top of page
  • Foto van schrijverEveline

11 x brunchen in Hilversum

1 van mijn favoriete weekend bezigheden; lekker brunchen met vriendinnen of je lover. Ik heb voor jullie mijn meest favoriete plekjes om te brunchen op een rijtje gezet. Leuk om te doen met vrienden, vriendinnen, je gezin of je liefde.




Meddens

Heerlijke plek voor een brunch met vriendinnen. In deze heerlijke instagrammable spot geeft elke hoek wel een unieke vibe. Je kunt hier terecht voor heerlijke gerechten als toast met gerookte zalm, Fish & Chips en 1 van mijn favoriete classics van Meddens: croque Meddens. Neem er een glas rosé bij en je brunch is compleet. Of een heerlijke G&T met gin van Meddens zelf!

Wil je een sneak peek van Meddens? Check deze reel.

Kerkstraat 112 // https://meddenshilversum.nl


Vascobelo Café - Brasserie

Een heerlijke spot om alleen te komen om te lezen, een uitgebreid ontbijt te halen met je liefde of met vrienden een heerlijke brunch met wijn te drinken. Ik vind dit een spot waar je met iedereen of alleen met jezelf helemaal tot rust kunt komen. Tussen de boekenkasten met heerlijke koffie.

Een van mijn favo ontbijtplanken vind je hier; de Vascobelo breakfast of de classic breakfast.


Paisan

Iets later geopend, vanaf 12 uur, maar je kunt dan rustig uitslapen voor je hier lekker gaat eten. Dit mediterraanse restaurant heeft heerlijke pita's als lunch en mezze's.

En nog leuker, nieuw bij Paisan: 𝐁𝐨𝐨𝐳𝐲 𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐏𝐚𝐢𝐬𝐚𝐧. Elk weekend, op zaterdag en zondag tussen 12.00 - 17.00 een Boozy Brunch! Mezzes en onbeperkt cava voor €35 per persoon: 2 uur lang onbeperkt cava en de lekkerste mediterraanse hapjes.

's-Gravelandseweg 46 // www.paisan.nu



Rex

Rex, het zusje van Meddens, is wederom een plaatje om te zien. Het instagrammable interieur is ook hier geweldig. Maar ook voor de lunch kun je hier heerlijk terecht met vriendinnen. Bij de lunch serveren ze eieren, club sandwiches, pokébowls en tosti's. Maar ook salades, soep, pancakes en meer dan genoeg keuzes!

Aanrader: als je er toch lekker uit bed of je kater weg wilt drinken, bestel hier dan ook een cocktail. De Cosmopolitan en Pornstar Martini zijn mijn favorieten!


Koffie & JIJ

All day breakfast & brunch: van pancakes gemaakt van spelt tot lekker sandwiches, van warme pita's tot heerlijke vegan tosti's.

Tijdens de lockdown hebben ze het hele interieur aangepakt en hier kun je heerlijk met vrienden een (halve) dag doorbrengen.

Kerkstraat 98 // www.koffieenjij.nl


Brasserie Monsees

Zin in een uitgebreidere lunch? Ga dan langs bij Monsees. Denk aan een heerlijk broodje pastrami, steak tartaar, steak toast of een salade. Helemaal lekker uitpakken? Een 2 gangen lunch in een uur geserveerd voor €29,50. Neem er dan wel een lekker glas wijn bij.

Deze heerlijke hotspot is vlak voor de lockdown geopend, ik was bij de opening! Check alvast een preview van de brasserie hier.

Kampstraat 22 // www.brasseriemonsees.nl


Brasserie Zonnestraal

Wat een fijne plek, midden in de natuur en met prachtig uitzicht op het bos. Elk seizoen is eer een heerlijk terras geopend, waardoor je middenin het bos van je brunch geniet. Koppel het aan je wandeling over de Hoorneboegse heide of door het bos.

Op de kaart vind je classics als salades, broodjes en soep. Ook leuk een shared lunch: lunch voor 2 personen samengesteld met allemaal lekkers van de menukaart.

Met de huidige koude dagen raad ik ook aan om buiten te zitten, er zijn lichtjes en er staat meestal wel een vuurkorf aan.

Loosdrechtsebos 19 // www.brasserie-zonnestraal.nl




30 ML

Jullie kennen mijn liefde voor het all day breakfast concept en deze heeft 30 ML. De hele dag kun je genieten van heerlijke American pancakes, tiny toast (which is not so tiny!), eggs, broodjes en burrito's. Daarnaast hebben ze altijd heerlijke seizoensspecials en de lekkerste koffie in town. Recent heb ik hun nieuwe kaart mogen testen, maar daarover kun je hier lezen.


Sees. coffee + conceptstore

Heerlijke plek op de Gijsbrecht om op te starten met een goed kop koffie en stukje taart. Tussendoor kun je lekker shoppen (zelfs vanuit je stoel) om door te gaan naar de lekkere menu kaart.

Hele fijne plek om met een vriendin bij te kletsen onder het genot van koffie, een heerlijk broodje of tosti. Ook leuk met kids; er is een fijne kidscorner!

Gijsbrecht van Amstelstraat 119 // www.seesconceptstore.nl




Brasserie Mans

Waan je even in Parijs op de Gijsbrecht in deze heerlijke brasserie. Maak er een romantische date van met je lover of ga hierheen met vrienden.

Op de kaart heb je klassiekers als broodje gerookte zalm, carpaccio of tonijnsalade. Maar je kunt ook voor een heerlijke plank gaan met antipasti of een bourgondische plank met charcuterie, kaas, vis en nog meer lekkers.

Andere optie: kies voor een heerlijke oesters met een goed glas wijn.

Gijsbrecht van Amstelstraat 194 // www.brasseriemans.nl


Foodhall Mout

Waar kun je bij Mout niet voor terecht zou je bijna willen zeggen? Bij Mout kun je ook gewoon terecht voor je brunch! Ze hebben verschillende keukens, dus voor ieder wat wils. Bij Barfood hebben ze een uitgebreide brunch kaart, met onder andere wentelteefjes, eieren, pancakes en lekker brood van Matthijs Boon. Liever vegan? Mr. Vegan Foodbar hebben heerlijke vegan bowls, broodjes en snacks. En ook hier heb je heerlijke oesters van Fish met bijpassende wijn. Genoeg keuzes dus!

Elk hoekje heeft weer een ander uitzicht. Ga bij de picknick tafels zitten voor de rumoer middenin de zaak, bij de open haard of in de serre met uitzicht op het plein.

Marktplein 1 // www.mouthilversum.nl

bottom of page