top of page
  • Foto van schrijverEveline

6 x Koningsdag 2020 in Hilversum

Op 27 april is het weer Koningsdag. In 2020 is natuurlijk wat anders dan voorgaande jaren. Het wordt ook wel Woningsdag genoemd dit jaar.

Desondanks proberen bedrijven er toch nog een leuk feestje van te maken. Zie hier 6 leuke dingen om te doen in deze woningsdag in Hilversum:


1. Koningsdag: samen thuis

Dit jaar vieren we Koningsdag zonder (open) vrijmarkten en festivals, maar samen thuisblijven. Vanaf zonsopgang mag je de vlag uithangen! Om 10.00 uur zet de beiaardier het Wilhelmus in, waarna burgemeester Pieter Broertjes en de wethouders het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus zingen. Hilversum Marketing verzorgt een livestream via Facebook. Om 16.00 uur is er de nationale toost op ieders gezondheid. Meer info vind je hier.2. VrijMarktplaats

Normaal gesproken zijn er vrijmarkten om over rond te struinen. 27 april wordt dit gewoon een online vrijmarkt. Ofwel de VrijMarktplaats. Je kunt een kleedje huren of langs de kleedjes struinen om lekker te shoppen. Als je wilt kun je een donatie doen aan KiKa. Meer info vind je hier.


3. Dineren

Een aantal restaurants hebben een special menu voor Koningsdag. Bijvoorbeeld een mooie korting. Zo heeft Paisan een 3-gangen menu mét borrelplank. Bekijk het menu hier.

Primo heeft een huisgemaakte lasagne met scroppino met ijs van King's Ice Cream. Oranje natuurlijk. Meer info vind je hier.

Gooisch Friethuys deelt speciaal voor Koningsdag een uur lang gratis frietjes uit! Tussen 12.00-13.00 uur. Houd wel de 1,5 meter in acht!


4. Borrelen

Passend bij koningsdag zijn wel de lekkere borrelplanken met bijpassende drankjes! Zo heeft Roast een borrelplank samengesteld, rechtstreeks van de Big Green Erg natuurlijk.

Het borrelpakket is voor 2 à 3 personen en kost €20,-. Optioneel zijn een fles rosé of 4 Budweiser pils. Vind hier meer info over de bestelling.

Meer zin in kaas en andere delicatessen? Echte Liefde Kaas en Delicatessen hebben een plank samengesteld met een selectie kaasjes, olijven en een hard worstje. Ophalen of bezorgen in het hele Gooi! Optioneel zijn een fruitige rode wijn, of een licht gekoelde Vermentino blend of rosé. Een biertje kan ook! Voor €25,- heb je al een prachtig pakketje incl. wijn of bier voor ca. 2 personen. Ze kunnen ook zelf iets voor je samenstellen. Klik hier voor meer info!

Bij de borrel hoort natuurlijk een lekker Gooisch biertje. Deze kun je nu bestellen bij de Gooische Bierbrouwerij! Kijk hier voor de mogelijkheden.


5. BBQ

Het beloofd mooi weer te worden. Heb je een tuin of balkon? Haal de BBQ tevoorschijn! De meeste supermarkten zijn open.

Geen zin om zelf wat samen te stellen? Tiramisu by George hebben een heuze drive-in BBQ. Koningsdag begint op maandag, maar zij beginnen zondag al met een drive-in BBQ! De BBQ zal tussen 15.00 - 19.30 de lekkerste rib-eye en sappigste kip grillen. Deze kun je afhalen in combinatie met stokbrood en een flesje wijn! Meer info vind je hier.6. Oranje tompoucen

De oranje tompoucen op Koningsdag zijn toch wel de oliebollen van Oudejaarsavond. Waar kun je deze nou halen? Matthijs Boon brood en banket is op de noorderweg geopend van 07.00 uur tot 12.00 uur. Enkel voor oranje tompoucen en oranje gebak!

Maar ook Bertram Brood is open van 07.00-13.00 uur voor de oranje tompoucen.


Wat ga jij doen op k/woningsdag?

Comments


bottom of page