top of page
  • Foto van schrijverEveline

Pompoenen in 't Gooi

De herfst staat elk jaar (bij mij in ieder geval!) in het teken van pompoenen. Pumpkin spice latte, decoratie, pompoengerechten. Maar waar kun je in de buurt nou de leukste echte pompoenen scoren ter decoratie?

Ik ben op zoek gegaan naar de mooiste pompoenen in de buurt. Helaas hebben we in de nabije buurt geen pompoenboerderijen (pumpkin patches). Voor Nederlandse pompoenboerderijen verwijs ik je graag naar deze website.Tuincentra

Er zijn meerdere tuincentra in de buurt met een mooie collectie pompoenen, klein en groot. Mijn favoriete tuincentra in de buurt zijn tuincentrum Rebel in Huizen, Intratuin Hilversum (in Kortehoef) en tuincentrum 't Vaarderhoogt in Soest. Waarbij de laatste mijn favoriet is. Ze hebben ook (nog) veel herfstdecoratie, ondanks dat de kerstafdelingen ondertussen ook al opgebouwd worden.


Tuinderijen

We hebben een aantal prachtige tuinderijen in de buurt waar je pompoenen kunt scoren. Niet alleen ter decoratie, maar ook om te eten.

Tuinderij Eyckenstein in Maartensdijk, Land & Boschzigt in 's Graveland, Naardenplant in Naarden, Landgoed de Rading in 's Graveland en biologische tuinderij en theetuin Sperwershof in 's Graveland.

Wil je er een dagje uit van maken? Bij Land & Boschzigt kun je een wijntje en lunch scoren van eigen land bij De Serre en in de theetuin van Sperwershof kun je heerlijk van de rust in de tuin genieten.
Hoeve Ravenstein

Omdat dit een manusje van alles is; biologische supermarkt, boerderijcafe, boerderij, pluktuin en meer, is deze even onder een apart kopje gezet. Bij Hoeve Ravenstein scoor ik elk jaar, ook wat later in het jaar (gezien de warmte in de herfst helaas steeds wat langer aan houdt). Mooie prijsjes en hele mooie pompoenen.

Ravensteinselaan 3, Baarn / website


Verder...

Verder heb ik als tip om online te kijken op bijvoorbeeld Marktplaats of Facebook Marketplace. Particulieren bieden hier vaak pompoenen aan. Of maak een kleine roadtrip door de dorpjes, sommige pompoenen worden aan straat verkocht.

Zo zijn er wat adresjes in Baarn en biedt Lankreijer Steigerhoutmeubels op de Cruquiusstraat 14 in Hilversum ook pompoenen aan.

 

Mis je een adresje? Laat het me weten!Comentários


bottom of page