom of page