top of page
  • Foto van schrijverEveline

10 x doen met Pasen in 't Gooi

Pasen komt er weer aan en dit jaar zónder lockdown! Daarom zijn er onwijs veel leuke dingen te doen in het paasweekend van 16 tot 18 april. Hieronder een lijstje met alle leuke dingen die er te doen zijn. Voor jong, oud en het hele gezin.
Boeren Paasmarkt bij Hoeve Ravenstein

Een week voor Pasen is er een boerenmarkt in het teken van Pasen op Hoeve Ravenstein. Zondag 10 april van 10.00 tot 17.00 uur kun je hier verse en duurzame streekproducten vinden in de kraampjes op het terrein. Daarnaast is de eigen boerderijwinkel open met allergenenvrije producten, zoals gluten-, lactose-, melk-, suiker- en pindavrije producten. Je vindt de Boerderijwinkel in de voormalige koeienstal van Hoeve Ravenstein. En natuurlijk kun je terecht in het boerderijcafé voor wat lekkers.

Voor kids zijn er leuke activiteiten, zoals een speurtocht. En ook leuk voor kids: het is van 1 april t/m 7 mei 'Jonge Dieren Maand'! Dan is er bijvoorbeeld een leuke kuikenspeurtocht voor kids. Meer info vind je hier.

Thuis gourmetten met een speciale gourmetschotel van Ravenstein kan ook! Meer info daarover vind je hier.

Ravensteinselaan 3, 3744 ML Baarn // https://hoeveravenstein.nl


Pasen bij De Groene Afslag

Bij de Groene Afslag in Laren staan er op de eerste paasdag, zondag 17 april, mooie activiteit gepland. Vanaf 10.30 uur een uitgebreide plant based paasbrunch.

Van 11.00 tot zo'n 15.00 uur is er een biologische paasmarkt XL buiten op het erf met kraampjes waar je kunt shoppen. Van duurzame en lokale etenswaren tot aan duurzame verzorging.

Om 11.00 uur klinkt het startsein voor een ouderwetse paaseizoektocht! Leuk voor het hele gezin.

Amersfoortsestraatweg 117, 1251 AV Laren // https://degroeneafslag.nl


Paaseieren zoeken in Pinetum Blijdenstein

Op maandag 18 april kunnen kleine kinderen in botanische tuin Pineut Blijdenstein paaseieren te zoeken. Kinderen krijgen een leeg mandje mee en krijgen bij inlevering van de volle mand een snoepje. Er is voor de oudere kinderen ook een speurtocht door de tuin. Ouders zijn ook van harte welkom; in de tuin is een terras van het bezoekerscentrum Klein Vogelenzang voor een hapje en drankje. De tuin sluit om 16.30 uur. Vooraf reserveren is niet nodig. De kosten zijn: €1 toegang voor kids tot 12 jaar, €3 voor 12 jaar en ouder.

Van der Lindenlaan 125, 1217 PK Hilversum // www.pinetum.nl


OERRR Paasspeurtocht in 's-Graveland

Zoek op 2e paasdag de verstopte eieren en ontdek welk ei van welke vogel is. Deze speurtocht duurt ongeveer 1 uur en is voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De eieren zijn verstopt in het bos van Boekesteyn bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in 's-Graveland. Je krijgt een route en zoekkaart over welk ei bij welke vogel hoort! Ga na afloop gratis ravotten in Speelnatuur van OERRR of breng een bezoek aan restaurant Brambergen. Kinderen kunnen alleen deelnemen onder de begeleiding van een volwassene. De volwassene hoeft zich niet aan te melden, kinderen wel. Elke driekwartier start een nieuwe groep tussen 10.00 uur en 14.30 uur. Aanmelden kan hier. De kosten zijn €4,20 voor leden, € 6,00 voor niet-leden.

