top of page
  • Foto van schrijverEveline

5 x exposities die je deze winter niet mag missen

YAY! Ook de cultuursector mag open! Gelukkig hebben een aantal musea haar tentoonstelling verlengd. Hieronder vind je 5 tentoonstellingen die jij deze winter niet mag missen:


© Museum Hilversum

Expositie | Vincent Mentzel – Fotograaf van de Macht // Museum Hilversum

Ter ere van de 75ste verjaardag van nieuwsfotograaf Vincent Mentzel is deze tentoonstelling opgezet in Museum Hilversum. De tentoonstelling geeft een prachtig inzicht in de belangrijke rol die Mentzel speelde voor de Nederlandse nieuwsfotografie. De expositie bestaat voor een deel uit niet eerder getoonde foto’s uit het analoge archief van Mentzel.

De expositie is te zien tot en met 6 februari 2022.

Kerkbrink 6, Hilversum // www.museumhilversum.nl


Expositie | The Healing Machine // Zonnestraal Hilversum

De boshutjes vormen het decor van een doorlopende kunstexpositie in wording, ‘The Healing Machine’. De kunstenaars maken een specifiek werk geïnspireerd door deze locatie. Het wordt ook wel de Boshutjes Expo genoemd.

Leuk om langs te wandelen als je in de buurt bent!

Loosdrechtse Bos 19, Hilversum // https://zonnestraal.nl
© Singer Laren

Expositie I Belgische Meesters: Ensor, Delvaux, Magritte // Singer Laren

Belgische meesters biedt een overzicht van de Belgische klassiek moderne kunst, van James Ensor tot René Magritte. Aan bod komen het impressionisme, symbolisme, luminisme, fauvisme, expressionisme en surrealisme. De tentoonstelling is een samenwerking met het museum van Elsene, Brussel.

De expositie is te zien tot en met 27 februari 2022.

Oude Drift 1, Laren // www.singerlaren.nl Expositie | Harmonic Dissonance // Doornburgh Harmonic Dissonance is een speelse installatie die het midden houdt tussen kunst en wetenschap waarin bezoekers worden uitgenodigd om menselijke verbondenheid te ontdekken, zoals die wordt gecommuniceerd met het lichaam, hersenen en kunstmatige algorithmen. De installatie is een samenwerking tussen Suzanne Dikker (neurowetenschapper) en Matthias Oostrik (kunstenaar). Met hun installaties en performances onderzoeken zij het menselijk (on)vermogen om relaties te begrijpen, zowel die met zichzelf als die met de ander.

De expositie is te zien tot en met 27 februari 2022.

Diependaalsedijk 17, Maarsen // www.buitenplaatsdoornburgh.nl


Expositie | De 4 seizoenen // Kasteel Groeneveld

De 4 seizoenen is een verrassende mix van disciplines en talent. 12 ontwerpers/kunstenaars en 1 dichter met hun persoonlijke impressies rondom natuur gerelateerde thema's: het vangen van de schoonheid van onze natuur, verwondering om de grondstoffen waarmee wij kunst maken, bezorgdheid om het milieu en telkens weer de kracht van de seizoenen die je alles anders laat zien. Meer informatie over de tentoonstelling vind je hier.

De expositie is te zien tot en met 17 april 2022.

Groeneveld 2, Baarn // https://kasteelgroeneveld.nl


Comments


bottom of page