top of page
  • Foto van schrijverEveline

Sinterklaas in Hilversum 2022

Ook dit jaar zijn Sint & Piet aanwezig vanaf begin november. Hilversum heeft weer onwijs veel leuke activiteiten gepland voor de kids dit jaar!

Denk aan: Sinterklaas slaapt in Museum Hilversum (welke je kunt bezoeken!), speurtochten en meet & greets verspreid door heel Hilversum. Ze komen langs op filmbezoek bij Vue en Filmtheater Hilversum en nog veel meer...

Check hieronder de verschillende locaties en data!De slaapkamer & brievenbus van Sinterklaas bij Museum Hilversum

Dit jaar is Sinterklaas weer te zien bij Museum Hilversum vanaf 13 november. Je kunt de slaapkamer van de Sint dagelijks bezoeken en binnen een kijkje nemen! Ook als hij er niet is, kun je terecht voor een tentoonstelling over de traditie van Sinterklaas, kun je op de foto en is er een knutseltafel. Je kunt je bezoek hier gratis reserveren.

Maar wist je ook dat kids vanaf 4 november post kunnen achter laten voor de Sint en Pieten? Er staat een brievenbus waar kids hun brieven en tekeningen kunnen achterlaten!

En dit jaar is er ook een brievenbus op de Gijsbrecht vanaf 12 november. 4 november t/m 5 december van 14.00 - 17.00 uur // Kerkbrink 6


Sinterklaas op de Gijsbrecht

Sinterklaas heeft letters verstopt in de etalages van winkels aan de Gijsbrecht. Vind jij alle letters en weet jij de slagzin op te lossen? Elke week worden er uit de oplossingen en kleurplaten een paar winnaars uitgekozen en ontvangen een leuke Gijsbrecht-prijs! Elke week tot aan pakjesavond zijn er prijzen te winnen met de slagzin of kleurplaat.

Op 12 november komt Sinterklaas met zijn Pieten op de Gijsbrecht, van 15.00 - 16.30 uur. Hij komt vanaf het hoekje van de Neuweg en loopt richting de Bosdrift. Ook is er een pietenband, zijn er veel pepernotenpieten en is de zorgt de pietendansgroep van Fit by Rox voor een optreden voor Sinterklaas.

En dat is nog niet alles: op zondag 4 december is het Pietenfeest. Tussen 12.00 - 17.00 uur is er een Pietenband op straat, zijn er pepernotenpietjes in de straat en kunnen kids knutselen bij Bibelebon.

12 november t/m 4 december // De Gijsbrecht van Amstelstraat


Sinterklaas in het centrum

Zondag 13 november is Sinterklaas in het centrum; hij loopt om 15.00 uur vanaf zijn slaapkamer in Museum Hilversum naar het Marktplein. Onderweg maakt hij een praatje, een foto en krijgen kids snoepgoed van de Pieten. Rond 15.30 uur begint het feest op het Marktplein met muziek, Pietjes en gezelligheid.

13 november 15.00-17.30 uur // Marktplein 1


Sinterklaashuis in Hilvertshof

Tot en met 5 december staat het Sinterklaashuis in de Hilvertshof. Hier kun je foto's en selfies maken. Zoals met elk feest vind je deze in de Hilvertshof. Ook te combineren met de Sinterklaasintocht in het centrum!

Op 26 november 12.00 - 16.00 uur spelen de muziekpieten uit de Pietenband, waar kids kunnen meezingen en dansen op alle bekende Sinterklaasliedjes. Daarnaast komt Sinterklaas natuurlijk ook langs.

12 november t/m 5 december // Groest 86


Sinterklaas bij het Filmtheater Hilversum

Op zondag 20 november om 10.30, 11.30 en 12.30 uur kun je in Filmtheater Hilversum naar de nieuwe Sinterklaasfilm kijken: 'De Club van Sinterklaas en de race tegen de klok'. Sinterklaas is hierbij ook aanwezig.

Tijdens de intocht op 13 november op het Marktplein kunnen kids met hun ouders een videoboodschap opnemen voor Sinterklaas, voor de film wordt hier een compilatie van laten zien. Tickets kosten €7,00 en kun je hier reserveren.

20 november om 10.30, 11.30 en 12.30 uur // Herenplein 5Voorstelling ‘Sinterklaas en de Boefjes!’ bij Theater Kleintje Kunst

Op 23, 27 en 30 november komt Sinterklaas met z’n Pieten weer, traditiegetrouw, naar Theater Kleintje Kunst. De speeltijden zijn om 14.00 en 16.00 uur. De kids worden ontvangen met pepernotencake, limonade en strooigoed. Na het stuk ontvangt ieder kind een cadeautje uit handen van Sint of één van zijn Pieten! De voorstelling heet dit jaar 'Sinterklaas en de Boefjes!' en is geschikt voor kids vanaf 4 jaar. Reserveren moet van tevoren via e-mail en de tickets kosten €9,00 p.p. Meer info vind je hier. 23, 27 en 30 november om 14.00 en 16.00 uur // Kolhornseweg 9


Sinterklaas in de Gooische Brink

Sinterklaas is op 26 november in de Gooische Brink. Sinterklaas stapt alle winkels binnen, samen met weten en kunnen de kids met Sinterklaas op de foto en een praatje maken.

26 november van 12.00 tot 17.00 uur // Gooische Brink


Sinterklaas in Vue Hilversum Kom je naar de bioscoop om naar een Sinterklaasfilm te kijken? Op 27 november komt Sinterklaas tijdens de Sinterklaasfilms zelf langs en mogen kids alle vragen stellen aan de Sint. In Vue draaien die dag de films 'De Club van Sinterklaas en de race tegen de klok' en 'De Grote Sinterklaasfilm: gespuis in de speelgoedkluis'. Je kunt meer lezen over de films en tickets bestellen door hier en hier te klikken.

27 november // Langgewenst 20


Sinterklaas in Seinhorst

Vanaf 12 november gaat allereerst de kleurplatenwedstrijd weer van start. Haal vanaf 12 november de kleurplaat op in 1 de winkels van Seinhorst en lever de kleurplaat voor 30 november in bij Guitoneau Haarmode. Kids maken kans op een mooie prijs!

Op zaterdag 3 december komt Sinterklaas naar winkelcentrum Seinhorst. Vanaf 11.00 tot 15.00 uur kun je Sinterklaas ontmoeten en is er een leuk programma. Na het programma kan je met Sinterklaas op de foto. De foto wordt direct uitgeprint en krijg je mee. Sinterklaas gaat ook alle winkels even in.

3 december van 11.00 tot 15.00 uur // Seinstraat 2


Comments


bottom of page