top of page
  • Foto van schrijverEveline

13 x kerstmarkten in Hilversum, 't Gooi en omgeving

Ik kijk altijd weer uit naar leuke kerstmarkten, en we hebben er best veel in de omgeving van Hilversum & 't Gooi: namelijk 13 kerstmarkten! Lees snel verder..


Kerstmarkt Winter Village


Kerst Nostalgie, Soest

In tuincentrum 't Vaarderhoogt is de kerstsfeer al vroeg begonnen. Maar wist je dat de buiten afdeling elk jaar een dagelijkse kersmarkt heeft? Op de buitenafdeling is het plein in Anton Pieck stijl gecreëerd waar vele winkeltjes in zitten. Om de 3 á 4 dagen komen er andere winkeliers in de winkeltjes. Naast alle leuke shops is er ook een levende kerststal aanwezig, kunnen kids knutselen in een boshut en boven het vuur broodjes bakken en er zijn hapjes en drankjes. Denk aan warme chocolademelk, glühwein, broodje worst, poffertjes en nog veel meer. Dagelijks geopend. Gratis entree en gratis parkeren. Een mooie sfeerimpressie vind je op de instagram van Hilversum Cityguide, klik hier.

11 november tot en met 23 december van 11.00 - 17.00 uur.

Dorresteinweg 72b, Soest // website


Kerstmarkt Winter Village, Laren

Op 8, 9, en 10 december op de Brink in Laren: de Kerstmarkt van Winter Village Laren! Natuurlijk in combinatie met de schaatsbaan Winter Village welke elk jaar te vinden is in Laren. Er zijn ongeveer 50 kramen met leuke kerstcadeaus voor jezelf of een ander. Prachtige producten en een sprookjesachtig decor zorgen voor een unieke en zeer sfeervolle markt. Daarnaast zijn er ook kraampjes met warme chocolademelk, glühwein, broodjes met warme worst en andere winterse versnaperingen. Met alle gezellige lampjes, de schaatsbaan en gezelligheid midden op de Brink mag je deze kerstmarkt niet missen. Gratis entree.

8 december 16.00-21.00 uur, 9 en 10 december 11.00-21.00 uur.

De Brink 1, Laren // website 


Trotsmarkt Kerst Special, Kasteel Groenveld

Trotsmarkt is elke tweede zondag van de maand al te bezoeken op het terrein van Kasteel Groeneveld, en in december komt er een Kerst Special. Veel kraampjes voor leuke kerstcadeaus onder de boom of producten op tafel. Ook zijn er foodkraampjes, met bijvoorbeeld glühwein, poffertjes voor de kids, oliebollen en meer. Met live muziek en zijn er workshops te volgen. Gratis entree.

9 en 10 december 10.00-18.00 uur.

Groeneveld 2, Baarn // website


Kerstmarkt in Vreeland

Op zaterdag 9 december is er een kerstmarkt met ruim 40 kramen. Eerst is er van 15.30 tot 16.30 uur een kerstverhaal en kun je kerstliedjes zingen in de Grote Kerk. Daarna zijn er vanaf 16.30 tot 19.30 uur kunnen kids zich laten schminken, kids kunnen knutselen, er is een silent disco en kun je natuurlijk struinen langs de kraampjes. Van kerstornamenten tot kerstbomen, interieur tot sieraden en kerstpakketten met lekkere etenswaren. Natuurlijk kun je er ook een hapje en drankje scoren van glühwein tot aperol spirtz en poffertjes tot hot dogs. Gratis entree

9 december 15.30 - 19.30 uur.

Breedstraat/ Duinkerken, Vreeland // website


Kerstmarkt, Vonk in de Wijk

Op zaterdag 9 december is er een kerstmarkt bij Vonk, met warme chocolademelk, glühwein, broodjes rookworst van Van die Vegans, kids kunnen knutselen met huispedagoog Carme Suarez, Coco & Bob zorgen voor upcycled meubels en assecoires voor de kinderkamer en Aniek Bartels verkoopt de leukste illustraties op kaarten, tassen en posters. Gratis entree.

9 december 12.00-15.00 uur.

Larenseweg 139, Hilversum // website 


Kerstmarkt Spiegelstraat Bussum

De leukste straat van Bussum heeft meer dan 50 kramen in de straat met live muziek, gluhwein, hapjes en natuurlijk zijn alle winkels open. En een levende kerststal. Gratis entree.

