top of page
  • Foto van schrijverEveline

18 x warme chocolademelk in Hilversum e.o. (to go)

Winter is coming... En wat hoort er dan echt bij? Warme chocolademelk (met slagroom) natuurlijk! Maar waar drink je de lekkerste en beste hot choco's?

Hieronder vind je een lijstje waar je de hot choco zowel binnen kan drinken als to go mee kunt nemen. Bijvoorbeeld tijdens je stadswandeling, opwarmen na het shoppen of een wandeling door de natuur natuurlijk.


Stadswandeling in Hilversum


Chocolate Company

Deze mag uiteraard niet ontbreken; een café, brasserie en winkel gebouwd rondom chocolade en chocolademelk. Ze hebben een hotchocspoons: een lepel met een chocoladesmaak voor in de warme melk, met meer dan 60 smaken! Denk aan red velvet, salto caramel en toffee temptation. Je kunt hier zitten voor een kop chocolademelk, een to go hot choco halen of voor thuis een paar hotchocspoons meenemen. Ook leuk om te doen, een High Choc met vriendinnen. Een variatie op high tea, maar dan met chocolademelk.

Groest 19 // website


Sees. coffee + conceptstore

Bij Sees kun je naast lekker shoppen, ook ontbijten of lunchen. Voor de cozy herfst- of winterdagen haal je hier warme chocolademelk, moccachino (warme geschuimde chocomelk met espresso) of een hazelnoot latte met slagroom.

Gijsbrecht van Amstelstraat 119 // website


Bagels & Beans

Bij Bagels & Beans hebben ze elk seizoen heerlijke specials. Zo ook met heerlijke winterse drankjes. Warme chocomelt: melk of puur met chocodrops, Golden Almond latte (amandeldrink met kurkuma, gember, kaneel, kardemon, vanille, peper & ahornsiroop) and more... Daar drinken, thuis laten bezorgen of ophalen.

Kerkstraat 3 // website


Matthijs Boon bakkerij

Naast het feit dat Matthijs Boon een van de beste bakkers in 't Gooi is en dagelijks vers brood bakt, is er ook een café vlakbij het station. Je kunt hier komen voor koffie, vers brood, een taartje maar ook voor lekkere warme chocolademelk! Check deze dus, met een lekker zoet broodje bijvoorbeeld?

Noorderweg 2–4 // website


30 ML Hilversum

30 ML hebben naast koffie en thee, natuurlijk ook warme chocolademelk (to go). En niet zomaar, maar die van Tony Chocolonely! Vegan? No worries, ook een vegan chocolademelk is een optie!

‘s-Gravelandseweg 14 // website


Lunchcafe van Drimmelen

Van Drimmelen is een begrip in Hilversum als het gaat om een lekker no-nonsense lunchcafe. Maar naast lekkere lunch en koffie, serveren ze ook lekkere chocolademelk. Ook speciale (chocolade) koffies, zoals hazelnootkoffie, caramelkoffie en salted caramel koffie. Met of zonder een grote toef slagroom.

Kerkstraat 88// website

Koffie & JIJ

Dat Koffie & Jij lekkere koffie heeft weten we. Ook weten we dat ze koffie specials hebben, zoals chocolate cappuccino (chocolade cappuccino met slagroom) en caramel love (café latte met karamel siroop, slagroom en karamelsaus).

Maar ze hebben ook een eigen hot chocolate menu! Zo hebben ze chai chocolate (chai gemengd met pure chocolademelk, slagroom, kaneel en steranijs), nuts about nuts (hazelnoot siroop met pure chocolade, amandelmelk en noten), white caramel special (witte warme chocolademelk met karamelsiroop, slagroom en karamelsaus). Maar je kunt ook gewoon kiezen voor de 'traditional hot chocolate'. Gewoon zoals je hem kent met keuze uit melk-, puur-, of witte chocolade. Met of zonder slagroom. Daarnaast kun je voor een kleine meerprijs kiezen uit amadel-, soya- of havermelk.

Kerkstraat 98 // website


Vascobelo Café - Brasserie

Naast hun uitgebreide koffie menu en keuzes, bieden zij een wel heel speciale warme chocolademelk. Namelijk de Belgian Hot Chocolate. Chocolademelk gemaakt van echt Belgische chocolade, van Callebaut.


