top of page
  • Foto van schrijverEveline

13 x vegan & vegetarische hotspots in Hilversum

Waar kun je nu echt goed vegetarisch of veganistisch eten in Hilversum? Ik heb voor jullie de lekkerste plantbased restaurants en restaurants die een geheel vegan en/of vegetarisch menu bieden voor jullie op een rijtje gezet.


Vers saladebar Vers Saladebar zit op de Kerkbrink en ze koken de gehele dag verse producten. Je kunt er eten of je eten lekker op de bank bestellen. Ze hebben heerlijke comfortfood zoals verse stamppotten, grote salades, verse soepen. En alle stamppotten zijn ook nog eens plantbased! Kerkbrink 63-41 // Facebook


Koffie & JIJ Koffie & JIJ is een hele fijne hotspot in het centrum. Het is een spot met huiskamergevoel om te studeren, werken of gewoon lekker bij te kletsen met vrienden. Op de menukaart zijn veel gerechten die vegan zijn of die makkelijk vegan kunnen worden gemaakt. Ze hebben ook verschillende glutenvrije gebakjes en gerechten. Daarnaast hebben ze een high tea en high wine welke vegan gemaakt kan worden. Kerkstraat 98 // www.koffieenjij.nl Paisan Een mediterraanse keuken met biologische en seizoengebonden producten. En een heerlijk chef's menu. Wat maakt dat ze in dit rijtje thuishoren? Je kunt het chef's menu ook vegetarisch of vegan bestellen! Daarnaast hebben ze het 'Gastvrij voor vegetariërs' keurmerk. Daarom dus. 's-Gravelandseweg 46 // www.paisan.nu

Your Coffee Your Coffee is een fijne ontbijt- en lunch hotspot om even bij te komen van het shoppen en in de zomer van het terras te genieten. Maar naast het feit dat ze een heel lekker menu hebben en een fijn terras, is de menukaart ook nog eens heel overzichtelijk. Er zijn namelijk logo's voor vegetarisch, glutenvrij, koolhydraatarm, lactosevrij en zelfs zwanger-proof. Daarnaast zijn er vele vegan opties en veel gerechten vegan te bestellen. Ook een bezoekje waard dus. Kerkstraat 38A // https://yourcoffeehilversum.nl


Bij de Tuinman Bij de Tuinman is het restaurant van Buitenplaats de Hoorneboeg en zit op een prachtige locatie; namelijk aan de Hoorneboegse heide. De hele kaart is vegetarisch en de meeste gerechten zijn ook vegan, danwel vegan te bestellen. De meeste producten komen direct uit de moestuin, gelegen tegen het restaurant aan. Daarnaast werken ze samen met lokale tuinders en boerderijen. Let wel: ze zijn alleen het weekend open. Heerlijk dus om te zitten na of voor een wandeling over de heide. Hoorneboeg 4 // https://bijdetuinman.nl


Plan V

Het zusje van Italiaanse hotspot Primo in Hilversum heeft Plan V vorig jaar geopend voor afhaal en bezorgmaaltijden. Ook deze spot heeft mediterrane keuken, maar dan vegetarisch en/of vegan. Denk aan vegan lasagne, pasta pesto, vegan empanadas. Maar ook een vegan hamburger menu.

Daarnaast verzorgen ze catering en staan ze op markten in onder andere Soest en Baarn.

Groest 9B // Plan V - instagram


Abu Amr

Dit restaurant op de Gijsbrecht is een bijzondere, namelijk een vegan restaurant met Egyptische keuken. Egyptische streetfood, als koshari, pita foul en pita falafel. Ze hebben een lunchroom, maar zijn ook geopend voor take away.

Gijsbrecht van Amstelstraat 126 // www.abu-amr.nl

Eazie Eazie op de Groest staat voor easy, healthy food met asian flavors. Je kunt kiezen uit verse pokebowls, salades, wraps, sappen en wokmaaltijden. Op het menu kun je naast vlees/vis kiezen uit: vegetarisch, vegan, low carb en eiwitrijk. Wil je nog meer weten over allergenen en/of calorieën en ingrediënten? Je kunt de NutriCheck® doen op de website. Je kunt hier ook gluten-, lactose- en sojavrije gerechten kiezen bijvoorbeeld. Groest 58 // https://eazie.nl/restaurants/Mr. Vegan Foodbar

Mr. Vegan Foodbar is een vegan bezorgservice in Hilversum. De foodbar richt zich vooral op comfort food, maar dan 100% plant-based. Denk aan de vegan weed burger, een hotdog, pita shawarma of een Mr. Vegan Kapsalon. Daarnaast is er ruime keuze uit snacks, bowls, soepen of curry's. Alleen voor afhalen of bezorging.

Gijsbrecht van Amstelstraat 187, 1214AZ //www.mrveganfoodbar.nl


Mr. Vegan Foodbar x Mout

Het klopt, deze staat 2x op het lijstje! Er is namelijk een keuken geopend in Foodhall Mout, voorheen Daily V. Een plantbased foodbar in de foodhall, met heerlijke vegan comfort food.

Marktplein 1 //www.mrveganfoodbar.nl


Van die Vegans

Nienke en Tobias, eigenaren van Van die Vegans, zijn bezige bijtjes! Ze hebben een boek uitgebracht: "Happy Vegan Campers", doen aan catering, hebben een eigen winkel waar je ook kunt zitten om eten te bestellen, hebben DIY kits en mixen om thuis vegan te koken, geven etentjes, hebben recent een Queer Brunch georganiseerd en ga zo maar door.

Maar het thema is: vegan. Check de website voor de opties en bezoek de spot in Vonk in de Wijk, Hilversum oost!

Larenseweg 139 // https://www.vandievegans.nl


Vega Paradijs

Nieuwe vega hotspot op de Leeuwenstraat: Vega Paradijs. Bij Vega Paradijs heb je een enorme keuze aan vegetarische en vegan gerechten uit de mediterraanse keuken. Denk aan verse falafel en hoemoes. Maar ook broodjes, sapjes en maaltijd boxen. Je kunt er niet zitten, maar wel meenemen of bestellen.

Leeuwenstraat 51, 1211 ET // https://vegaparadijs.nl


Ninh Binh

Ninh Binh is een authentiek en vers Vietnamees restaurant. Geopend voor lunch en diner. Ze hebben alle Vietnamese klassiekers. Maar wist je dat ze ook een hele vegan kaart hebben? Meerdere vegan voor-, hoofd-, en lunchgerechten.


Comments


bottom of page