top of page
  • Foto van schrijverEveline

16 x de lekkerste oliebollen to go in Hilversum e.o.

Het is bijna NYE, dus we hebben allemaal trek in oliebollen, appelflappen, appelbeignets en het liefst zo vers en knapperig mogelijk. Ik heb spots op een rijtje gezet waar je een losse oliebol kunt scoren, bijvoorbeeld tijdens een wandeling, of oliebollen van te voren kunt bestellen. Of gewoon lekker vers en last minute kunt halen op Oudjaarsdag. En ja, ze zijn allemaal getest...

Check hieronder mijn 16 favoriete spots:


© Hoeve Ravenstein


Hoeve Ravenstein

Op Hoeve Ravenstein worden er weer verse oliebollen, appelflappen & appelbeignets gebakken! Met of zonder krenten, wel of niet gevuld. Je kunt er terecht op woensdag 29 december t/m vrijdag 31 december. Eet je glutenvrij? In onze Boerderijwinkel vind je glutenvrije oliebollen in het diepvriesvak.

Ook leuk om te doen met kids; de oliebollen speurtocht! Wandel over het erf van Hoeve Ravenstein en zoek alle oliebollen. Haal de speurtocht op bij de oliebollenkraam. Deelname kost €2,50 inclusief speurtocht en verse oliebol als beloning op het eind.

Ravensteinselaan 3, Baarn // website


Bertram & Brood

Op de Gijsbrecht kun je hier altijd heerlijk verse oliebollen en appelbeignets bestellen. Je kunt even langs gaan op de dag zelf of vooraf bestellen.

Gijsbrecht van Amstelstraat 116, Hilversum // website


Brasserie Zonnestraal

Vers gebakken oliebollen en appelbeignets. Een extra reden om ze juist hier op te halen, is dat je een gratis glas glühwein krijgt als je je bestelling ophaalt!

Loosdrechtse Bos 17, Hilversum // website


Matthijs Boon brood & banket

Heerlijke verse appelbeignets en oliebollen kun je op beide locaties van Matthijs Boon scoren. Liever bestellen? Dan kun je deze ophalen in de fabriek in de Mussenstraat. Bestellen kan tot 12.00 uur vrijdagmiddag voor 31 december.

Noorderweg 2, Hilversum // website


Café Restaurant Brambergen

Bij Brambergen hebben ze zoals elk jaar weer oliebollen to go! Gebakken door huisbakker Ron Verboom Bakkerij. Elke dag geopend tussen 10 en 17 uur.

Noordereinde 54-D, 's-Graveland // website


De Groene Afslag

Voor jouw vegan vers gebakken oliebollen, met én zonder rozijnen, kun je terecht bij de Groene Afslag! Af te halen op vrijdag 31 december tussen 11.00 en 15.00 uur.

Amersfoortseweg 117, Laren // website


Theehuis 't Bluk

Lekker aan de wandel over de Zuiderheide? Neem dan een heerlijke oliebol to go bij theehuis ‘t Bluk. Ze hebben oliebollen, appelbeignets en krentenbollen. Dagelijks open van 10.00-17.00 uur. Afhalen kan ook op 31 december tussen 09.00-16.00 uur voor oud en nieuw.

Zuiderheide 2, Laren // website

© Proeflokaal de Serre


Proeflokaal de Serre

Vrijdag 31 december worden ze vers gebakken bij de Serre. Biologische oliebollen met of zonder krenten, appelbeignets en appelflappen. Lekker na een wandeling in de buurt. Bestellingen kunnen via whatsapp 06 58795868 of via info.deserre@gmail.com. Op de dag zelf langs gaan kan ook gewoon, ze staan vroeg voor je klaar.

Leeuwenlaan 34, 's-Graveland // website


Het Vuursche bos

Ben je bij het Lage Vuursche in de buurt? Check dan vooral het Vuursche Bos. Zij zorgen voor een gezellige sfeer met vuurkorven, muziek, glühwein en warme chocolademelk. Zo kan jij je oliebollen of appelflappen ophalen! Afhalen kan op 31 december tussen 11.00 en 16.00 uur.

Dorpsstraat 25, Lage Vuursche // website


Buiten in de Kuil

Na je wandeling kun je hier terecht voor je heerlijke winterse behoeftes, waaronder verse oliebollen. Neem er meteen een lekkere glühwein en/of warme chocolademelk bij!

Zevenlindenweg 9, Lage Vuursche // website


Mauve

Met de winterbar van Mauve kun je terecht voor glühwein, warme choco, oliebollen en champagne. Op 1 januari zijn ze vanaf 10.00 uur geopend voor ontbijt, koffie, glas champagne én een oliebol of appelbeignet van Matthijs Boon.

Brink 1, Laren // website


Banketbakkerij Burgt

Op oudjaarsdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur en je kunt er verse oliebollen scoren voor € 1,25 per stuk of €12,00 per 10.

Emmastraat 10, Hilversum // website


Extra tips: oliebollen kramen

Liever traditioneel langs een oliebollen kraam? Hieronder vindt je een aantal van mijn favoriete oliebollen kramen in de buurt.

  • Op het Stationsplein van Centraal Station in Hilversum

  • Winkelcentrum Kerkelanden

  • Op de Kerkbrink in Hilversum

  • Voor de Intratuin Hilversum in Kortenhoef

Comments


bottom of page