top of page
  • Foto van schrijverEveline

De ultieme XXL shopping guide voor de feestdagen in Hilversum

Naast de leukste en gezelligste tijd van het jaar, kan het ook een stressvolle tijd zijn. Cadeaus kopen, een diner voorbereiden en het huis versieren. Maar no worries, I've got you covered!


Ik ben op pad geweest om de ultieme shopping guide voor jullie samen te stellen, allemaal winkels in Hilversum, zodat jij lokaal de leukste cadeaus en producten kunt scoren. Hieronder vind je cadeaus voor volwassenen & kids en kerstafdelingen waar jij de leukste ornamenten voor in de boom kunt scoren.


Check hieronder 34 (!) tips:


CADEAUS


Balthazar

Een kookwinkel op de Gijsbrecht, maar niet zomaar 1! De winkel wordt door 4 dames gerund, allemaal keukenprinsessen die hun eigen ervaringen hebben meegenomen naar een winkel. Naast het vinden van je basics, heb je hier ook super leuke cadeaus. Voor de kerst kunnen ze op maat van jouw wensen en budget een kerstpakket samenstellen, alles is mogelijk.

Gijsbrecht van Amstelstraat 164 // website


MAT store

MAT store is een conceptstore in de Gooische Brink, gerund door 2 powervrouwen Anne en Maud. Naast dat je er langs kunt voor een nieuwe outfit, hebben ze ook hele leuke accessoires en interieurspulletjes. Leuk dus voor een uniek cadeautje.

Kerkstraat 63/17 // website


Libris Voorhoeve

Naast dat je hier terecht kunt voor een groot assortiment van boeken, heb je ook heel veel leuke cadeaus, zoals bordspellen, boekengadgets en andere originele cadeautjes. De voorkant van de winkel is momenteel omgetoverd tot hele kerstafdeling, met kerstboeken, kerstkaarten en leuke cadeaus. En als je even pauze wilt, ga dan voorin zitten aan de lange leestafel of in een loungestoel voor een kop koffie en lekkers van Matthijs Boon.

Kerkstraat 84 // website

The Bohemian Catlady Eigenaresse Ingrid heeft een hele bijzondere winkel: 'The Bohemian Catlady'. Het is helemaal wat je je voorstelt bij deze naam. Ingrid is kunstenaar en creatieveling en maakt een deel van de collectie zelf. Het assortiment en de creaties zijn kleurrijk en eigenzinnig, en hebben hoe dan ook met katten te maken. Denk aan schilderijen, sieraden, maar ook lampen en beeldjes. Een heel origineel cadeau voor de kattenliefhebber in je familie- of vriendenkring. Kerkstraat 63-28 // website Dille & Kamille Bij Dille & Kamille hebben ze hele leuke kerstdecoratie en kaarsen, maar je kunt er ook terecht voor leuke en duurzame cadeaus. Denk aan interieur- en keukenspulletjes, boeken, planten, tuinspulletjes en nog veel meer leuke items. Ook kun je een leuk pakketje samenstellen bijvoorbeeld. Ik slaag hier altijd. Groest 36 // website House of Bloomz Bij House of Bloomz kun je terecht voor -uiteraard- bloemen, maar ook leuke kerstaccessoires, droogbloemen en veel leuke woonaccessoires. Je kunt ze vinden in Winkelcentrum Kerkelanden. Sowieso een aanrader om te bezoeken tijdens de kerstdagen, want de winkel voelt als een sprookje. Kapittelweg 149 // website Chez Elpee Voor de muziekliefhebber en het kopen van vinyl moet je deze winkel zeker bezoeken. In een voormalige kroeg aan een zijstraat van de Gijsbrecht, vind je deze winkel met vintage en nieuwe vinyl. 3 dagen per week geopend. Neuweg 221 // website Sees coffee + conceptstore Naast dat je bij Sees koffie kunt drinken en ontbijten/lunchen, hebben ze ook een conceptstore met de leukste merkjes. Denk aan: The Gift Label, Gewoon Jip, WOUF, Loveli en nog veel meer. Je kunt er terecht voor leuke sieraden, kaarsen, interieur, kaartjes, mokken en nog veel meer. Je slaagt er sowieso voor een origineel en leuk cadeautje. Gijsbrecht van Amstelstraat 119 // website Good Grounds Bij Good Grounds kun je terecht voor duurzame en bijzondere cadeaus. Voor de plantenliefhebber, de interieurliefhebber, de foodie of gepersonaliseerde cadeaus. Ze verkopen er merken als bamboo, original home, fabryk design, fair squared en nog veel meer. Fijne winkel als je een duurzaam cadeau zoekt. En aangezien het een conceptstore is, kun je hier meteen blijven voor een koffiestop en/of de verse soep. Kerkstraat 63 – 21 // website Bierwinkel de Barbier Zoek je en cadeautje voor een bierliefhebber? Dan moet je hier zijn. Er is een enorm assortiment (welke bijna wekelijks wisselt) en er staat altijd iemand die je de nieuwste smaken of bijzondere bieren kunt aanprijzen. Ze hebben ook fijne bierpakketten. Leeuwenstraat 42 // Facebook De Huiskamer De Huiskamer is dé woon- & decoratiewinkel van de Gijsbrecht. Gerund door Nancy Pronk & Marc Valkenhoff kun je hier normaal gesproken terecht voor meubels, verlichting en raamdecoratie, maar rond de feestdagen hebben ze extra leuke interieur cadeautjes en items om je eigen woning in de kerstsferen te brengen. Gijsbrecht van Amstelstraat 172 // website


La Tarifa

La Tarifa is een kralen- en sieraden winkel geïnspireerd op het zuid Spaanse hippie- en surf stadje 'Tarifa'.

