top of page
  • Foto van schrijverEveline

17 x warme chocolademelk in Hilversum e.o. (to go)

Bijgewerkt op: 2 dec. 2021

Het herfstseizoen is volop aanwezig, de winter komt eraan en het wordt al aardig koud. En wat hoort er dan echt bij? Warme chocolademelk (met slagroom) natuurlijk! Maar waar drink je de lekkerste en beste hot choco's?


Hieronder vind je een lijstje waar je de hot choco zowel binnen kan drinken als to go mee kunt nemen. Bijvoorbeeld tijdens je stadswandeling of een wandeling door de natuur natuurlijk.

Deze choco's to go mag je niet overslaan (tijdens je wandeling):


© Chocolate Company Hilversum

Stadse wandeling in Hilversum

Chocolate Company

Deze mag uiteraard niet ontbreken; een café, brasserie en winkel gebouwd rondom chocolade en chocolademelk! Ze hebben een hotchocspoons: een lepel met een chocoladesmaak voor in de warme melk, met meer dan 60 smaken! Denk aan red velvet, salto caramel en toffee temptation. En je haalt hier natuurlijk je lekkerste chocolademelk to go. Meer weten? Check deze blogpost over Chocolate Company in Hilversum!


Sees. coffee + conceptstore

Bij Sees kun je naast lekker shoppen, ook ontbijten of lunchen. Voor de cozy herfst- of winterdagen haal je hier warme chocolademelk, moccachino (warme geschuimde chocomelk met espresso) of een hazelnoot latte met slagroom.

Gijsbrecht van Amstelstraat 119, 1214 AW // www.seesconceptstore.nl


Bagels & Beans

Bij Bagels & Beans hebben ze elk seizoen heerlijke specials. Zo ook met heerlijke winterse drankjes. Warme chocomelt: melk of puur met chocodrops, Golden Almond latte (amandeldrink met kurkuma, gember, kaneel, kardemon, vanille, peper & ahornsiroop) and more... Daar drinken, thuis laten bezorgen of ophalen.

Kerkstraat 3, 1211 CK // www.bagelsbeans.nl


Matthijs Boon bakkerij

Naast het feit dat Matthijs Boon een van de beste bakkers in 't Gooi is en dagelijks vers brood bakt, is er ook een café geopend vlakbij het station. Je kunt hier komen voor koffie, vers brood, een taartje maar ook voor lekkere warme chocolademelk! Check deze dus, met een lekker zoet broodje bijvoorbeeld?

Noorderweg 2–4, 1221 AA // https://matthijsboon.nl
30 ML Hilversum

30 ML hebben naast koffie en thee, natuurlijk ook warme chocolademelk (to go). En niet zomaar, maar die van Tony Chocolonely! Vegan? No worries, ook een vegan chocolademelk is een optie!

‘s-Gravelandseweg 14, 1211 BS // https://30ml.nl/vestiging/30ml-hilversum/


Lunchcafe van Drimmelen

Van Drimmelen is een begrip in Hilversum als het gaat om een lekker no-nonsense lunchcafe. Maar naast lekkere lunch en koffie, serveren ze ook lekkere chocolademelk. Ook speciale (chocolade) koffies, zoals hazelnootkoffie, caramelkoffie en salted caramel koffie. Met of zonder een grote toef slagroom.

Kerkstraat 88, 1211 CR // www.lunchcafevandrimmelen.nl

Koffie & JIJ

Dat Koffie & Jij lekkere koffie heeft weten we. Ook weten we dat ze koffie specials hebben, zoals chocolate cappuccino (chocolade cappuccino met slagroom) en caramel love (café latte met karamel siroop, slagroom en karamelsaus).

Maar ze hebben ook een eigen hot chocolate menu! Zo hebben ze chai chocolate (chai gemengd met pure chocolademelk, slagroom, kaneel en steranijs), nuts about nuts (hazelnoot siroop met pure chocolade, amandelmelk en noten), white caramel special (witte warme chocolademelk met karamelsiroop, slagroom en karamelsaus). Maar je kunt ook gewoon kiezen voor de 'traditional hot chocolate'. Gewoon zoals je hem kent met keuze uit melk-, puur-, of witte chocolade. Met of zonder slagroom. Daarnaast kun je voor een kleine meerprijs kiezen uit amadel-, soya- of havermelk.

