top of page
  • Foto van schrijverEveline

8 x fine dining at home

Zoals de meesten van jullie weten, kunnen we wel stellen dat fine dining helemaal in ons straatje past. De eetervaring, de gesprekken in het restaurant, je helemaal in de watten laten leggen...


Maar hoe doe je dat als de restaurants dicht zijn? Gelukkig zijn er een aantal restaurants die nog een menu aanbieden. Dan maak je thuis gewoon je eigen restaurant! Bij sommige menu's moet je zelf nog wat klaarmaken, anderen zijn kant-en-klaar om zo op te dienen en er is zelfs een heuse chef die je aan huis kunt bestellen... Lees snel verder!


NB: alle foto's zijn gemaakt tijdens de vorige lockdown.


Hilversum

Heren Spyker


Heren Spyker

Heren Spyker staat bekend in Hilversum om haar 8 gangen chefs menu. Gelukkig zijn ze elk weekend geopend voor een dinerbox met 3 gangen. Af te halen op vrijdag en zaterdag tussen 15.00 en 17.00 uur. Bestel 1 dag van tevoren vóór 17.00 uur via whatsapp (0650876594), e-mail (info@herenspyker.nl) of via een DM op Instagram of Facebook.

De 3 gangen zijn al bereid, maar moeten nog wel afgemaakt worden. Met een handige handleiding sta jij niet langer dan een kwartier in de keuken per gerecht en kunnen alle niet-keuken prinsessen en prinsen (zoals ik) dit ook klaar maken.

Extra opties zijn een tussengerecht voor €10,00 en/of brood met truffelboter voor €4,00

Prijs: €35,00 p.p.

Kerkbrink 17, 1211 BW // http://herenspyker.nl


Chef aan de Werf

Chef aan de Werf is weer Chef to Go! Elke week staat er een menu online en kun je vanaf woensdag 12.00 uur telefonisch bestellen voor donderdag, vrijdag of zaterdag.

Normaal staan ze bekend om hun maat tussengang gerechten, nu hebben ze voor een 3 gangen keuze menu gekozen om op te halen. Een aantal extra's waar je voor kunt kiezen zijn zuurdesembol van Matthijs Boon met tapenade voor €3,50, een bijpassende fles wijn voor €19,00, een kaasplankje van “Echte liefde” voor €10,00 en huisgemaakte Limoncello of Espresso Martini (voor 2 personen) voor €9,00. Nog meer vind je op de website.

Prijs: €35,00 p.p.

Mussenstraat 11, 1223 RB // http://www.chefaandewerf.nl


Dudockx bar & Kitchen


Dudockx Bar & Kitchen

Dudockx zorgt weer voor de lekkerste 3 gangen menu's bij jou op tafel. De borden worden in het restaurant al prachtig opgemaakt en zo aan jouw tafel geserveerd. Je hoeft er niets voor te doen, alleen de wijn in te schenken. Door de opmaak van de borden en de smaak, komt dit het meest dichtbij fine dining zoals we dat in een restaurant kennen. Elke week is er een wisselend 3 gangen menu. Optioneel bij te bestellen zijn oesters (aanrader!) voor €4,00 per stuk, een fles witte of rode wijn (prijzen verschillen) en specials buiten het 3 gangen menu om.

Prijs: €39,00

Vreelandseweg 50, 1216 CH // https://dudockx.nl


Restaurant Parc

Bij restaurant Parc moet de chef gedacht hebben; als jullie niet naar het restaurant komen, komen wij wel naar de mensen toe. Letterlijk. Boek een chef bij jou thuis! De chef komt bij jou thuis 4 gangen bereiden inclusief brood, een amuse en begeleidende wijnen. Voor vragen of meer info kun je contact opnemen via parckooktthuis@gmail.com of 06 57418159.

Prijs: €87,50 p.p.

Havenstraat 58, 1211 KM // www.restaurant-parc.nl


Vlakbij Hilversum

Ook buiten Hilversum hebben ze restaurants die je niet mag missen, check ze hieronder:


Faulk Restaurant

Restaurant Faulk in Bussum zorgt normaal gesproken voor een 4-6 gangen menu. Maar vanwege de corona crisis is het roer (tijdelijk) even omgegooid. Elke week is er een nieuw 3-gangen menu beschikbaar. Menu Faulk (met vlees/vis) of een vegetarisch menu. Optioneel zijn een bordje kaas of een fles wijn om bij te bestellen. De gerechten worden volledig voorbereid en worden koud afgehaald met een kleine, duidelijke beschrijving hoe je de gerechten thuis kunt opwarmen en opmaken. Op de dag zelf kun je de bestelling afhalen tussen 16:00 en 17:30 uur.

Prijs: €30,- p.p.

Herenstraat 26, 1406 PE Bussum // http://faulk.nl


Arsenaal restaurants

Arsenaal gevestigd in Naarden, normaal gesproken open als restaurant en brasserie. Mogelijkheden waren een chef's menu tot 5 gangen, een Gourmand menu. Maar ook hier moesten ze het roer omgooien. En dat hebben ze wel heel creatief aangepakt! Elke week een wisselend 3 gangen menu met een begeleidende YouTube video erbij. Optioneel zijn oesters bij te bestellen voor €4,- per stuk, een kaasplateau voor €9,50 en wijn van de wijnen to go. Je kunt er afhalen of het wordt bij jou thuisbezorgd.

Prijs: €37,50,- p.p.

Kooltjesbuurt 1, 1411 RZ, Naarden-Vesting // https://www.arsenaalrestaurants.nl


Soigné

Soigné, een restaurant met een Michelinster in Bussum, biedt sterrengerechten bij jou thuis aan! Ze hebben met zorg een heerlijk 3-gangenmenu ontwikkeld welke je heel makkelijk zelf thuis kunt bereiden. Het voorgerecht en nagerecht zijn al klaar, het hoofdgerecht moet even in de oven. De instructie krijg je per mail. Het menu is te bestellen van dinsdag t/m zondag. De menu's kunnen worden uitgebreid met een broodarrangement voor € 3,50 p.p., een selectie kaas voor €12,50 p.p en bijpassende wijnen bij de gerechten voor €17,50 per fles.

Optioneel is nu ook een a la carte menu met losse gerechten, vlees/vis/vegetarisch.

Prijs: €39,50 p.p.

Kapelstraat 16, 1404 HX Bussum // https://restaurantsoigne.nlOesterproeverij de Nederlanden


De Nederlanden

De Nederlanden ligt ietsjes verder, in Vreeland, maar ik wilde deze toch graag bij de tips toevoegen. Ze namelijk aan een oesterproeverij take-away. Een absolute aanrader! Dé oesterproeverij met 12 oesters en een culinaire topping zijn te bestellen tot en met zondag 26 december 2021. Afhalen kan woensdag tot en met zondag tussen 12.00 – 18.00u. De luxe box is € 90,00.

Daarna is De Nederlanden even gesloten ivm vakantie.

Duinkerken 3, 3633 EM Vreeland aan de Vecht // www.nederlanden.nl
Commentaires


bottom of page