Je kunt hier terecht voor originele materialen, sieraden en woonaccessoires. Je kunt hier sieraden kopen, maar ook kralen of DIY pakketten om je eigen sieraden te maken. De opties een laatjes met accessoires zijn eindeloos. Daarnaast verkopen ze leuke woonaccessoires, als spiegels, kaarsenhouders, boeken en meer.

Wagenmakersplein 1B // website


Oldenhof

Op zoek naar cadeaus voor een foodie en/of keukenprins(es)? Dan mag je de enorme winkel van Oldenhof op de 's Gravelandseweg niet overslaan. Bakgerei, messen, pannen, keukenmachines, textiel, servies, koffie, thee en nog veel en veel meer is hier te vinden. Ook een fijne spot als je je eigen diner wilt finetunen.

's-Gravelandseweg 8 // website


Twenty-Two Store

In deze winkel van 150 m2 op de Schoutenstraat vind je mode van o.a. Rinascimento, King Louie, InWear, French Connection, maar ook hele leuke cadeau-artikelen van merkjes als Bold Monkey, &Klevering, OYOY en nog meer. Je kunt er ook terecht voor advies.

Schoutenstraat 22 // website


Tante Chap

Tante Chap is een leuke conceptstore in het centrum waar je superleuke cadeaus kunt scoren van merkjes als Wijck , Bij de wijn, Holi & Love, Claire & Eef, Leeff, Light & Living, 100% leuk. Zeker even langs gaan, want je slaagt hier voor zowel familie, kids als vrienden.

Schoutenstraat 17 // website

KIDS


Kinderwinkel Mevrouw Groen

De leukste & bekendste speelgoedwinkel in Hilversum is Mevrouw Groen. Mevrouw Groen is een lifestyle kinderwinkel gevestigd in een prachtig pand. De etalage is altijd al een plezier om naar te kijken. Je kunt er terecht voor dekens, hippe kleertjes, rugtassen, cadeautjes, loopfietsen en ander speelgoed. De post met meer info over deze fantastische shop vind je hier.

's-Gravelandseweg 46 // website


Good Grounds

Eerder schreef ik al dat je hier goed terecht kunt voor volwassenen. Maar ook voor kids kun je hier goed scoren. Ze hebben fantastische duurzame cadeautjes. Ik heb een uitgebreide post op instagram geschreven over Good Grounds, die vind je hier.

Kerkstraat 63 – 21 // website


SWEET/REPEAT

Een prachtige kidsboutique in de Gooische Brink. Ze verkopen preloved kinderkleding, houten speelgoed & kinderboeken. Alleen de allermooiste merken van de beste kwaliteit. Denk aan merken als Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Noppies, Scotch & Soda en nog veel meer. Daarnaast verkopen ze tweedehands kinderboeken (van prentenboek tot voorleesboek) en ze verkopen houten speelgoed. Een kijkje nemen in de winkel? Ik heb een uitgebreide post op instagram geschreven, die vind je hier.

Kerkstraat 63-40 // website

Speelpakhuis Speelpakhuis op de Gijsbrecht heeft een enorm assortiment als het gaat om speelgoed en lifestyle artikelen voor kids van alle leeftijden. Denk aan bouwspeelgoed, boeken, poppen, spellen, houten speelgoed en nog veel meer. Zeker een bezoekje waard. Gijsbrecht van Amstelstraat 114 // website Dille & Kamille Op de Groest in Hilversum heeft Dille & Kamille een hele toffe kinderhoek met leuk én duurzaam speelgoed. Je vindt hier poppen, houten blokken, muziekinstrumenten, knuffels, poppenkastpoppen, vingerpopjes, spelletjes en nog veel meer. Groest 36 // website Pitti Kids Pitti Kids is een betaalbare kinderwinkel met merken als Z-8, No-No, Br@nd for girls en Retour. Vanaf maatje 'newborn' tot grote kinderen vind je kleding en kledingaccessoires. Neem je je kids mee? Achterin de zaak is een speelhoekje. Dan kun jij rustig winkelen ;-). De winkel vind je op de Gijsbrecht. Gijsbrecht van Amstelstraat 162 // website Libris Voorhoeve In de vernieuwde winkel vind je 1 verdieping naar beneden een grote kinderhoek met boeken voor alle leeftijden. Van de eerste woordjes tot aan spannende tiener thrillers. Naast boeken hebben ze ook (educatieve) cadeautjes. Kerkstraat 84 // website


KERSTAFDELINGEN


H&M Home

In de H&M vestiging in Hilvertshof, is een grote H&M Home afdeling aanwezig. Superleuke interieurdecoraties voor een leuke prijs. Ze hebben niet alleen leuke kerstaccessoires, maar ook de leukste items om je tafel kerstproof te dekken, de lekkerste winterse geurkaarsen, de leukste kussenslopen en bijvoorbeeld gastendoekje met kerstdecoratie. Je kunt dus goed uitpakken...

