top of page
  • Foto van schrijverEveline

Films & activiteiten bij Filmtheater Hilversum in januari & februari

Na de feestdagen val je toch altijd een beetje in een gat. Moe van de drukke decembermaand, alle versieringen gaan er weer af, maar het is nog wel winter. Donker en koud. Deze dagen kun je natuurlijk heerlijk besteden bij bijvoorbeeld Filmtheater Hilversum! Er zijn een aantal films die je niet mag missen én nieuwe activiteiten. Check ze hieronder.Nieuwe special: Boek & Film

Boek & Film is een nieuwe samenwerking met Bibliotheek Hilversum en boekhandel Libris Voorhoeve. Ze vertonen een film met vooraf een inleiding en achteraf een nagesprek, over de band tussen film en boek. Dat kan een “gewone” boekverfilming zijn, maar ook een connectie op een andere manier. 4 januari zijn ze begonnen met de eerste special.


Talkshow: Hilversum in Gesprek

Hilversum in Gesprek is een initiatief van Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum dat middels een gesprek wil verbinden en de dialoog wil aangaan. Iedere derde dinsdag van de maand wordt een bijeenkomst in het filmtheater georganiseerd waar bekende schrijvers en wetenschappers praten over hun boek en de thema’s en maatschappelijke onderwerpen die daarin centraal staan. Aansluitend wordt de film getoond, uitgekozen door de gast. Kaarten kosten € 10,00 en als je ook naar de aansluitende keuzefilm gaat, krijg je €2 korting op het filmkaartje. Filmkaartjes zijn ook los te koop.

17 januari is Marcel Gelauff, journalist en voormalig hoofdredacteur van NOS Nieuws, te gast en wordt de film 'The Village' getoond, van M. Night Shyamalan. Meer info en tickets vind je hier.


Rainbow Night

Iedere derde maandag van de maand draait Filmtheater Hilversum een nieuwe LGBTQ+ film. De kosten van een filmkaartje zijn €11,00. 16 januari draaien ze de film 'Rainbow Night: Petit Mal' van Ruth Caudeli. Meer info over de film en tickets vind je hier.


Ontbijt & Film

Elke maand is er ontbijt & film: een heerlijk ontbijtje met daarna een voorpremière. Beter kan je zondag niet beginnen! Het ontbijt wordt verzorgd door Koffie&JIJ. Denk aan een croissant, gekookt ei, broodjes met beleg, yoghurt en granola, sapjes en koffie of thee. Aansluitend volgt een nieuwe voorpremiere. De prijs voor de film en het ontbijt is € 21,50. De deuren gaan open om 9.30 uur voor het ontbijt en de film start om 10.30 uur.

Op 15 januari draait de Franse film 'L'Innocent' van Louis Garrel. Meer info over de film en tickets vind je hier.

Op 12 februari draait de film 'The Whale' van Darren Aronofsky. Meer info over de film en tickets vind je hier.

Genrebenders

Nieuw in het Filmtheater: Genrebenders. In de maandelijks terugkerende filmspecial vertonen ze éénmalig films met een bijzonder genre: horror, science-fiction, fantasy, animatie – of een eclectische mix daarvan. 13 januari tonen ze film 'Sputum' van Dan Geesin. Een sciencefiction film. Meer info over de film en tickets vind je hier.


Voorpremieres

Films gaan traditioneel op donderdag landelijk in première in Nederland. Om je de kans te geven deze nieuwste films als eerste te zien, organiseren Filmtheater Hilversum op woensdagavond al voorpremières. Met een extra voordelige prijs. De volgende voorpremieres staan op de planning:

11 januari: Broker, door Hirokazu Koreeda

14 januari: Babylon, door Damien Chazelle

25 januari: The Banshees of Inisherin, door Martin McDonagh

1 februari: The Fabelmans, door Steven Spielberg


6 films die je niet mag missen

Sommigen van jullie weten misschien wel dat ik een echte cinephile bent: ik ben gek op films. Van hidden gems tot Hollywood kaskrakers. Met een extra liefde voor horrorfilms (daarom super enthousiast over Genrebenders!).

Mijn lijstje met films waar ik veel goeds over heb gezien, gehoord, gelezen of hoog op mijn eigen must see lijstjes staan:

The Menu, van Mark Mylod. Een horror/thriller satire met Anya Taylor-Joy en Ralph Fiennes? Mij heb je.

Triangle of Sadness, van Ruben Östlund. Een fijne satire waar deze regisseur heel goed is, te zien in zijn eerdere films waar ik ook een groot fan van ben, zoals 'The Square'. Ik denk dan ook dat deze film een Oscar nominatie krijgt.

Babylon, van Damien Chazelle. Chazelle, bekend van de films 'Whiplash' en 'La La Land', maakt een film over Hollywood in de jaren '20 met een sterrencast van o.a. Brad Pitt en Margot Robbie.

The Banshees of Inisherin, van Martin McDonagh. Twee levenslange vrienden komen in een impasse terecht wanneer een van hen hun relatie abrupt beëindigt, met alarmerende gevolgen voor beiden. Met Colin Farrell en Brandon Gleeson. Lovende kritieken op Cannes en Colin Farrel won er beste acteur.

The Whale, van Darren Aronofsky. Dé comeback van acteur Brendan Fraser die lovende kritiek kreeg op de vertolking van deze rol. Ik kan niet wachten op deze film en ik gok op in ieder geval een Oscar nominatie voor Fraser.

Tár, van Todd Field. Cate Blanchett vertolkt de rol van een componiste van een groot, Duits orkest. Ook hier gok ik op een Oscar nominatie voor Blanchett.


Comments


bottom of page