top of page
  • Foto van schrijverEveline

10 x breakfast & brunch

Bijgewerkt op: 8 apr. 2020

Een van de lekkerste maaltijden op de dag is het ontbijt (of als je wat later bent, brunch). Of dat nu alleen is met je laptop, met je lover op een vrije zondag of met vriendinnen de dag starten met een mimosa. Ze zeggen niet voor niets dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is!

Dus hieronder de lekkerste ontbijt en brunch hotspots in Hilversum.


Koffie & JIJ

Bij Koffie & JIJ hebben een ruime keuze als het gaat om ontbijt. Je kunt kiezen voor breakfast in a bowl, een açaibowl of Griekse yoghurt met heerlijke toppings. Pancakes, uitsmijter, croissants of een uitgebreid ontbijt voor 2. Daarnaast hebben ze, niet geheel onbelangrijk, heerlijke koffie. Nog trek? Neem er een lekkere smoothie, sap of juice bij. Allemaal vers. Er is ruime keuze uit vegetarische, vegan en glutenvrije gerechten.

Wil je ontbijt op bed? Koffie & JIJ bezorgd ook thuis...

Kerkstraat 98, 1211CS // www.koffieenjij.nl // ontbijt: breakfast all dayPresto Coffee & More

Naast het feit dat dit een heerlijke plek is om te werken, kun je er ook heerlijk koffie drinken. De huisstijl voelt als een vintage huiskamer. Er is goede koffie, heerlijk ontbijt en een goede sfeer. En een leuke speelhoek voor de kids.

Ook leuk om eens te checken: maandelijks organiseren Presto Coffee in samenwerking met het tegenoverliggende Filmtheater Hilversum ontbijt & film. De prijs voor de film en het ontbijt is slechts € 17,50. De deuren gaan open om 10.30 uur, dan staat het ontbijt klaar. De film start om 11.30 uur. Ze serveren een heerlijk ontbijt met een klein broodje, croissantje, kaas, rucola, jam en roomboter, bio yoghurt met granola en vers fruit, verse jus en koffie of thee. Na het ontbijt kijk je naar een gloednieuwe film in voorpremière. Goede start van de zondag, toch? Meer info over ontbijt & film vindt je hier.

Herenstraat 20, 1211 CB // ontbijt: breakfast all day


Your Coffee

Ook bij Your Coffee hebben ze een ruime ontbijtkaart. Een ontbijt smoothiebowl, verse granola, pancakes of croissantjes. Daarnaast goede koffie en ruime keuze uit sapjes. Wil je helemaal los gaan? Kies dan voor your breakfast platter. Hierbij krijg je koffie of thee, verse sinaasappelsap, boterham, croissant, aardbeienjam, kleine granola en een roerei met kaas.

Ook hier is een ruime keuze uit vegetarische, vegan, koolhydraatarme, glutenvrije en zwanger-proof gerechten.

Kerkstraat 38A, 1211 CP // https://yourcoffeehilversum.nl // onbijt: 9.00-12.00uVascobelo Café - Brasserie

Naast een paar kleine all day breakfast gerechten, hebben ze ook de echte goede ontbijtmaaltijden waar je soms zin in hebt. Er is keuze uit eggs benedict, scrambled eggs met zalm of croissant. Maar ook Vascobelo breakfast of Classic breakfast. Kies voor een lekker verwenmoment met vriendinnen of je lover, kies dan de eerste. Dan krijg je er een glas Cava MiM bij. Naast je croissant, brood, jam, kaas, Ganda ham, gerookte zalm, yoghurt met granola, verse sinaasappalsap, koffie of thee en een keuze uit scrambled of gebakken ei. Voor de brakke zondagen of verwenochtenden dus... Cheers!

Kerkbrink 2, 1211 BX // www.vascobelo.be/hilversum-kerkbrink // ontbijt: 8.30-12.00 uur (deels all day)


Bij de Tuinman

Let op: Bij de Tuinman is alleen in het weekend te bezoeken. Voor of na een wandeling over de heide, vooral fijn met mooi weer, lekker je dag beginnen bij de Tuinman. In de lente/zomer kun je lekker op het terras zitten met uitzicht op de eigen moestuin waar je ontbijt vandaan komt. Er is keuze uit een klein ontbijt of een groot ontbijt. Zit je in de verwen modus, dan kies je natuurlijk voor de grote versie. Hierbij krijg je granola met yoghurt en blauwe bessen, croissant met boter en jam en een snee desembrood met kaas, sap en koffie of thee. Bij het kleine ontbijt krijg je een croissant en chiapudding met een sapje, koffie of thee.

Hoorneboeg 4, 1213 RE // https://bijdetuinman.nl // ontbijt: 9.00-12.oo uurBagels & Beans

Bagels & Beans, wie kent deze heerlijke keten niet? Op een klassieke manier je ochtend beginnen? Kies dan naast je koffie een lekker sapje en een fijne bagel. Je hebt keuze uit verschillende creamcheese bagels, warme bagels, zoete bagels of de specials welke passen bij de tijd van het jaar. De meeste ingrediënten (aangegeven op de menukaart) zijn biologisch, Fairtrade en duurzaam.

Kerkstraat 3, 1211 CK // www.bagelsbeans.nl // ontbijt: all day breakfastDoppio espresso

Naast het feit dat ze natuurlijk heerlijke koffie hebben, serveren ze ook ontbijt in de vorm van een croissant of yoghurt. Maar ook smoothiebowls. Zin in een uitgebreide brunch? Kies dan voor de brunchplank voor 2: croissant, jam, kaas, focaccia, Coppa di Parma, gekookt ei en yoghurt met vers fruit.

's-Gravelandseweg 14, 1211 BS // www.doppio-espresso.nl // ontbijt: all day breakfast


© Foodhall MOUT en © Daily-V

Foodhall MOUT

Foodhall MOUT is open vanaf 9.00 uur open en bij Barfood kun je dan al ontbijt bestellen. Denk aan verse yoghurt met granola, eieren, divers belegde broodjes en pancakes! Meer zin in healthy of vegan? Daily-V serveert vegan breakfast- en brunchbowls. Denk aan kleurrijke bowls van açai met amandelmelk, pindakaas, granola en toppings. De roze ptaya bowl of de blue coco bowl.

Marktplein 1, 1211 DZ // www.mouthilversum.nl // ontbijt: all day breakfastSees. coffee + conceptstore

Winkelen op de Gijsbrecht? Dat kan natuurlijk niet zonder goed ontbijt... Eerst naar Sees. dus. De ontbijt- en lunchkaart is de hele dag te verkrijgen. Denk aan Griekse yoghurt met granola en American pancakes. Daarnaast belegde broodjes en tosti's.

Gijsbrecht van Amstelstraat 119, 1214 AW // www.seesconceptstore.nl // ontbijt: all day breakfastBrasserie Mans

Een andere favoriet op de Gijsbrecht. Ze serveren echter niet elke dag ontbijt, maar wel elke zondag een heus English Breakfast. Elke week een ander menu en een vaste prijs. Let wel: het gaat alleen door bij voldoende reserveringen. €12,50 p.p. exclusief drankjes en dus even reserveren van te voren!

Gijsbrecht van Amstelstraat 194, 1214 BE // www.brasseriemans.nl // 11.00-13.00uur

Commentaires


bottom of page