top of page
  • Foto van schrijverEveline

10 x hotspots aan het water

Met de aanhoudende warmte zijn we allemaal op zoek naar wat afkoeling. En waar kun je dat meestal vinden? Juist: aan het water!

Hieronder staan de fijnste hotspots aan het water in Hilversum en plekken (die je met de fiets kunt bereiken) vlak buiten Hilversum.

Staat jouw (nieuwe) hotspot er ook tussen?


Hilversum:


© HUB

Hub Beach Club

Een hidden gem als je het mij vraagt, Hub Beach Club in Hilversum. HUB is de Hilversumse beachclub aan de blusvijver op het Mediapark. Een echte 'strandtent' met groot terras, een laid-back sfeertje en een menukaart vol zomers comfort food. Snel een kijkje nemen dus!

Sumatralaan 45, 1217 GP // www.hubbeachclub.nl


Grand Café Beeld en Geluid

Instituut voor Beeld en Geluid is natuurlijk hét mediamuseum van Nederland. Maar wist je dat ze ook een grand cafe hebben? Een enorme trap waar je kunt zitten en uitkijkt over het water. En op mooie dagen is het buitenterras geopend.

Je kunt het grand cafe met of zonder toegang tot het museum bezoeken.

Media Parkboulevard 1, 1217 WE // https://www.beeldengeluid.nl


Dudockx Bar & Kitchen

Dudockx Bar & Kitchen, voorheen Lakes, ligt aan het Hilversumse kanaal. Je kunt er terecht voor lunch en diner (3 gangen keuze menu of specials). Je kunt er binnen zitten met uitzicht over het water, maar met de warme dagen is er een enorm groot terras waar je kunt zitten. Uiteraard aan het water. Er is dan een buitenkeuken en de Big Green Egg wordt aangezet! Wist je dat je sinds kort een boot kunt huren bij Dudockx? Ze hebben verschillende arrangementen voor je bedacht, meer info vind je op de website.

Vreelandseweg 50, 1216 CH // https://dudockx.nl


Uitzicht van het terras Restaurant Parc

Restaurant Parc

Restaurant Parc is gevestigd aan het stadspark “De Oude Haven” , bovenop de door Dudok ontworpen Zand- en Zoutbunker. Er is een klein watertje aangelegd rondom het restaurant en als je op het terras zit heb je prachtig uitzicht op het park mét water. Parc is geopend voor lunch en diner. Wist je dat het pand de Hilversumse Architectuurprijs in 2012 heeft gewonnen?

Havenstraat 58, 1211 KM // www.restaurant-parc.nl


Raadhuis van Hilversum

Wellicht een vreemde vogel in dit rijtje, maar het is echt een fijne plek! Je kunt er in de schaduw zitten, aan het water. Er is dan wel geen restaurant, maar je kunt hier ook lekker picknicken. En zeg nou zelf: het is een prachtig uitzicht op het door Dudok ontworpen gebouw! Wist je dat er ook een rondleiding kunt boeken? Meer daarover vind je hier.

Dudokpark 1, 1217 JE


In de buurt van Hilversum:


© Blaricum Beach

Blaricum Beach

Een strand in Blaricum? Ja zeker, aan het Stichtse Strand. Je mag er zwemmen en is ook super leuk om met kids te bezoeken. Geniet er van een koud biertje of een cocktail. Meer zin in iets actiefs? Je kunt er ook suppen. Genoeg te doen en genoeg reden om een bezoekje te brengen dus!

Stichtseweg 3, 1261 Blaricum // Facebookpagina


Restaurant Rust Wat

Restaurant Rust Wat is de tweede hotspot in Blaricum aan het water. Het terras ligt aan een grote vijver, omringd door een prachtig bos. Je kunt er terecht voor lunch, borrel of diner.

Wist je dat deze locatie vaak gebruikt wordt voor televisieseries, zoals Gooische Vrouwen?

Schapendrift 79, Blaricum // www.caferestaurantrustwat.nl


Porterhouse Huizen & Naarden

Zowel in Huizen als in Naarden vind je deze hotspot: Porterhouse. Beide locaties hebben grote terrassen aan het water, dus je kunt er heerlijk uitwaaien. Het is een informele ontmoetingsplek, dus leuk om er vrienden of collega's te ontmoeten. De kaart bestaat voornamelijk uit steakhouse gerechten, maar voor ieder is er wat wils.

IJsselmeerweg 6, 1411 AA  Naarden // Vaarboom 1, 1271 GM  Huizen // https://porterhouse.nl


© De Nederlanden

De Nederlanden

De Nederlanden ligt niet heel erg dichtbij Hilversum, maar ik wil deze hotspot wel noemen in dit rijtje! De Nederlanden is een restaurant met een Michelin ster en 1 van mijn favorieten in de buurt. Naast het feit dat er heerlijk voor je gekookt wordt en je in de watten gelegd wordt, kun je er ook op het terras aan het water zitten! Te druk? Je kunt ook de signature dish van chef Wilco Berends meenemen: oesters to go met 2 oesterproeverijen. Daarnaast kun je aanvaren of deze oesters meenemen op de boot. Zin in een duik? Ook dat mag!

Duinkerken 3, 3633 EM Vreeland // www.nederlanden.nl


Zwembad Sijsjesberg

We hebben nu alle spots aan het water gehad, maar deze hotspots bevindt zich letterlijk in het water! Zwembad Sijsjesberg is een buitenzwembad en alleen in het zomerseizoen geopend. Het peuterbad is geopend en in het diepe bad kun je baantjes zwemmen. Let wel op: het is niet mogelijk om een kaartje aan de kassa te kopen. Vooraf een kaartje reserveren is noodzakelijk. Dit kan op de website. Daarnaast wordt er door corona gewerkt met tijdslots.

Ericaweg 24, 1272 CT Huizen // https://www.zwembadsijsjesberg.nl


Mis je meer hotspots aan het water en heb jij de ultieme tip? Laat het ons weten! Meer zomerse tips? Check ook De beste ijssalons van Hilversum, Summer op de Gijsbrecht en 29 x terrassen in Hilversum.


Commentaires


bottom of page