top of page
  • Foto van schrijverEveline

9 x de mooiste echte kerstbomen in Hilversum en 't Gooi

Koop je liever een echte kerstboom? Ik heb uitgezocht waar je de mooiste bomen kunt scoren in Hilversum en omstreken. Op zoek naar een echte boom, maar wel duurzaam? Dan kun je een boom huren. Ook daar heb ik opties voor.

Check hieronder de mooiste Nordmann, Blauwspar, Fijnspar en meer.Kwekerij Ome Joop, Kortenhoef

Een begrip in 't Gooi; Kwekerij Ome Joop in Kortenhoef. Wil je je kerstboom zelf uitzoeken met gezellige kerstmuziek op de achtergrond? Dan is dit the place to be. Ze hebben bomen in alle soorten en maten, en de kerstboom wordt gratis voor je ingepakt. Tegen vergoeding kan de boom ook bij je thuis worden bezorgd. De bomen worden op een duurzame manier geteeld in Denemarken. Meer hierover lees je op hun website.

Extra tip: Op 3, 4, 10 en 11 december deelt de kerstman een glaasje glühwein en warme chocomelk uit.

Kromme Rade 6, Kortenhoef // website 


Terra Tera, Hilversum

Bij de leukste bloemenstal van Hilversum kerstbomen scoren? Kan ook! Lekker lokaal vind je bij Terra Tera aan de Havenstraat meer dan genoeg opties om mee te nemen.

Havenstraat 133, Hilversum // website


Lankreijer Kerstbomen, Hilversum

Lankreijer is van alle markten thuis: bouw- en onderhoudsbedrijf zorgde in de herfst voor de mooiste pompoenen, vanaf november staan ze klaar met kerstbomen! Vanaf 25 november kun je aan de straatkant gewoon jou kerstboom uitzoeken. Ze hebben naast 'gewone' kerstbomen, ook een duurzame keuze. De bomen zijn zonder chemicalien gekweekt en voor elke gekapte boom worden er 2 terug geplant. Ze hebben ook de optie om gratis thuis te bezorgen!

Cruquiusstraat 14, Hilversum // website


Intratuin Hilversum

Bij Intratuin vind je alle populaire soorten kerstbomen, zoals de Nordmann, Blauwspar en de Fijnspar, met kluit of met een gezaagde stam. Of met pot. Op de website hebben ze zelfs een uitgebreid artikel geschreven, zodat jij de juiste boom kiest die bij jou past. Deze vind je hier. Je kunt de boom online bestellen en thuis laten bezorgen, of gewoon zelf uitkiezen in de winkel en meenemen. Als je dan toch bij de Intratuin bent, check dan natuurlijk de kerstafdeling ook even.

Kromme Rade 2-A, Kortenhoef // website 


Kerst Carrousel, Baarn

In Baarn, op Bedrijvenpark Koot, Oud & Eemnesserweg, is er een ‘Carrouselvormige Buitenplaats’ gecreëerd voor de verkoop van diverse maten van Nordmann bomen; met en zonder kluit. Naast de Nordmann bomen vind  je de zeer handige Easyfix standaard, waardoor de boom binnen 5 seconden recht en stevig staat. Dagelijks geopend van 10.00-17.00 vanaf 25 november. Naast kerstboomverkoop, maken ze er een gezellige kerstsfeer van met koek & zopie uit een foodtruck, entertainment en andere kerstshops voor je kerstaankopen. Ze bezorgen gratis in Baarn.

Eemnesserweg 5a, Baarn // website


't Vaarderhoogt, Soest

Bij 't Vaarderhoogt in Soest vind je de mooiste Nordmann kerstbomen. Buiten is er deze tijd van het jaar het 'Kerstbomenplein', vol met prachtige Nordmann bomen. Als je er dan toch bent, vergeet niet de Kerst Nostalgie te bezoeken. Met levende kerststal, winkeltjes in Anton Pieck stijl, een kerstshow en meer. Meer daarover vind je hier.

Dorresteinweg 72b, Soest // website 


Gooische Kerstbomen, Bussum

Gooische Kerstbomen is een klein familiebedrijf dat al meer dan 50 jaar de mooiste kerstbomen verkoopt en gratis bezorgd in 't Gooi. De kerstbomen komen uit Denemarken en Duitsland. Je kunt de bomen online bestellen en kopen via de website, waarna de bomen bezorgd worden van 30 november tot en met 18 december. Maar je kunt ook de boom op locatie zelf uitkiezen en meenemen. De keuzes zijn tussen Nordmann en Fijnspar, met of zonder pot en natuurlijk alle hoogtes en breedtes wat jij mooi vindt.

Brinklaan 35, Bussum // website 


Duurzame kerstbomen in 't Gooi:

Duurzame Kerstbomen

Ga jij dit jaar ook (weer) voor een Duurzame Kerstboom? Steun de missie van Duurzame Kerstbomen: geen boom meer bij het afval, maar alle bomen terug in de natuur! Je besteld een boom via de website, je betaalt € 10,00 statiegeld per boom; dit krijg je bij inlevering van de boom weer teruggestort. En daarna kies je waar je deze op wilt halen. Dit kan onder andere bij De Groene Ruijter in Bussum, Vonk in de Wijk in Hilversum, Kwekerij Ome Joop in Kortehoef en Zorgboerderij lekker buiten in Naarden. Na de feestdagen worden de bomen gewoon weer terug geplant. Er is keuze uit een Servische spar (Picea Omorika) of de Nordmann. Nieuw: thuisbezorgen is nu ook een optie!


Adopteer een Kerstboom

Nog zo een fijne duurzame optie: AdopteerEenKerstboom. Je huurt een kerstboom, die in januari weer wordt terug geplant. Zo gaat een kerstboom meerdere jaren mee. De bomen zijn allemaal biologisch gekweekt, zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Elke boom heeft een uniek nummer. Door jouw boom met dit nummer te registreren, kun je het volgend jaar je eigen boom opnieuw adopteren. Zo houd je je eigen boom! Statiegeld is tussen de €10,00-15,00, afhankelijk van de grootte. Een uitgiftepunt in de buurt, is 's Graveland, op de rand van Hilversum bij De Winkel Land & Boschzigt. Openingstijden voor uitgift is dinsdag t/m zaterdag van 9.00-17.00 uur vanaf 2 december. Let op: alleen ophalen, bezorgen kan niet. Terugbrengen uiterlijk 10 januari.

Leeuwenlaan 34, ‘s-Graveland // website 

Comments


bottom of page