10 december 11.00-17.00 uur.

Spiegelstraat, Bussum // website 


Kerstmarkt Kerst Natuurlijk, Pinetum Blijdenstein

Kom in de kerstsfeer in de mooie versierde botanische tuin van Hilversum. Met 14 bijzondere kraampjes van onder andere zelfgemaakte kerstdecoratie, kruiden, zalm en natuurlijke cosmetica. Daarnaast kun ej er natuurlijk te recht voor lekkere hapjes en drankjes zoals glühwein en warme chocoaldemelk. Er is muziek van Leden van het Goois Jeugdorkest en een optreden door het vrouwenkoor 'Senza Ragazzi', en er zijn vuurkorven. Kids kunnen lekker knutselen: met dennenappels kan je je eigen kleine kerstboom maken en versieren met verf en glitters. Gratis entree.

10 december 11.00-16.00 uur.

Van der Lindenlaan 125, Hilversum // website 


Boeren Kerstmarkt, Hoeve RavensteinKerstmarkt Licht & Kunst Loosdrecht

Deze kerstmarkt zal plaatsvinden op het kerkplein van Lichtbaken Loosdrecht. Er zijn uiteraard gezellige kraampjes, er is muziek, een hapje en een drankje en winterse gezelligheid. Nieuw dit jaar een verlichte Selfiespot in de Porseleinhaven! Er is ook een Kerst Sing a Long met het Loosdrechts koor Snowe.

Voor de inwoners van Loosdrecht is er ook het jaarlijks terugkerende evenement Licht & Kunst, waarbij de hele maand december het dorp wordt vergelicht. Meerdere bedrijven maar ook de huizen en tuinen worden met licht versierd. Op 14 en 15 december gaat er een deskundige jury met notieblok op pad. De beslissing is uiterlijk vrijdag 15 december 22.00 uur. Gratis entree.

16 december 11.00-16.00 uur.

Oud-Loosdrechtsedijk 230, Loosdrecht // website 


Kerstmarkt Naarden

Stichting Burgezin zorgt in Naarden-Vestig voor een gezellige en sfeervolle kerstmarkt. Met kramen, warme chocolade melk en glühwein. Ook is er live muziek en er worden kerstliedjes gezongen. En zoals elk jaar is de levende kerststal aanwezig. Gratis entree.

16 december 12.00-18.00 uur.

Ruijsdaelplein, Naarden-Vesting // website 


Boeren Kerstmarkt, Hoeve Ravenstein

Net als voorgaande jaren wordt Hoeve Ravenstein weer omgetoverd tot Winterparadijs! Met een Levende kerststal, Wensboom en Rendierenspeurtocht. En daar hoort natuurlijk een kerstmarkt bij! Op zondag 17 december zijn er marktkramen met duurzame, glutenvrije- en streekproducten. Gratis entree en gratis parkeren.

17 december van 10.00 tot 17.00 uur.

Ravensteinselaan 3, Baarn // website 


Kerstmarkt Nassaukwartier, Bussum

Er zijn dit jaar niet 1 maar 2 kerstmarkten in Bussum! Op 18 december vind je diverse kraampjes, hapjes, drankjes en live muziek in het Nassaukwartier met als middelpunt de Nassaustraat.

17 december 12.00-17.00 uur.

Nassaustraat, Bussum // Facebook


Biologische kerstmarkt, De Groene Afslag

Elke eerste en derde zondag van de maand is er een biologische markt. De markt op zondag 17 december is niet alleen wat groter, maar deze staat ook in het teken van de kerst- en feestdagen. Aangevuld met vuurkorven, muziek en Glühwein. Gratis entree en parkeren.

17 december 11.00-16.00 uur.

Amersfoortsestraatweg 117, Laren // website 


Kerstfair Christmas Twinkel, Lage Vuursche

In het historische dorp de Lage Vuursche zal een gezellige kerstmarkt plaats vinden tegenover Restaurant de Lage Vuursche. Aan de Slotlaan en het binnenterrein van de Kerk zullen 55 kraampjes te vinden zijn. Er zijn vuurkorven, lekkere hapjes, glühwijn en meer. Kids kunnen knutselen aan een snoephuisje terwijl ouders genieten van een heerlijke bovenstaande. Gratis entree en parkeren.

23 december 11.00-19.00 uur.

Dorpsstraat 2, Lage Vuursche // Facebook

Comments


bottom of page