top of page
  • Foto van schrijverEveline

6 x tentoonstellingen die je deze herfst niet wilt missen

Het najaar is wat mij betreft het beste moment om een tentoonstelling te bezoeken. Altijd een goed idee met koud of regenachtig weer voor een dagje uit. Check hieronder welke tentoonstellingen je niet mag missen dit najaar:


Light Spaces: Tamar Frank & Popel Coumou | Museum Hilversum

Light Spaces is te zien vanaf 17 september en is een duo tentoonstelling van Tamar Frank en Popel Coumou. Coumou speelt met verschillende elementen van fotografie: licht papier en perceptie van werkelijkheid. Frank is op haar beurt lichtkunstenaar en onderzoekt in haar werk de wisselwerking tussen licht en kleur. 'Light Spaces' is een lichtinstallatie van Frank in combinatie met de foto's van Coumou.

Tot en met 26 november.

Kerkbrink 6, Hilversum // website


Inner Journey - Marvel Harris | Museum Hilversum

In het kader van Rainbow Week begint op de 7 oktober de tentoonstelling 'Inner Journey' van Marvel Harris. Intieme zelfportretten en portretfotografie neemt hij je mee in een autobiografisch verhaal op het gebied van genderidentiteit, zelfliefde en mentale gezondheid.

Tot en met 7 januari 2024.

Kerkbrink 6, Hilversum // website


La Grande Bleue. Schilders van de Méditerranée | Singer Laren

Vanaf 12 september is de tentoonstelling 'La Grande Bleue' te zien, van schilders van de Méditerranée. In de tentoonstelling komt werk aan bod van Nederlandse kunstenaars die gewerkt hebben aan de Italiaanse bloemenrivièra en op de eilanden Capri, Mallorca, Corsica en Sicilië. Hoewel deze kunstenaars hun blik ook landinwaarts richten, blijft de betoverende azuurblauwe waterspiegel van La Grande Bleue altijd vlakbij. Naast de tentoonstelling, zijn er ook schilderworkshops voor volwassenen georganiseerd. Meer info over de workshops vind je hier.

Tot en met 7 januari.

Oude Drift 1, Laren // website


Prikkel | Buitenplaats Doornburgh

Vanaf 6 oktober is er de tentoonstelling 'Prikkel'. Beeldend kunstenaars, wetenschappers en theatermakers onderzochten de vraag: "Zijn we collectief overprikkeld en wat kunnen we over prikkelverwerking leren van neurodiverse mensen?". De uitkomst vind je terug in een zintuiglijke tentoonstelling – vol kunstwerken, video- en licht- installaties en een interactief lab – waarin wordt gespeeld met de waarneming en al je zintuigen aan bod komen. In de route die je als bezoeker aflegt komen alle zintuigen aan bod. De vijf zintuigen waar we mee bekend zijn: horen, zien, voelen, ruiken en proeven, maar ook de drie waarover we vaak minder weten, maar die juist heel bepalend zijn voor onze waarneming en de manier waarop we prikkels verwerken: de interne zintuigen. Ook kun je je inschrijven op de installatie 'Binnenste Buiten', waarbij je een 'vacuumpak' aankrijgt om een 'tactiele ervaring' ervaart. Bij overprikkeling kun je hiervan tot rust komen. Meer daarover lees je hier.

Tot en met 7 januari.

Diependaalsedijk 17, Maarssen // website


De vrouwen van Soestdijk | Paleis Soestdijk

Vanaf 12 oktober is er een een grote najaarstentoonstelling in Paleis Soestdijk: 'De vrouwen van Soestdijk'. Denk aan koningin Juliana, Anna Paulowna, Mary Stuart, Koningin-Regentes Emma, Anna van Hannover en Maria Louise van Hessen-Kassel die hebben gewoond in Paleis Soestdijk.

In de tentoonstelling zal het rijke verleden van dit paleis, gecombineerd met schitterende portretten, foto’s, hedendaagse mode, design en ambacht, uitgebreid te zien zijn.

Tot en met 7 januari.

Amsterdamsestraatweg 18, Baarn // website


Herfstlicht | OPEN035

Een eenmalige tentoonstelling op 25 november 2023, maar wel een hele bijzondere. In het kader van OPEN035 is er in kunstcentrum Gate 51 een tuin aangelegd waarin cultuur en natuur zich met elkaar verbinden. Er is fotografie te zien, soundscapes, installaties, schilderijen, lichtkunst en meer. De toegang is gratis, van 18.00 tot 0.00 uur.

Noodweg 51, Hilversum // website

Comments


bottom of page