top of page
  • Foto van schrijverEveline

NEWS: Hilversum Cityguide is ambassadeur van Filmtheater Hilversum

YAY! Leuk nieuws! Hilversum Cityguide is officiële ambassadeur van Filmtheater Hilversum! Lees snel verder wat dit betekent...Over Filmtheater Hilversum

De meesten kennen Filmtheater Hilversum wel: een prachtige bioscoop aan het Herenplein in Hilversum. Filmtheater Hilversum is een non-profitorganisatie met als missie: het bevorderen van de filmkunst. Ze hebben drie bioscoopzalen en draaien dagelijks gemiddeld 12 films. Ze draaien met name filmhuis films en jaarlijks hebben ze een openluchtvoorstelling en het eigen Filmfestival Hilversum.

Daarnaast kun je er terecht voor een drankje en snack voor of na de film in hun café gedeelte.


Vrijwilligers

Het filmtheater is zo’n 45 jaar geleden opgezet door vrijwilligers. Er zijn 130 vrijwilligers betrokken, die alle diensten draaien. Dus iedereen achter de kassa, achter de bar en bij de zaaldeuren is vrijwilliger. Ook zijn er diverse vrijwillige commissies, zoals de Klussenclub, die op maandagochtend allerhande klusjes uitvoert aan het gebouw.

Standaard samenwerkingen

Ze serveren wijn die van wijnwinkel Il Divino en taart van horecazaak Your Coffee. Ook organiseren ze maandelijks in samenwerking met Your Coffee een filmontbijt. Eerst een heerlijk ontbijtje met daarna een voorpremière. Beter kan de zondag niet beginnen!

Een andere vaste samenwerking is die met Boekhandel Voorhoeve voor ’Hilversum in Gesprek’: middels een gesprek wil verbinden en de dialoog wil aangaan.

Voorpremières & specials

Elke woensdagavond zijn standaard één of twee nieuwe titels te zien in de voorpremiere (de dag erop gaan ze landelijk in première), kaartjes zijn dan slechts € 6,50.

Daarnaast organiseren ze diverse specials. Denk aan Gay Film Night, Expat Cinema (met Engelse ondertiteling) en Arts in Cinema (kunstprogramma).

Meer specials vind je hier.
Hilversum Cityguide X Filmtheater Hilversum

Toen ik gevraagd werd deed mijn hart een klein sprongetje! Voor wie mij (nog) niet goed kennen, ik ben iemand die zichzelf omschrijft als een echte cinefiel, ik ben gek op films. Ik houd van allerlei soorten genres, houdt alle nieuwste premières bij, maar ook de kleinere filmhuis films. Film is een echte hobby van mij.


Wat betekent het ambassadeurschap voor Hilversum Cityguide?

Wat het praktisch betekent is dat ik jullie wat meer op de hoogte houd van alle specials, filmavonden en premières. Je zult Filmtheater Hilversum wat vaker voorbij zien komen op de website en social media. En een leuk extraatje voor jullie: er komen ook leuke winacties aan!

Houd dus instagram in de gaten de komende tijd.

 

Filmtheater Hilversum

Herenplein 5

1211 DRHilversumComments


bottom of page