top of page
  • Foto van schrijverEveline

6 x leuke dingen om te doen in de herfst 🍂

Bijgewerkt op: 25 okt. 2021

Het wordt weer koud buiten, de dagen worden korter en het wordt sneller donker. Je wilt het liefst je bed niet meer uit komen totdat de lente weer aanbreekt...

Maar om je een beetje te helpen hebben we een aantal dingen voor je uitgezocht wat leuk is om te doen deze herfst zodat je het ook buiten je eigen bank of bed gezellig kunt hebben!


Bezoek een museum

Gelukkig komen we in Hilversum geen musea tekort en staan er ook nog eens leuke tentoonstellingen gepland deze herfst en winter. Zo is de tentoonstelling Mediavrouwen nog tot en met 31 december te bezoeken in Museum Hilversum, kun je tot en met 31 december een depot rondleiding boeken in het Instituut voor Beeld en Geluid. Als je de musea in Hilversum hebt bezocht, kan ik je ook van harte museum Singer in Laren aanbevelen. Daar zijn de tentoonstellingen The White Blouse en Vrouwenportretten tot en met 5 januari 2020 te bezichtigen.

Meer informatie over de musea in Hilversum, vind je hier.


Einde Gooi

Maak een wandeling

Een van de fijnste dingen aan wonen in 't Gooi (of het bezoeken ervan natuurlijk), is zoveel groen om ons heen. Er zijn onwijs veel wandelroutes te vinden, voor ieder wat wils. Wandelroutes over de heide, in het bos, met kids of rondom landgoederen. Er zijn verschillende routes te vinden bij VVV Gooi & Vecht, via Natuurmonumenten of via Goois Natuurreservaat. Kun je daarna opwarmen met een kop chocolademelk.


Bezoek de 7 tuinen in het Gooi

Om nog even in de natuur te blijven: wisten jullie dat het Gooi 7 tuinen heeft welke je in 1 dag per fiets of per voet kunt bezichtigen. Het zijn 7 botanische tuinen. Eerder heb ik een post geschreven op Instagram over Botanische tuin Pinetum Bleidestijn en over de Costerustuin. De tuinen zijn leuk om in alle jaargetijden eens te bezoeken. Meer informatie over de 7 tuinen vind je hier.


Bar Bazs

Bezoek een van de wijnbars

En als je dan uitgewandeld bent, is het tijd om te warmen. En hoe kan dit beter dan met vrienden of je lover in een heerlijke wijnbar met een goed glas rode wijn en wat hapjes. Wij hebben de leukste wijnbars voor je op een rijtje gezet in deze blog. Cheers!


Schaatsen in het Gooi

Hoe romantisch is het om je toch ook even uit te sloven op de schaatsbaan voor je date? In het Gooi zijn weer een aantal ijsbanen te bezoeken vanaf begin december. Zo heb je Bussum op IJs vanaf 5 december, Wintervillage Laren vanaf 22 november, Maarssen on Ice vanaf 29 november en Nederhorst on Ice ook vanaf 22 november, deze laatste twee zijn overdekt.Ga naar de bioscoop

In plaats van thuis een film kijken, kun je ook lekker naar de bioscoop! Genoeg keuze bij Vue Hilversum, waar elke zondag een sneak preview te zijn is. Of filmtheater Hilversum met leuke specials zoals film & food in samenwerking met Floris catering en traiteur, ontbijt & film in samenwerking met Presto coffee & more, Hilversum in gesprek in samenwerking met schrijvers en Boekhandel Voorhoeve en elke woensdagavond voorpremiere avond.

Kortom: genoeg redenen om (weer) eens een bezoekje aan de bioscoop te brengen!


bottom of page