top of page
  • Foto van schrijverEveline

5 x de beste warme chocolademelk

Het is winter, het is koud en wat hoort er nu echt bij dit weer? Warme chocolademelk (met slagroom) natuurlijk! Maar waar drink je de lekkerste en beste hot choco's? Wij hebben geproefd, getest, rondgevraagd en gezocht.

Deze mag je deze winter niet overslaan:


Foto door: Chocolate Company

Chocolate Company

De eerste mocht uiteraard niet ontbreken; een cafe, brasserie en winkel gebouwd rondom chocolade en chocolademelk! Ze hebben een hotchocspoons: een lepel met een chocoladesmaak voor in de warme melk, met meer dan 60 smaken! Denk aan red velvet, salto caramel en toffee temptation. Daarnaast kun je een high choc of een chocoladefondue reserveren.

Wil je nou echt helemaal all the way gaan? Kies dan voor de Crazy Coldchoc. Wel koud, maar inderdaad crazy!

Meer weten? Check deze blogpost over Chocolate Company in Hilversum!


Matthijs Boon bakkerij

Naast het feit dat Matthijs Boon een van de beste bakkers in het Gooi is en dagelijks vers brood bakt, is er ook een cafe geopend vlakbij het station. Je kunt hier komen voor koffie, vers brood, een taartje maar ook voor lekkere warme chocolademelk! Check deze dus ook, met een lekker zoet broodje bijvoorbeeld?

Noorderweg 2–4, 1221 AA // https://matthijsboon.nl


Lunchcafe van Drimmelen

Van Drimmelen is een begrip in Hilversum als het gaat om een lekker no-nonsense lunchcafe. Maar naast lekkere lunch en koffie, serveren ze ook lekkere chocolademelk. Ook speciale (chocolade) koffies, zoals hazelnootkoffie, caramelkoffie en salted caramel koffie. Met of zonder een grote toef slagroom.

NB: momenteel zijn ze gesloten in verband met een verbouwing, de (her-) opening is 14 februari.

Kerkstraat 88, 1211 CR // www.lunchcafevandrimmelen.nl


Koffie & JIJ

Dat Koffie & Jij lekkere koffie heeft weten we. Ook weten we dat ze koffie specials hebben, zoals chocolate cappuccino (chocolade cappuccino met slagroom) en caramel love (café latte met karamel siroop, slagroom en karamelsaus).

Maar ze hebben ook een eigen hot chocolate menu! Zo hebben ze chai chocolate (chai gemengd met pure chocolademelk, slagroom, kaneel en steranijs), nuts about nuts (hazelnoot siroop met pure chocolade, amandelmelk en noten), white caramel special (witte warme chocolademelk met karamelsiroop, slagroom en karamel saus). Klinkt dit nou allemaal te veel? Dan kun je ook gewoon kiezen voor de 'traditional hot chocolate'. Gewoon zoals je hem kent met keuze uit melk-, puur-, of witte chocolade. Met of zonder slagroom.

Daarnaast kun je voor een kleine meerprijs kiezen uit amadel-, soya- of havermelk.

Kerkstraat 98, 1234 AB // www.koffieenjij.nl


Vascobelo Café - Brasserie

Naast hun uitgebreide koffie menu en keuzes, bieden zij een wel heel speciale warme chocolademelk. Namelijk de Belgian Hot Chocolate. Chocolademelk gemaakt van echt Belgische chocolade, van Callebaut. Heerlijke Belgische chocolade.


Mis je een goede, bijzondere chocolademelk welke we niet mogen missen? Laat het ons weten!

Comments


bottom of page