top of page
  • Foto van schrijverEveline

7 evenementen die je deze zomer niet mag missen in Hilversum

Festival season is deze zomer weer in volle gang! Van wijnfestival tot foodfestival en van bierfestival tot muziekfestival. Voor ieder wat wils.

Check hieronder de festivals die je tussen juni en augustus niet mag missen.
Druif wijnfestival

Elk jaar is 1 van mijn favoriete festivals in Hilversum: Druif Wijnfestival. Een festival geheel gewijd aan de meest bijzondere en heerlijke wijnen. Dit jaar wordt er na de lockdowns extra groot uitgepakt. Er vinden namelijk niet 1, niet 2, maar 3 edities plaats dit jaar! De eerste editie vindt het Pinksterweekend plaats in wijngaard Land & Boschzigt. De tweede editie vindt plaats bij Fier in Bussum en de laatste editie in Hilversum, van 2 tot en met 4 september. Meer info over het wijnfestival, de deelnemers, locaties en tickets vind je in een eerder artikel dat ik schreef. Klik hier.

Wanneer: 3 juli 2022, 13.00 – 21.00 uur.

Waar: Fier Bussum

Tickets: 1 ticket voor €9,50. Koop je tickets hier.


Buitenspelen Bij de Tuinman

Muziek, eten en boslucht... kan een mens zich nog meer wensen? Culturele Buitenplaats De Hoorneboeg organiseert deze zomer samen met restaurant Bij de Tuinman een aantal concerten in de moestuin, inclusief een lekker diner. Het werkt als volgt: je reserveert van te voren online een kaartje. Daarna is er op de vrijdag een tafeltje gereserveerd op het terras van Bij de Tuinman, vanaf 18.00 uur. Je krijgt 1 groen gerecht, vers uit de moestuin. Rond 20.00 uur verhuis je naar de stretchtent en is er een live optreden van een artiest. Daarna kun je op het terras nog terecht voor een drankje.

De eerste editie vindt plaats op 10 juni met Jeremy Olivier.

Wanneer: 10 juni 2022 18.00 - 22.30 uur

Waar: Bij de Tuinman, Hoorneboeg 4, Hilversum

Tickets: € 28,50 p.p. Koop je tickets hier.© Hoppaaa!


Foodtruck Festival Hoppaaa!

Het Foodtruck Festival Hoppaaa! komt dit jaar naar Hilversum. Er zijn borrelplanken, de Wijnclub, 20 foodtrucks, een Silent Disco, Live muziek, proeverijtjes, streekbieren, muzikale bingo, de Cocktailbar, shared dining en leuke activiteiten voor kids, zoals schminken.

Wanneer: 10 juni 15.00 uur tot en met 12 juni 21.00 uur

Waar: Dudokpark 1, Hilversum

Tickets: entree is gratis

Kunstfestival IkToon Hilversum

Meer dan 30 verenigingen met honderden amateurkunstenaars maken muziek, dans, theater, poëzie, film, beeldende, schilder- en fotokunst. Tijdens dit kunstfestival zijn er exposities en workshops.

Het gehele programma vind je hier.

Wanneer: 18 juni van 10.30 - 17.00 uur

Waar: Raadhuis Hilversum, Dudokpark 1, Hilversum

Tickets: gratis entree


© 't Slokje


Bierfestival 't Slokje

3 dagen lang wordt de Kerkbrink in samenwerking met Roast Bar & Grill omgetoverd tot een bierfestival. 3 dagen lang fantastische bieren, lekkere borrelhapjes en live muziek. Je kunt ervoor kiezen 1, 2 of 3 dagen langs te komen. Op vrijdag speelt Sjoerd van den Broek, de oud leadzanger van o.a. de Koffers covers als geen ander met zijn feel good sets. En de avond wordt afgesloten Paul & Pelle met hits van toen én nu, in hun eigen ‘akoestische vibe’. Zaterdag komt coverband Hype en als afsluiter van de avond DJ Bas met het foute uurtje. Op zondag is er Radio Walhalla mer hun LP platen en het duo Pagam.

Wanneer: 24 juni 16.00 uur tot en met 26 juni00.00 uur

Waar: Roast Bar & Grill, Kerkbrink 2, Hilversum

Tickets: tickets kosten € 11,20,- per persoon en per dag. Wil je meerdere dagen langskomen, dan kun je een ticket kopen voor 3 dagen voor € 22,17,- p.p. Koop je tickets hier.


Hoppop

Het tweede bierfestival deze zomer! De Gooische Bierbrouwerij organiseert een piepklein muziekfestival op Landgoed Zonnestraal met 3 leuke live bands, 2 foodtrucks en natuurlijk heerlijk Gooische bieren.

Wanneer: 3 juli van 15.00-20.00 uur

Waar: Brasserie Zonnestraal, Loosdrechtse Bos 19, Hilversum

Tickets: €10,00. Koop je tickets hier.


Wonderfeel Festival

Wonderfeel Festival is terug in 's Graveland! Wonderfeel is een driedaags buitenfestival voor klassieke muziek met de ongedwongen sfeer van een popfestival. Op het 25 hectare natuurgebied in 's-Graveland liggen de zeven Wonderfeelpodia een miniwandeling van elkaar verspreid. Ze bieden voor ieder wat wils: van Mozart tot Aart Strootman, van Rameau tot Pärt met lijntjes naar jazz, wereld- en popmuziek. Wil je meer weten over de line-up, locatie en meer? Ik schreef er eerder een artikel over, deze vind je hier.

Wanneer: 15 t/m 17 juli 2022, 14:00 - 21:30 uur

Waar: Landgoed Schaep en Burgh, Noordereinde 60, 's Graveland

Tickets: € 64,00 - 69,00 voor een dagkaart. Een driedaagse kaart kost €160,00. Koop je tickets hier.


Comments


bottom of page