top of page
  • Foto van schrijverEveline

7 activiteiten in en rondom Hilversum Halloween 2020

Bijgewerkt op: 27 okt. 2020

Ondertussen weten jullie wel dat de herfst mijn favoriete seizoen is. Nog iets wat daarbij hoort is spookyseason! Halloween is overgewaaid vanuit Amerika en wordt steeds populairder in Nederland. Hieronder een aantal dingen om te doen deze Halloween in en rondom Hilversum:© Muiderslot

Halloween op het Muiderslot // Muiden Op 30 en 31 oktober 2020 zijn er spannende rondleidingen door een donker Muiderslot. De verhalen zijn doodeng en dus alleen geschikt voor mensen met een sterke maag, niet voor kinderen. Aan de geschiedenis van het Muiderslot kleeft bloed, moord, doodslag, kwelling. In de Naargeestige Nachttours worden bezoekers mee genomen naar donkere kerkers, over krakende zolders en door het duistere verleden... Het kasteel is op deze avonden alleen onder leiding van een gids te bezoeken en vooraf reserveren is noodzakelijk.

Het Muiderslot is op 30 en 31 oktober open van 19:00 tot 22:30 uur. De coronamaatregelen worden nauwlettend in de gaten gehouden.

Tickets vind je hier.

Herengracht 1, 1398 AA Muiden // https://muiderslot.nl


Vue horrorclassics // Hilversum

Geniet nog maar even van je goede nachtrust... Want na deze Halloween bij Vue zal slapen niet meer hetzelfde zijn. Vue haalt deze maand namelijk de beste horror klassiekers terug naar het grote doek! Bekijk nog één keer The Shining of Halloween op het grote scherm. Halloween draait 31 oktober om 19.00 uur en The Shining draait 31 oktober om 21.3o uur. Tickets kun je online bestellen, klik hier.

Langgewenst 20, 1211 BB Hilversum // www.vuecinemas.nl/hilversum


Halloween Trick or Treat // Hilversum

Zoals we in Amerika trick or treat kennen, waarbij kinderen verkleed langs de deuren gaan om snoep op te halen, hebben we dat nu ook in Hilversum! Op 31 oktober 2020.

Georganiseerd door Kim Baker en Muriel Verheul is er een Facebookgroep geopend waar jij kan aangeven dat jouw huis mee doet! Meer informatie en de Facebookgroep vind je hier en daar vind je ook de deelnemende woningen!


Halloween Bingo // Hilversum

Omdat velen het niet prettig vinden om in Coronatijd de huizen langs te gaan voor een Trick or Treat, maar toch een rondje Hilversum willen doen met de kids om de prachtig spookachtig versierde huizen op afstand te bewonderen heeft Muriel Verheul, eigenaresse van Bibelebon KinderAtelier, een Halloween Bingo kaart gemaakt.

Natuurlijk mag je de Halloween Bingo kaart ook mee nemen wanneer je wel op pad gaat voor een Trick or Treat.

Heb je een volle bingo kaart? Gooi ‘m dan zondag 1 oktober door de brievenbus van Bibelebon KinderAtelier. Van alle inzendingen maken er vijf kans op een knutseltas voor thuis. Meer info vind je in de Facebookgroep en de Bingokaart vind je hier.


De Purpose Halloween Wandeltocht // Naarden-Vesting

Zaterdagavond 31 oktober organiseert Purpose een spannende wandeltocht in Naarden Vesting. Neem je zaklamp of hoofdlampje mee, want het wordt donker! Het wordt een wandeling langs het water, historische bunkers en oude kanonnen. De vriendelijke gids uit Naarden helpt Dana tijdens deze wandeling. Hij kan je alles vertellen over de bijzondere geschiedenis van dit stadje. Bij deze wandeling ontvangt iedereen een lekkere Halloween verrassing om warm te worden!

Ivm de nieuwe coronaregels maken we groepjes van 4 personen. Tussen elk groepje zit een gepaste afstand. Start: 19:30 uur, terugkomst circa 21:00 uur.

Er zijn nog maar 4 plekken beschikbaar! Tickets vind je hier. Na inschrijving ontvang je de exacte locatie.


Halloween High Tea Wintertuin // Baarn

Na het grote succes van de Paas High Tea en de Moederdag High Tea is er nu: De Halloween High Tea. De Wintertuin-kasjes worden weer gevuld met een mooie combinatie van zoete & hartige lekkernijen. Natuurlijk mét een halloween-tintje.

Voor kinderen is er een eigen Halloween High Tea; met zoete taartjes, hartige hapjes, fingerfood en meer. Vanwege COVID-19 natuurlijk wel afhalen of thuis laten bezorgen.

30 oktober 14.00 uur - 1 november 16.00 uur. Prijs: €18,50 p.p. voor een volwassene, €14,50 p.p. voor kids. Minimale afname voor 2 personen. Meer info vind je hier.

Heemskerklaan 25 Ingang via Park, Abel Tasmanlaan, 3742 AK Baarn // https://wintertuinexperience.nl


The Shining

The Shining (40th Anniversary Extended Edition) // Hilversum

‘The Shining’, tegenwoordig algemeen beschouwd als een van de beste horrorfilms ooit gemaakt, werd geregisseerd en geproduceerd door Stanley Kubrick, gebaseerd op het boek ‘The Shining’ van Stephen King.

Ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van ‘The Shining’ wordt de film in Nederland voor het eerst uitgebracht in Kubrick’s oorspronkelijke filmversie, de ‘extended edition’ van 144 minuten, dien 1980 in première ging! En op 30 oktober, in Filmtheater Hilversum, wordt deze versie getoond! Tickets vind je hier.

Herenplein 5, 1211 DR Hilversum // www.filmtheaterhilversum.nl


Comments


bottom of page