top of page
  • Foto van schrijverEveline

7 tentoonstellingen die je deze herfst niet mag missen

Bijgewerkt op: 25 okt. 2021

Het weer wordt koud, het regent buiten. Tijd dus voor een rondje cultuur; lekker warm binnen. Welke tentoonstellingen mag jij deze herfst niet missen? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, in en rondom Hilversum:


© Museum Hilversum

Hearth and Home - Simone Bennett // Museum Hilversum

Het eerste soloproject van audiovisueel kunstenaar Simone Bennett in Museum Hilversum. Bennett laat in ‘Hearth and Home’ de veranderende verhouding tussen mens en natuur zien in het antropoceen. In de expositie worden verschillende series van Bennett getoond. Onzichtbare verbindingen, onbestemde taferelen, protest en de urgente problematiek van de bosbranden dringen zich op.

Je ziet de kunst in een film 'Gente Wildfire', fotografie en audio.

Tot en met 25 oktober 2020.

Kerkbrink 6, 1211 BX Hilversum // www.museumhilversum.nl


Schilders van Licht - Monet tot Sluijters // Singer Laren

Van zonovergoten landschappen tot scènes in felle spotlights, Schilders van licht presenteert  in 6 thema’s hoe kunstenaars rond 1900 licht weergeven. Zo zijn er impressies van natuurlijke lichtval, vibrerende lichteffecten en kleur om sensaties van het licht te verbeelden. Ten slotte gaan diverse kunstenaars op reis naar het mediterrane licht. Er is werk te zien van onder anderen Claude Monet, Eugène Boudin, J.H. Weissenbruch, Anton Mauve, G.H. Breitner, Isaac Israels, Jan Toorop, Théo Van Rysselberghe, Co Breman, Ferdinand Hart Nibbrig, Raoul Dufy, Jan Sluijters, Leo Gestel, Kees van Dongen, Kees Maks en Charley Toorop.

Tot en met 10 januari 2021.

Oude Drift 1, 1251 BS Laren // www.singerlaren.nl


© Doornburgh

Duran Lantink – Post Black Friday // Doornburgh

Duran Lantink opereert op het snijvlak van kunst en mode en staat bekend om zijn eigenzinnige visie op duurzaamheid. Hij maakt spannende, duurzame collecties van restanten uit de mode industrie: overgebleven materialen en niet verkochte kledingstukken van luxe merken verwerkt hij tot nieuwe innovatieve ontwerpen. Zijn creaties worden wereldwijd gedragen, onder andere door de zangeressen Janelle Monáe en Billie Eilish!

De installatie Post Black Friday oogt als een mistroostig en verlaten winkelcentrum met shop-in-shop, waarin winkelinterieurs van diverse grote modelabels samensmelten.

Tot en met 25 oktober 2020.

Diependaalsedijk 17, 3601 GH Maarsen // www.buitenplaatsdoornburgh.nl


Nieuw Werk - Herman van Veen // Singer Laren

Al meer dan 55 jaar, speelt en schrijft Herman van Veen over wat hem fascineert. Een indrukwekkend oeuvre. Sinds een jaar of twintig is daar het schilderen bijgekomen. En die schilderijen worden tentoongesteld in Singer! Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de renovatie van het museum.

Tot en met 1 november 2020.

Oude Drift 1, 1251 BS Laren // www.singerlaren.nl


© Doornburgh

Tentoonstelling Het Wilde Oog // Doornburgh

Kunstenaarsduo ‘Het Wilde Oog’ (Hans Lemmerman en Inge van Run) presenteert op Buitenplaats Doornburgh een tentoonstelling bestaande uit een fotoserie die op de buitenplaats zelf is gemaakt, een reeks videoperformances en stillevens met rekwisieten in de kloosterruimtes. Hierin zijn uiteenlopende persoonlijkheden in verrassende situaties geportretteerd. De tentoonstelling geeft een nieuwe kijk op het voormalige klooster van Doornburgh.

Tot en met 25 oktober 2020.

Diependaalsedijk 17, 3601 GH Maarsen // www.buitenplaatsdoornburgh.nl


Kinderen voor Kinderen // Beeld en Geluid

Leuk voor kids: in de herfstvakantie is een speciale tentoonstelling: 'Kinderen voor Kinderen' bij Beeld en Geluid in Hilversum. Ook bestaat kinderen voor kinderen dan 40 jaar, dus dat wordt gevierd. Er zijn verschillende workshops: dans en zingen. Er is een sing-a-long met presentator Ridder van Kooten en er zijn Kinderen voor Kinderen parcours. Genoeg leuks dus.

Van 10 tot 25 oktober 2020.

Media Parkboulevard 1,1217 WE, Hilversum // www.beeldengeluid.nlART Hilversum // Expositie C&A gebouw

Vanaf half oktober gaat ART Hilversum exposeren in het voormalige C&A-pand aan de Kerkstraat. Boekhandel Voorhoeve opent op de begane grond een pop-up-store, ART in de kelder met prachtige exposities. Drie in totaal: oktober, november en december. Helemaal coronaproof. We gaan schoonheid brengen in deze duistere tijden.

Op 18 oktober starten 8 Hilversumse kunstenaars met hun expositie, 18 november 13 andere kunstenaars en in december 12 andere kunstenaars. Meer info over de kunstenaars vind je op de website hieronder.

Kerkstraat 84, 1211 CR Hilversum // https://arthilversum.nlComments


bottom of page