Noordereinde 54b, 1243 JJ 's-Graveland // www.natuurmonumenten.nl
Pasen op de Kinderboerderij Hilversum

Op tweede paasdag zijn er van 13.00 tot 16.00 uur allemaal leuke activiteiten bij de kinderboerderij in Hilversum. Er zijn spelletjes, versnaperingen en natuurlijk kun je op bezoek bij alle kinderboerderij bewoners, inclusief de pasgeboren jongen. Gratis toegang.

Hoge Naarderweg 205, 1217 AD Hilversum // www.kinderboerderijhilversum.nl


Speeltuin Erfgooierskwartier

Op 17 en 18 april kun je meet kids van 13.30 tot 17.00 uur langsgaan in Speeltuin Erfgooierskwartier. In de speeltuin zijn namelijk eieren verstopt. Ook is er een speurtocht met vragen en aan het einde van de speurtocht kun je wat lekkers halen. En mogen kids natuurlijk nog lekker in de speeltuin spelen. Inschrijven is verplicht, tickets kosten € 1,00, niet-leden betalen € 2,50. Kaartjes zijn te koop op 6 en 13 april can 13.30-17.00 uur in de speeltuin.

Erfgooiersstraat 92-a, 1222 BC Hilversum // www.erfgooiersspeeltuin.nl


Lentefeest bij de Schaapskooi Blaricum

Op Tweede Paasdag, maandag 18 april, zijn peuters en kleuters welkom bij de schaapskooi van 10.00 tot 15.00 uur. Je kunt er de lammetjes aaien, kleurplaten inkleuren en paaseieren zoeken. Natuurgidsen en boswachters staan klaar om vragen te beantwoorden over de schapen, de hei en andere natuuronderwerpen. Er is ook een Kleuterpad met routeaanduiding en opdrachtjes voor de kids. Alle activiteiten zijn gratis.

Oude Naarderweg 3, 1261 DS Blaricum


Pasen bij Muiderslot

Op beide paasdagen kunnen kids tot en met 11 jaar bij Muiderslot tussen 10.00 en 12.00 uur paaseieren zoeken in de pruimenboomgaard. Ook hebben ze het 'Gouden Ei' verstopt, en wie deze vindt ontvangt een mooie prijs.

Ook kun je het atelier bezoeken tussen 12.00 en 15.00 in het kasteel, waarbij je lekker kunt knutselen met het hele gezin.

Tickets zijn de toegangskaarten voor Muiderslot en kun je hier kopen.

Herengracht 1, 1398 AA Muiden // https://muiderslot.nlKasteel-Museum Sypesteyn

Op tweede paasdag, 18 april, kun je met kids de leukste dingen beleven bij kasteel Sypesteyn. Zo is er om 11.30 het startsein om paaseieren te zoeken in de kasteeltuin voor kinderen tot en met 10 jaar. Je kunt een Gouden Ei vinden.

Daarnaast kun je de paashaas ontmoeten, geschminkt worden en knutselen. Reserveren kan via info@fratzentwwo.nl en de kosten zijn €4,50.

Vanaf 12.15 staat er ook een Paaslunch klaar op het terras van Hof Sypesteyn met verse broodjes, verse jus, paasbrood en divers beleg. De lunch bedraagt € 14,00 per volwassenen (v.a. 13 jaar) en € 8,00 per kind (tot 13 jaar). Reserveren en meer info over de lunch vind je hier.

Nieuw-Loosdrechtsedijk 150, 1231 LC Loosdrecht // https://sypesteyn.nl


Matthäus-Passion in de Grote Kerk Naarden

Pasen zou niet compleet zijn zonder een uitvoering van Bachs Matthäus-Passion. Dit jaar, in 2022, is het een 100 jaar oude traditieL al sinds 1922 voert de Nederlandse Bachvereniging Bachs Matthäus-Passion uit in Grote Kerk Naarden!

Er zijn uitvoeringen op 10 april en 13 t/m 16 april. Prijzen variëren tussen de € 15,00 - 98,00. Tickets kun je hier bestellen.

Marktstraat 13, 1411 CX Naarden // https://grotekerknaarden.nl

Comments


bottom of page