Hilvertshof 10 // website


Casa

Kennen jullie Casa op de Groest? Voor hele leuke prijsjes heel veel keuze! Vind alle items voor je kersttafel, eindeloze keuzes uit kerstballen in allerlei vormen en kleuren en (neppe) kerstbomen in alle maten.

Groest 52 // website


Hema

Voor een leuk kerstprijsje en leuke decoratie scoor je altijd goed bij de Hema. Naast dat ze een grote collectie kerstbomen, kaarsen en kerstballen hebben, hebben ze ook een bijzondere variant. Denk aan de rookworst, tompouce of stroopwafel in de kerstboom! In Hilversum hebben we 2 vestigingen van de Hema, in de Kerkstraat en op de Gijsbrecht.

Kerkstraat 29 // website

Dille & Kamille Bij Dille & Kamille vertelde ik in een eerdere post al dat je hier leuke cadeaus kunt scoren. Maar ook hier kun je terecht voor je decoratieve en duurzame kerstspulletjes. Bijvoorbeeld voor kerstkaarsen en kandelaars, kookaccessoires, lekkers voor de kerst en duurzame kerstdecoratie en houten bomen. Groest 36 // website De Huiskamer De Huiskamer is dé woon- & decoratiewinkel van de Gijsbrecht. Gerund door Nancy Pronk & Marc Valkenhoff kun je hier normaal gesproken terecht voor meubels, verlichting en raamdecoratie, maar rond de feestdagen hebben ze extra leuke interieur items om je eigen woning in de kerstsferen te brengen. Gijsbrecht van Amstelstraat 172 // website HeinsHome HeinsHome op de Gijsbrecht is een gezellige winkel met originele woonaccessoires en cadeautjes. In de winkel vind je bijzondere producten vanuit verschillende delen van de wereld, een relaxte sfeer. Ze verkopen fairtrade en handgemaakte artikelen. En rondom de feestdagen kun je in deze sferen ook de leukste woon accessoires voor kerst vinden. Gijsbrecht van Amstelstraat 143 // website Intratuin Net iets buiten Hilversum, in Kortenhoef, zit de Intratuin. Naar mijn idee met de grootste kerstafdeling in de buurt. Ik kom hier stiekem elk jaar al vroeg in het jaar kijken naar de afdelingen die ze er bouwen. Zo bouwen ze elk jaar een enorm kerstdorp (allemaal ook los te kopen) en verwelkomen de ijsberen en pinguïns je bij de ingang. Maar los daarvan zijn er hier kerstballen, slingers en bomen in alle kleuren en smaken te krijgen. Dus wil je zeker weten slagen? Plan dan een dagje met je vriend(inn)en shoppen bij de kerstafdelingen van de Intratuin. Kromme Rade 2-A, Kortenhoef //website House of Bloomz Bij House of Bloomz kun je terecht voor -uiteraard- bloemen, maar ook voor leuke kerstaccessoires, kerstkransen en nog veel en veel meer. Je mag ze niet missen! Je kunt ze vinden in Winkelcentrum Kerkelanden. Kapittelweg 149 // website


KERSTORNAMENTEN

House of Bloomz

Bij House of Bloomz kun je terecht voor de mooiste kerstornamenten van Vondels Amsterdam en Morawski. Ze hebben de kerstornamenten voor in je boom, maar ook prachtige en bijzondere kerststukken in bijvoorbeeld stolpen.

Kapittelweg 149 // website

Botanica Bloemen speciaalzaak Bij Botanica vind je kleinere ornamenten. Je vindt er bloemen tot vruchten en dieren tot servies. Allemaal voor in je boom. Als je er dan toch bent, neem een mooie krans of mistletoe mee! Hilvertsweg 132 // website Dille & Kamille Ook deze winter steunt Dille & Kamille weer een bijzonder dier in het Noordpoolgebied. Voor het vierde jaar op rij werken ze samen met WWF. Na Lumi de ijsbeer, Olen het rendier en Vinnie de poolvos, is het de beurt aan sneeuwuil Elin. Leuk om deze vilten ornamenten te sparen en je steunt ook nog eens een goed doel! Het ornament kost €5,95 waarvan €1,00 naar WWF gaat. Meer info over deze actie vind je hier. Groest 36 // website Fiori Flowers Bij Fiori Flowers op de 's Gravelandseweg vind je de leukste ornamenten. Denk aan robots, dieren en nog veel meer. Als je er dan toch bent: ze hebben ook leuke kleinere kerstboompjes. Leuk voor in je tuin of op het balkon. Of wanneer je woning gewoon wat kleiner is. Wel versieren met de ornamenten natuurlijk. 's-Gravelandseweg 8c // website

bottom of page