Kerkstraat 98, 1234 AB // www.koffieenjij.nl


Vascobelo Café - Brasserie

Naast hun uitgebreide koffie menu en keuzes, bieden zij een wel heel speciale warme chocolademelk. Namelijk de Belgian Hot Chocolate. Chocolademelk gemaakt van echt Belgische chocolade, van Callebaut.


© Coffee Fellows

Coffee Fellows Hilversum

Bij Coffee Fellows hebben ze heel veel winterse specials. Naast chocolademelk van pure-, melk- en witte chocolade hebben ze nog veel meer. Denk aan Winter wonderland (latte macchiato met gingerbread siroop en marshmallows), Coco Choc Macchiato (latte macchiato met pure chocoladesaus en kokosnoot siroop), White Hazel Macchiato (latte macchiato met witte chocoladesaus, hazelsiroop en slagroom) en nog veel meer!

Kerkstraat 34, 1211 CN // https://coffeefellows.nl/locaties/


Your Coffee

Bij Your Coffee hebben ze veel meer dan koffie, zo ook chocolademelk en andere winterse drankjes! Denk aan warme chocolademelk met slagroom, warme melk met anijs of chocolademelk van parels; keuze uit melk, wit of pure chocolade.

Kerkstraat 38A, 1211 CP //https://yourcoffeehilversum.nl


STEK

STEK zit op De Kwekerij aan het stadspark tegenover het centraal station en je kunt er terecht voor een lekkere warme choco met of zonder slagroom (to go)! In de maten S, M of L (ik zou zeggen: altijd L ;-)). Wil je blijven zitten op hun terras of in de Kwekerij? STEK levert een fleecedekentje!

Stationsplein 27, 1211 EX // www.stekcoffee.com


Libris Voorhoeve

Libris Voorhoeve heeft na een grote verhuizing, ook een groter gedeelte met café & bakkerij van Matthijs Boon! Meer info over de vernieuwde winkel vind je hier.

Als je nou even na het struinen door de boeken wilt zitten of gewoon lekker een boek wilt lezen, kan dat ook met een kop warme chocolademelk. Ze serveren chocoballen in de smaken wit, kaneel, anijs, sinaasappel, koffie of puur. Ook verkrijgbaar met soja- of havermelk.

Kerkstraat 82, 1211 CR // website
Wandeling over de heide

Bij de Tuinman

Bij de Tuinman is tijdelijk gesloten wegens de coronamaatregelen, maar er is gelukkig een mobiele buitenbar voor koffie, soep en lekkers to go, in het weekend tussen 09:00 – 17:00 uur. In december openen zij de deuren weer, maar houdt daarvoor de sociale in de gaten. Ga voor of na je wandeling over de Hoorneboegse heide langs voor een warme choco to go.

Hoorneboeg 4, 1213 RE Hilversum // https://bijdetuinman.nl


Brasserie Zonnestraal

Over de Hoornboegse heide, door de Loosdrechtse bossen en je komt aan bij Brasserie Zonnestraal. Gevestigd in Landgoed Zonnestraal. De brasserie heeft een groot terras met uitzicht op het bos en een lekkere menukaart, maar ook koffie, thee en chocolademelk (to go).

Loosdrechtsebos 19, 1213 RH Hilversum // www.brasserie-zonnestraal.nl


Theehuis 't Bluk Bij Theehuis 't Bluk heb je eersterangs uitzicht op de Zuiderheide, met een beetje mazzel staan de witte runderen voor je neus. Dagelijks is Theehuis 't Bluk geopend. Je kunt er een warm broodje kroket, tosti of andere lekker hapjes krijgen naast natuurlijk koffie, thee en warme choco! Zuiderheide 2, 1251 SE Laren // www.bluk.nl


Café Restaurant de Eendracht Blaricum Voorheen de Tafelberg, nu de Eendracht Blaricum op de Tafelbergerheide. De buitenbar is geopend voor je lekkerste koffie, thee en chocolademelk to go. Tip: ga eerst (met de kids) langs de Schaapskooi! Oude Naarderweg 2, 1261 DS Blaricum // www.deeendracht-blaricum.nl Restaurant café Heidezicht Een laagdrempelig café-restaurant pal aan de Bussumerheide. Met aangrenzend een grote speeltuin, dus leuk om met kids naar toe te gaan! Ze zijn momenteel elke dag geopend voor koffies, thee, warme chocomelk met slagroom, appeltaarten en al hun andere huisgemaakte heerlijkheden. Randweg 203, 1403 XT Bussum // https://heidezicht.com

Комментарии


bottom of page