Your Coffee

Bij Your Coffee hebben ze veel meer dan koffie, zo ook chocolademelk en andere winterse drankjes. Denk aan warme chocolademelk met slagroom, warme melk met anijs of chocolademelk van parels; keuze uit melk, wit of pure chocolade.

Kerkstraat 38A en Gijsbrecht van Amstelstraat 164 // website


Libris Voorhoeve

Als je nou even na het struinen door de boeken wilt zitten of gewoon lekker een boek wilt lezen, kan dat ook met een kop warme chocolademelk. Ze serveren chocoballen in de smaken wit, kaneel, anijs, sinaasappel, koffie of puur. Ook verkrijgbaar met soja- of havermelk.

Kerkstraat 82 // website


Les is More

Bij Les is More hebben ze je standaard chocolademelk, maar wil je het up-spicen? Dan kun je ook kiezen voor Pink Latte (met havermelk, rode biet en vanille), Crème Brûlée Latte (crème brûlée siroop en een gebrand suiker laagje) of Speculoos Latte (speculoos siroop en slagroom). Genoeg uit te testen dus.

s-Gravelandseweg 10 // instagram


La Petite Creperie

Op de Gijsbrecht kun je bij deze Franse hotspot naast een heerlijke crêpe of een hartige galette een warme chocolademelk met of zonder slagroom scoren. Havermelk is ook een optie.

Gijsbrecht van Amstelstraat 120 // website


Wandeling over de heide


Bij de Tuinman

Na een wandeling over de Hoorneboegse heide kun je hier lekker opwarmen met 1 van de lekkere drankjes van Bij de Tuinman. Je kunt deze binnen drinken, buiten op het terras of een to go versie scoren. Een aantal van hun lekkere winterse drankjes zijn naast koffie en thee: Choco-maca Chai (met cacao, maca poeder, steranijs, gember, kardemom, kaneel), Golden Immunitea (met kurkuma, kaneel, fenegriek, gember, citroengras, kruidnagel) of een warme Tony Chocolonely. Soja-, amandel- of havermelk behoren ook tot de opties en vergeet de slagroom niet natuurlijk.

Hoorneboeg 4, Hilversum // website


Brasserie Zonnestraal

Over de Hoornboegse heide, door de Loosdrechtse bossen en je komt aan bij Brasserie Zonnestraal. Gevestigd in Landgoed Zonnestraal. De brasserie heeft een groot terras met uitzicht op het bos en een lekkere menukaart, maar ook koffie, thee en chocolademelk (to go).

Loosdrechtsebos 19, Hilversum // website

Theehuis 't Bluk Bij Theehuis 't Bluk heb je eersterangs uitzicht op de Zuiderheide, met een beetje mazzel staan de witte runderen voor je neus. Dagelijks is Theehuis 't Bluk geopend. Je kunt er een warm broodje kroket, tosti of andere lekker hapjes krijgen naast natuurlijk koffie, thee en warme choco! Zuiderheide 2, Laren // website


Café Restaurant de Eendracht Blaricum De buitenbar is geopend voor je lekkerste koffie, thee en chocolademelk to go. Maar lekker warm binnen zitten is natuurlijk ook een optie. Tip: ga eerst (met de kids) langs de Schaapskooi! Oude Naarderweg 2, Blaricum // website

Restaurant café Heidezicht Een laagdrempelig café-restaurant pal aan de Bussumerheide. Met aangrenzend een grote speeltuin, dus leuk om met kids naar toe te gaan. Ze zijn dagelijks geopend voor koffies, thee, warme chocomelk met slagroom, appeltaarten en al hun andere huisgemaakte heerlijkheden. Randweg 203, Bussum // website


Proeflokaal de Serre

Deze ietwat verstopte hotspot in 's Graveland, op de rand van Hilversum, kun je na je wandeling op 1 van de routes in 's Graveland terecht voor een warme chocolademelk met slagroom. Daarnaast serveren ze nu de 'Winterse Verleiding': Hot Apple Brew & Hot Spiced Chocolate, met kaneel, gember, steranijs en kardemom. Bestel er een zoet vers taartje bij en je kunt er weer tegenaan.

Leeuwenlaan 34, 's-Graveland // website

Comments


bottom of page