top of page
  • Foto van schrijverEveline

Filmfestival Hilversum // 9 t/m 13 oktober

Woensdag 9 t/m zondag 13 oktober is de 7e editie van Filmfestival Hilversum! 5 dagen lang staan in het teken van wat het nieuwe filmseizoen te bieden heeft met talloze voorpremières, muziek, Q&A’s met regisseurs, een filmquiz en verfilmde boeken in Film & Literatuur.

Er worden dit jaar meer dan 50 films getoond, doordat er een vierde zaal is gecreëerd middels een filmcontainer, op het Herenplein tegenover het Filmtheater.


Ook komt er een pop-up cafe: 'Hillywood' (het voormalige cafe 'Nolleke', naast filmtheater Hilversum) waar veel live muziek te horen zal zijn en de filmquiz wordt gehouden. Er vindt een heel muziekprogramma plaats in muziek en film, tevens in samenwerking met Podium de Vorstin.


Na enkele films komen een aantal bijzondere gasten: regisseur Alex van Warmerdam voor een Q&A na afloop van zijn film ‘Grimm (re-edit)’, regisseur Anna van der Heide na afloop van haar film ‘De Liefhebbers’ en het duo Hans & Puck komen voor een Q&A, aansluitend op de vertoning van de docu ‘Puck & Hans – Made in Holland’.


En als laatst zijn er ook een aantal specials deze week:

- Aanstormend jong talent van het MBO College Hilversum met de winnaars van de Student Short Film Awards.

- Boek & Film met actuele boekverfilmingen in samenwerking met Boekhandel Voorhoeve

- Women in Film, een serie van 6 films, waarin vrouwelijke regisseurs centraal staan.


Hieronder het programma:Het filmfestival Hilversum wordt georganiseerd door het Filmtheater Hilversum, met samenwerkingen met Podium de Vorstin, Viva la Pizza uit Apeldoorn, Presto Coffee & More.© Filmfestival Hilversum


FILMFESTIVAL HILVERSUM

Adres: Herenplein 5, 1211 DR Hilversum Openingstijden: dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur. Tickets: reguliere ticketprijzen, indien afwijkend staat dit aangegeven Meer info: www.filmtheater.nl
Comments


bottom of page