top of page
  • Foto van schrijverEveline

Muziekfestival Live2000 // programma bekend!

Van vrijdag 27 tot en met dinsdag 31 december vindt in Hilversum de derde editie van het muziekfestival Live2000 plaats. In deze periode staat de binnenstad van Hilversum in het teken van de muziek uit de Top2000 die in de laatste week van 2019 door NPO Radio 2 uitgezonden wordt vanuit het Top2000 Café in Beeld en Geluid.

In de Live2000 tent op het Marktplein worden door verschillende bands tributes gebracht aan onder andere Joe Cocker, The Rolling Stones en The Eagles. Eerder werden al odes aan Doe Maar en Prince bekend gemaakt. Ook wordt er in de Live2000 tent onder andere een Hollandse Avond georganiseerd en zijn er dagelijks Top2000 quizzen waar je kennis getest kan worden.

Bij Podium de Vorstin kunnen Steely Dan-fans terecht voor de band Royal Dutch Scam die hier een ode aan Steely Dan brengen. Bij de Vorstin ben je ook aan het juiste adres voor de Evergeen Top1000 Live en de Sound of Silence waar op boeiende en droogkomische wijze over Simon en Garfunkels weg naar succes verteld wordt.

Filmtheater Hilversum draait in deze periode films en documentaires over muzikanten zoals Miles Davis, Aretha Franklin en Elton John. Op dinsdag 31 december wordt Live2000 spetterend afgesloten met vuurwerk en een optreden van Fusebox op het Marktplein en vervolgens met het Oud en Nieuwfeest Bubbles in de Vorstin. 

Voor de kids is er ook genoeg te doen! Zo worden er in de Live2000 tent onder de noemer Live2000 Kids in de middag diverse activiteiten georganiseerd door muziekschool Globe, de Bibliotheek & Volksuniversiteit Hilversum en Dynamic Arts. Zo verzorgt Dynamic Arts op vrijdagmiddag een dansworkshop voor kinderen en laten lokale talenten zien waar zij goed in zijn.

In winkelcentrum Hilvertshof kan er swingend geshopt worden, alle dagen is hier live muziek van artiesten te horen. De Stones Sessions brengen tijdens Live2000 een tribute aan de The Rolling Stones. 


Over Live2000 Voor iedereen van binnen en buiten Hilversum die geen genoeg kan krijgen van de muziek uit de Top2000 muziek, is er tijdens Live2000 op heel veel plekken in het centrum van Hilversum van alles te zien, te beleven en vooral te horen. Het muziekfestival Live2000 in Hilversum beleefde haar eerste editie in 2017 en is een initiatief van Hilversum Marketing en Podium de Vorstin.


Prijs: Het meeste is gratis toegankelijk, zoals de muziektent op het Marktplein en Podium de Vorstin. Tickets voor de speciale programmering op andere locaties zijn te koop via eigen websites. 

Meer info, het volledige programma en acties vind je op: www.live2000.nl, Facebook en instagram

Comments


bottom of page