top of page
  • Foto van schrijverEveline

11 x kidsproof terrassen in 't Gooi

Bijgewerkt op: 18 jun. 2022

Het is weer heerlijk terrasjesseizoen. Eerder schreef ik al in een artikel met de 35 fijnste terrassen in Hilversum die je niet mag missen, klik hier.


In dit artikel staan mijn 10 favo terrassen om naar toe te gaan met kids. En dit keer niet beperkt tot Hilversum. Lees snel verder!

Juffrouw Jansen

Theeschenkerij Juffrouw Jansen, Hilversum In de Hilversumse Meent is kinderboerderij de Meent te vinden met een ruim terras waar Juffrouw Jansen koffie, thee en lunch serveert. Het ruime terras kijkt uit op de kinderboerderij, maar ook op een speeltuin. Genoeg te zien en te doen voor kids dus.

Melkmeent 9 // www.juffrouwjansen.net


Pannenkoekenboerderij de Wildenburg, Baarn Binnen een grote boerderij, buiten een enorm terras met uitzicht over een weiland en bos. Ze hebben een enorme kaart met pannenkoeken, en niet alleen voor kids maar ook voor volwassenen. Naast het terras ligt een speeltuin met verschillende toestellen, lopen er kippen, schapen en paarden rond en kunnen de kids kleuren. Absolute aanrader.

Wildenburglaan 9 // www.dewildenburg.nl

De Wintertuin Experience, Baarn Laat je niet afschrikken door het woord winter, in de zomer kun je hier ook goed vertoeven! Vroeger was het een botanische kas, nu is het een theetuin en terras. Vanaf het terras kijk je uit over het Cantonspark, waar de kids heerlijk kunnen spelen. Er zijn ook meerdere belevingen en spellen, zoals het parkspel en nog veel meer. Meer info hierover vind je op de website van de Wintertuin Experience.

Heemskerklaan 25 // https://wintertuinexperience.nlRestaurant café Heidezicht


Restaurant café Heidezicht, Bussum

Een laagdrempelig café-restaurant pal aan de Bussumerheide. Met aangrenzend een grote speeltuin, dus leuk om met kids naar toe te gaan. ’s Morgens kun je er terecht voor je eerste slok koffie met warme appelkruimeltaart. Maar ook de lunch en borrel zijn hier heerlijk. Daarna kun je ook nog lekker wandelen over de heide.

Randweg 203 // https://heidezicht.com


Restaurant Bruis, Blaricum Dit familie- en pannenkoekenrestaurant heeft niet alleen een terras met een heerlijke (kinder-)menu kaart, maar ook een speeltuin en speelgoed om mee te spelen. Liever ergens anders heen met de kids, maar toch een stukje Bruis meenemen: maak gebruik van de picknickservice. Bestel vanuit het to go assortiment en je krijgt het mee in een picknickmand met een echt geruit picknickkleed erbij. Zoek een leuk plekje op het ruime gras om Bruis heen, in de speeltuin of iets verderop op het strand.

Deltazijde 3-01 // www.restaurantbruisblaricum.nl


Restaurant de Eendracht, Blaricum

Voorheen de Tafelberg, op de Blaricummerheide zit restaurant de Eendracht met een groot terras. Uitzicht over de heide, daarnaast een speeltuin. Jij een glas wijn aan de wijnbar, kids in de speeltuin of rennen over de heide. Tegenover de Eendracht bevindt zich een uitkijkpunt met het hoogste punt van 't Gooi.

Nog een leuk uitstapje: een paar 100 meter verderop bevindt zich de Schaapskooi van Blaricum. Met momenteel allemaal lammetjes! Genoeg te doen dus met kids.

Oude Naarderweg 2 // www.deeendracht-blaricum.nl


© PorterHouse Naarden


PorterHouse, Naarden Aan het water, met uitzicht op de boten en het Gooimeer staat PorterHouse Naarden. Het terras op de houten veranda is overdekt en biedt schaduw in de zomer. Liever een zonnetje pakken? Dan neem je plaats op de vlonder boven het water. Voor de kids is er een omheinde (water) speeltuin en zelfs een zwemplek. Ze bieden zwemvesten als je dat prettiger vindt.


Theehuis 't Bluk, Laren

Bij Theehuis 't Bluk heb je eersterangs uitzicht op de Zuiderheide, met een beetje mazzel staan de witte runderen voor je neus. Er is een enorm terras en super leuk om met kids heen te gaan, omdat er ook een grote speeltuin aanwezig is. Je kunt er terecht voor een lekker ontbijt, lunch en koffie.

Zuiderheide 2 // www.bluk.nl

Brambergen, 's-Graveland De bosrijke omgeving van Brambergen is geschikt voor een heerlijke wandeling en daarna kun je nog lekker genieten op het heerlijke terras. Naast het terras ligt een natuurspeeltuin waar kinderen met takken kunnen sjouwen, kliederen met water, in de boomhut klimmen en nog veel meer leuke activiteiten.

Noordereinde 54 D // https://brambergen.nl


Strandpaviljoen de Zeemeeuw, Muiderberg De Zeemeeuw ligt direct aan het strand van Muiderberg met uitzicht op de haven. Er staat een grote speeltuin naast het terras. Het water is ondiep, dus met mooi weer kunnen de kids in het water spelen.

Zeeweg 1a // www.zeemeeuw.net


Buiten in de Kuil, Lage Vuursche

Buiten in de Kuil zit middenin het bos van Lage Vuursche, vlakbij kasteel Drakesteyn. Elk seizoen is hier wat te beleven: een houtkachel in de winter, een picknick in de lente, een buitendouche in de zomer en een lounge-plek in de herfst. Je kunt hier lekker ontspannen na een boswandeling en kids kunnen hier veilig rondrennen en ravotten.

Zevenlindenweg 9, Lage Vuursche // www.buitenindekuil.nlComments


bottom of page