top of page
  • Foto van schrijverEveline

5 x tentoonstellingen die je deze herfst niet wilt missen

Het weer wordt koud, het regent buiten. Tijd dus voor een rondje musea; lekker warm binnen. Welke tentoonstellingen mag jij deze herfst niet missen? Hieronder staan ze voor je op een rijtje, in en rondom Hilversum:

© Museum Hilversum


Traces - Ilona Langbroek en Paul Cupido // Museum Hilversum

Vanaf 15 oktober is er een duo tentoonstelling met fotografie en videokunst van Ilona Langbroek en Paul Cupido. Langbroek onderzoekt op een bijna poëtische wijze haar familiegeschiedenis in Nederlands-Indië, terwijl Paul Cupido in zijn werk zoekt naar het leven en de stilte om de totale berusting te vinden. De twee Hilversumse mediakunstenaars zijn cum laude afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam.

Tot en met 15 december 2022.

Kerkbrink 6, Hilversum // www.museumhilversum.nl


NIEUW WERK // Buitenplaats Doornburgh

Vanaf 7 oktober is er een tentoonstelling bij Doornburgh waarin drie kunstenaars het werk tonen dat zij tijdens een residentie op de buitenplaats maakten. Elk geeft een heel eigen perspectief op de omgeving, de natuur en de architectuur van het voormalig klooster. NIEUW WERK is van residenten Chae Eun Rhee, Bart Lunenburg en Natalia Ossef. Chae Eun Rhee maakt monumentale olieverfschilderijen, Bart Lunenburg maakt site-specific werken in de dubbele pandgang van het voormalig klooster, ook worden zijn tekeningen getoond en meerdere sculpturen van zowel hout als baksteen. En Natalia Ossef laat een combinatie van installaties, fotografie, video en registraties van landart performances zien.

Tot en met 8 januari 2023.

Diependaalsedijk 17, Maarsen // www.buitenplaatsdoornburgh.nl


Eindeloos Natuurlijk // Galerie ART Hilversum

De sfeervolle expositie van de maand oktober geeft werk te zien van zes Hilversumse kunstenaars die bezig zijn met natuur en duurzaamheid. Ze exposeren schilderijen, houten beelden en installaties. De schilderijen van Claudia de Vos zijn gecombineerd met samengestelde geuren.

Kom kijken naar het werk van: Elganan Jelsma, Loes Koopman, Ernest Laeven, Dick Sierksma, Claudia de Vos, Arnoud Zijpveld.

Tot en met 30 oktober 2022.

Kerkstraat 92, Hilversum // https://arthilversum.nl

© Singer Laren


De Nieuwe Vrouw // Singer Laren

De Nieuwe Vrouw vertelt het verhaal van veranderende maatschappelijke posities van vrouwen, gereflecteerd in de Nederlandse kunst vanaf eind 19de eeuw. In de schijnwerpers staan vrouwen die de barricade op gaan, nieuwe werkvelden betreden, meesterwerken scheppen, collecties aanleggen, een sigaret opsteken, met hun korte (of lange) coupe flaneren of op de fiets springen. Vrouwen die – keer op keer – tornen aan de ideeën van wat typisch ‘vrouwelijk’ of ‘mannelijk’ is, die met conventies breken en grenzen verleggen. Er zal werk getoond worden van onder anderen Charley Toorop, Marlene Dumas, Else Berg, Jan Sluijters, Iris Kensmil, Lou Loeber, Eva Besnyö, Isaac Israels, Helen Verhoeven, Thérèse Schwartze, Rineke Dijkstra en Leo Gestel.

Tot en met 8 januari 2023.

Oude Drift 1, Laren // www.singerlaren.nl


OPEN over depressiviteit // Dudokpark

Mirjam Bekker-Stoop (Open mind) en Linelle Deunk (fotograaf) zagen allebei hoe hun dochters vochten met hun demonen, maar ook hoe ze ermee leren omgaan. Ieder op hun eigen manier. Zij besloten hun eigen ondervindingen en kennis aan te vullen met die van anderen. Onder de vlag van Open mind reisden zij door Nederland om een zo divers mogelijke groep jonge ‘ervaringsdeskundigen’ te portretteren en hun verhalen op te nemen. De buitententoonstelling komt dit najaar naar het Dudokpark in Hilversum en is gratis te bezoeken. Meer info vind je op de website hieronder.

31 oktober tot en met 28 november 2022.

Dudokpark 1, Hilversum // https://www.stichtingopenmind.nl/open/
Comments


bottom of page