top of page
  • Foto van schrijverEveline

6 x poké bowls in Hilversum

De poké bowl is een traditioneel Hawaïaans gerecht met rauwe vis en verse groenten, gesneden in kleine plakjes of stukjes. Poké betekent ‘in plakken snijden’. Tegenwoordig kun je pokébowls in vele vormen en maten zien. Naast vis en groenten, bestaan er ook poké bowls met vlees, schaaldieren en vleesvervangers.

Tijd om de lekkerste poké bowls in Hilversum op een rijtje te zetten. Lees snel verder!



Pokeman

Pokeman zorgt al sinds jaar en dag bij ons in Hilversum dat er verse pokébowls bij jou thuis bezorgd worden. Naast Hilversum heeft Pokeman vestigingen in Bussum en sinds kort ook in Soest.

Ze maken signature bowls, zoals Aloha zalm, Surfers sashimi en Gember garnaal. Maar er zijn ook vegan opties met falafel of tofu. Liever je eigen bowl samenstellen? Dat kan ook. Met 4 verschillende toevoegingen met opties tot meer. Je kunt er niet zitten, maar wel lekker bestellen als lunch of afhalen zodat je niet hoeft te koken ;-).

Melkpad 9, 1217 JZ // www.pokeman.nl


Poké Perfect

Deze bekende healthy Hawaiiaanse poké bowl keten is al een begrip op veel plaatsen in Nederland, maar nu heeft Poké Perfect ook een vestiging geopend aan de Groest.

Elk seizoen hebben ze seizoenspecialiteiten, momenteel hebben ze voor het lente seizoen: de Vegan Spicy Sriracha Tuna. Andere specialiteiten zijn onder andere: Shirmply The Best, Next Level Tempeh, You Make Miso Happy en Teriyaki Ginger Chicken. En nog meer! Er zijn veel vegan opties en je kunt je eigen bowl samenstellen met 3 of meer toppings.

Je kunt er zitten om te eten, je eten ophalen of mee te nemen of thuis laten bezorgen. Meer over afhalen en bezorgen vind je hier.

Groest 66, 1211 ED // https://pokeperfect.nl


Eazie

In 2019 opende Eazie een restaurant op de Groest waar ze healthy food maken om daar te eten of af te halen. Eazie gelooft in gezond en lekker eten, maar niet te moeilijk. Naast wokmaaltijden en salades hebben ze er ook poké bowls. Er is keuze uit 4 poké bowls: de wakadori chicken, lanai tempeh, super salmon en tuna-licious. Desgewenst zijn ze allemaal aan te passen en kun je smaken toevoegen. Je kunt er zitten om te eten, je pokebowl bestellen of afhalen.

Groest 58, 1211 EC // https://eazie.nl/nl/


Mojo Hilversum

Bij Mojo heb je naast een heerlijke Japanse kaart ook keuze uit verschillende poké bowls. Er is keuze uit 5 verschillende bowls: zalm, tonijn, garnalen, veggies en kip. Je kunt er nog extra toppings bij kiezen.

Bij Mojo kun je zitten of je eten bestellen en er thuis van genieten.

Spoorstraat 28, 1211 GB // https://mo-jo.eu/location/hilversum/


Ninh Binh

Een van mijn favoriete Vietnamese restaurants in Hilversum. Ze hebben maar 1 poké bowl op de kaart, maar deze kun je dan wel weer helemaal customizen. Het is een Bún (poké bowl): rijstvermicelli met een loempia, verse salade, kruiden en Vietnamese vinaigrette of sojasaus. Er is dan keuze uit BBQ Chicken, Lemongrass Pork, Shrimp of Beef. Vega of vegan maken? Kies dan tofu & paddestoelen.

Groest 49, 1211 CZ // www.ninhbinh-hilversum.com


Foodhall Mout

1 van mijn favoriete hotspots, omdat iedereen kan kiezen wat hij/zij wilt eten. Ook om poké bowls zit je hier niet verlegen, want ze hebben verschillende keukens met ieder een eigen twist van de poké bowl. Bij Dim Sum heb je keuze uit 5 pokébowls, waaronder een vega optie. Bij Viet Kitchen hebben ze de Viet Bowl, een Vietmese manier van de poké bowl met groenten en een springroll. Een vegan optie vind je bij Daily V: Mr. Vegan Sushi Bowl.

Marktplein 1, 1211 DZ // www.mouthilversum.nl

bottom of page