top of page
  • Foto van schrijverEveline

8 x nieuw geopend & opening soon in Hilversum // september 2021

Bijgewerkt op: 9 nov. 2021

Deze serie is weer terug van weggeweest! Elke maand ga ik jullie weer op de hoogte houden van de nieuwste hotspots die openen in Hilversum of recent zijn geopend. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Abonneer je dan op de nieuwsbrief, dat kan hier.


Er zijn recent weer een aantal mooie hotspots geopend, maar er staan er ook al heel veel op de planning, lees snel verder:


© De Gijsbrecht

La Petite Creperie

Midden op de Gijsbrecht is deze onwijs leuke hotspot geopend: een crêperie! Je kunt er terecht voor de lekkerste Franse crêpes en galettes. Je kunt er terecht voor de klassieke crêpes met boter en suiker, of specials met oa chocolade, gekaramelliseerde appel. En heerlijke galettes met ham en kaas of specials met gerookte zalm, warme brie en nog veel meer. Zeker even checken dus!

Gijsbrecht van Amstelstraat 120, 1214 BC // www.lapetitecreperie.nl


Studio Lak 'n Roll

Jullie mij eerder heel enthousiast gehoord over Lak 'n Roll. Donja Blok opende haar bedrijf tijdens de lockdown en fietste op haar bakfiets heel Hilversum door om de mooiste nailart en BIAB nagels te lakken bij mensen thuis. Meer daarover kun je hier lezen. Sinds kort heeft zij een eigen studio in Vonk in de Wijk! Inspo en meer info kun je vinden op haar website hieronder.

Larenseweg 139, 1221 CL // https://laknroll.nl


Opening soon...

Gooische Bluf // opening 8 oktober

Op 8 oktober opent een heel nieuw concept, maar met vertrouwde gezichten en een vertrouwde zaak. Chef en eigenaar Sidney Heinze met gastvrouw Michelle kennen we allemaal van Eten bij Sidney. Tijdens de lockdown werd dit Eten van Sidney en vanaf 8 oktober gaan zij de zaak weer openen met een nieuwe naam en nieuw concept.

Dezelfde locatie, maar met een twist: Gooische Bluf. Ze noemen het zelf een 'eetcafé op niveau'. Je kunt er 7 dagen per week terecht vanaf 17.00 uur voor een diner of een glas wijn of lekkere cocktail aan de bar.

Langestraat 94, 1211 HB // https://gooischebluf.nl


Delicatessenwinkel Basz // opening 15 oktober

Zowel Grandcafé Bazs als de geplande Gin & Tonic bar, bistro “De Boot” zullen binnenkort vertrekken van de Havenstraat. Wim en Boris Bastiaanse opende samen met Shiva de Winter in 2017 onder de naam Bazs een restaurant aan de Havenstraat. Een jaar later volgde een delicatessenwinkel en bar in de naastgelegen panden. Wegens problemen met de gemeente hebben zij helaas besloten de deuren te sluiten.


Maar niet getreurd; op 15 oktober opent delicatessenwinkel Bazs haar deuren op de Gijsbrecht! Met een rijk aanbod van maaltijden, charcuterie, kazen, tapenades, wijnen en gift baskets zoals kerstpakketten is de Bazs delicatessenwinkel onmisbaar voor de Hilversummer die van lekker eten en drinken houdt.


Betekent dit het einde van Grand Café Bazs? Nee, gelukkig niet. Grand Café Bazs komt terug. De heropening blijft nog even het geheim van de chef, maar meer nieuws hierover volgt snel.

Gijsbrecht van Amstelstraat 111, 1214 BA // https://bazs.nlIvy Office // opening 11 oktober 2021

Een bijzonder concept in een prachtig interieur, binnenkort op de Gijsbrecht. Het is een plek waar ondernemers, young professionals en buurtbewoners samenkomen om het beste uit hun productiviteit te halen.

Je kunt een zitplek, privekamer of vergaderruimte per uur huren en zij zorgen voor een rustige omgeving, razendsnel internet en koffie!

Gijsbrecht van Amstelstraat 213, 1214 BA // www.ivyoffice.nl


Brasserie Monsees // opening 2 november 2021

In het oude pand van Brasserie 22, op de hoek van de Biersteeg en de Kampstraat, is eindelijk een nieuwe bestemming gevonden! Eigenaren Loes & Sander Monsees hebben het pand in augustus overgenomen en de opening zal medio oktober 2021 plaats vinden.

Het wordt een brasserie met prachtige gerechten als je de sneak peeks op social media mag geloven...

Biersteeg 22, 1211 GC // www.brasseriemonsees.nl


BBQ Pit Woods

Kennen jullie Le Journal nog? Dit jaar helaas gesloten, maar er vinden al verbouwingen plaats voor een nieuw restaurant. Chefkok Roy Brouwer heeft het oude pand van de Gooi en Eemlander overgenomen en heeft grootse plannen! Er is een open keuken, en bar om drankjes aan te drinken en er komt een dansvloer.

De keuken wordt, zoals de naam al zegt, een BBQ restaurant. De verbouwing is nog volop bezig. Opening soon!

Groest 21, 1211 CZDe Stookplaats / Werf 35 // opening 2022

Gelegen in Hilversum's oudste industriële complex, nu Werf 35, opent binnenkort een creatieve, culturele broedplaats. Ze bieden de ruimte aan start-ups en kleine bedrijven met een gevarieerde creatieve achtergrond om in een inspirerende omgeving te werken.

Daarnaast is er ruimte voor sociaal culturele gelegenheden zoals voorstellingen, lezingen, tentoonstellingen en een wekelijkse borrel.

In de zomer start de transformatie van de Stookplaats. In 2022 ontstaat hier 2.500 vierkante meter nieuwe broedplaats in Hilversum.

Mussenstraat 9, 1223 RB // https://werf35.nl


 

Ben of ken jij een hotspot die (binnenkort) opent? Neem dan contact op!


Comments


bottom of page